Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 4:32:47 πμ

Εκπαίδευση

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 16:01

Παραδοσιακό Πάσχα στο 1ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς

Συντάκτης:

1o-dhmotiko-kilkisΤην Παρασκευή 6 Απριλίου το ελληνικό παραδοσιακό Πάσχα αναβίωσε στο 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. Αρχικά η Διευθύντρια του Σχολείου Παρθένα Δουλκερίδου αναφέρθηκε στη Μεγάλη Εβδομάδα και το βαθύτερο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού.

Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 20:02

Γεύμα για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου

Συντάκτης:

eidiko-sxoleio-kilkisΤα GOODY’S Κιλκίς προσέφεραν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς δωρεάν γεύμα. Οι μαθητές του σχολείου χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και επισκέφτηκαν το κατάστημα των GOODY’S στο Κιλκίς, στις 22 και 29-03-2012.

Κυριακή, 08 Απριλίου 2012 20:00

Επιθετικότητα και Σχολείο

Συντάκτης:

nhreas-kilkisΤο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήρι Δικτύωσης για τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Επιθετικότητα και Σχολείο», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο ξενοδοχείο “HABITAT”, στο Κιλκίς.

5o-dhmotiko-kilkisΤο τσικνίσαμε στο σχολείο μας την Τσικνοπέμπτη (16/2) με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

keimhliarxeioΕπίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου πραγματοποίησαν ο διευθυντής, οι καθηγητές και οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Κιλκίς, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

5o-dhmotiko-kilkisΠολλές ήταν οι δραστηριότητες που έβαλαν μαθητές,  εκπαιδευτικούς και γονείς  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς  στο Πνεύμα των Χριστουγέννων τη τελευταία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.
Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2012 20:54

Στρατιώτες στο Ειδικό Σχολείο

Συντάκτης:
eidiko-sxoleio-kilkisΓια μια ακόμη φορά οι άνθρωποι του στρατού βρέθηκαν κοντά στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς. Αξιωματικοί και στρατιώτες από τις δυο μονάδες της Αργυρούπολης - Κιλκίς 596 Α/Μ ΤΠ και 116 Α/Μ ΜΠΠ έδωσαν με την επίσκεψη τους χαρά στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου.
Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2012 20:48

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Συντάκτης:
skoupidia-telosΣτα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος των Eco Schools και της Wringley, Litter Less (λιγότερα σκουπίδια – ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση) όπου το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς συμμετέχει  μαζί με 60 ακόμη σχολεία από 11 χώρες του κόσμου «…. κατασκευάσαμε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από υλικά που βρήκαμε στη φύση και στολίσαμε το σχολείο μας.
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 19:43

Νέο 6-θέσιο δημοτικό Σχολείο στη Νέα Σάντα

Συντάκτης:
Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε πως σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Κιλκίς στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Ανέγερση νέου 6-θέσιου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σάντας» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 2.720.000 €.
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 22:31

Εγγραφές στο Εσπερινό Λύκειο Κιλκίς

Συντάκτης:
Εχουν ήδη αρχίσει οι εγγραφές στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Κιλκίς.  Οι εγγραφές διενεργούνται στη λήξη και τις αρχές κάθε διδακτικού έτους, ενώ οι μετεγγραφές α) από τα Γενικά Λύκεια μέχρι 31 Μαρτίου και β) από τα ΕΠΑΛ μέχρι 15 Οκτωβρίου.
Η φοίτηση είναι τετραετής (Α΄,Β΄, Γ΄ και Δ΄ Λυκείου). Το ωράριο αρχίζει από τις 18.45 ως τις 22.10 και τα μαθήματα είναι τα ίδια που διδάσκονται στο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο. Το Λύκειο λειτουργεί με όλες τις κατευθύνσεις στη Γ΄και Δ΄τάξη.