Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 6:41:53 μμ
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:07

Πανελλήνια διάκριση για το 1ο Λύκειο Κιλκίς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008, στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η τελετή βράβευσης του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Το Δικαίωμα Του Παιδιού Στην Προστασία», ο οποίος διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά από τη Γενική Διεύθυνση "Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εθνικός Συντονιστής για την Ελλάδα ήταν η  Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Ευρωπαϊκή Έκφραση". Ο Διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.


Αυτό που ζητήθηκε  από παιδιά και νέους από 10 έως 18 ετών ήταν να δημιουργήσουν μια αφίσα, που να παρουσιάζει την ιδέα του δικαιώματος της προστασίας του παιδιού στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Οι συμμετέχοντες ήταν δύο κατηγοριών με βάση την ηλικία τους: 10-14 ετών και 15-18 ετών. Έπρεπε να σχηματίσουν ομάδες τουλάχιστον 4 ατόμων και να δημιουργήσουν μια αφίσα (σχεδιάζοντας, ζωγραφίζοντας, κάνοντας κολάζ ή με όποιο καλλιτεχνικό τρόπο αυτοί επιθυμούν).
Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 319 ομάδες από όλη την Ελλάδα (πολύ περισσότερες από τον στόχο που είχε τεθεί από την ΕΕ!) και επιλέχθηκαν οι έξι καλύτερες αφίσες (3 για κάθε ηλικιακή κατηγορία).
Στην κατηγορία 15-18 ετών, η ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, αποτελούμενη από τις μαθήτριες: Στόικου Κων/να, Τσακιλτάκη Αικατερίνη, Φραγγελάκη Ελίζα-Ελεονώρα, Χατζηγεωργιάδου Κων/να και με υπεύθυνη καθηγήτρια την Δεληγιώργη Ευτυχία, κατέκτησε το 1ο βραβείο και θα συναγωνιστεί με τις νικήτριες ομάδες των υπόλοιπων 27 χωρών, για να κερδίσουν ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου θα ξεναγηθούν στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.