Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, 1:29:41 μμ
etpa
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 17:27

ΟΣΕΘ: Στα 478 τα λεωφορεία που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο στη Θεσσαλονίκη, ενισχύεται και άλλο ο στόλος

Συντάκτης:

Σε 478 ανέρχεται σήμερα ο αριθμός, για πρώτη φορά από το 2013, τα λεωφορεία που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο στους δρόμους της συμπρωτεύουσας, όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

Ο στόλος του ΟΑΣΘ αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω κατά 30 οχήματα από το χρησιδάνειο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως προσθέτει ο ΟΣΕΘ, που σημειώνει ότι με τη χρήση της τεχνογνωσίας αναβαθμίστηκαν τα συστήματα επικοινωνιών και επιλύθηκαν τα όποια ζητήματα ανέκυπταν (αντιστοιχίσεις γραμμών, πληροφόρηση, ωράρια, ενημερώσεις ιστών), μέσω των επίσημων εφαρμογών oasth.gr και oasthbusmobile. 

Έτσι, πλέον υπάρχει σωστή λειτουργία της τηλεματικής και ποιότητα ενημέρωσης προς το επιβατικό κοινό και ταυτόχρονα αναβαθμίζεται το λογισμικό τηλεματικής, για τη διαχείριση των γραμμών σε πραγματικό χρόνο και την καθημερινή δρομολόγηση των οχημάτων και των οδηγών.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ…

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, όπως προκύπτει από «έρευνα μυστικού επιβάτη», που διενεργήθηκε στο τέλος Μαρτίου, το επιβατικό κοινό βαθμολογεί με άριστα τις υπηρεσίες αστικής μετακίνησης που παρέχουν τα ΚΤΕΛ στο νομό για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, τη στιγμή που από τα ποσοτικοποιημένα αποτελέσματα προέκυψε ότι η κατάσταση των λεωφορείων είναι πολύ καλή και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επιβατών.

«Άριστη» ήταν και η βαθμολογία για τη συμπεριφορά των οδηγών και την ακρίβεια των δρομολογίων.

… ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

«Ενόψει της σταδιακής επαναφοράς των δραστηριοτήτων, οι συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης βρίσκονται πλέον σε πολύ καλό επίπεδο, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Η προσπάθεια βεβαίως συνεχίζεται», δηλώνει σχετικά ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ Γιάννης Καλογερούδης.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας αναδεικνύει την ενεργή συμμετοχή του Οργανισμού στη διαδικασία προμήθειας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αναγκαία ενίσχυση του στόλου της αστικής συγκοινωνίας της συμπρωτεύουσας, κατά 200 νέα οχήματα σε πρώτη φάση. Το “1/3” απ’ αυτά, σύμφωνα με τον Γιάννη Τόσκα, αναμένεται να είναι ηλεκτρικά.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σταθμός «τηλε-διερμηνείας» για εξυπηρέτηση κωφών- βαρήκοων λειτουργεί στο Δημαρχείο από σήμερα

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Politic.gr