Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022, 8:33:47 πμ

Ελλάδα

Στις φυλακές επέστρεψε ο 39χρονος, καταδικασθείς ως συνεργός στην απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο 39χρονος είχε συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα καθώς, ύστερα από αστυνομική έρευνα, βρέθηκε στην κατοχή του – μεταξύ άλλων – ένα καλάσνικοφ, το οποίο είχε θάψει στην αυλή του σπιτιού του, στα Ν.

Επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης, που αποδίδεται στην επικράτηση των υποπαραλλαγών ΒΑ4&5 του SARS-CoV-2, καθώς η παραλλαγή «Κένταυρος» (ΒΑ.2.75) δεν ανιχνεύεται ακόμη, δείχνουν οι πιο πρόσφατες μετρήσεις για την έρευνα, που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Ξεκίνησαν από το πρωί παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, οι εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα της από την Κατσιμίδη μέχρι την οδό Μήλου, πού αναμένεται να προσφέρει κυκλοφοριακή ανάσα σε χιλιάδες οδηγούς και πολίτες.

Έφτασαν στα φαρμακεία 210.000 αντιγριπικά εμβόλια από τα 420.000 που έχουν παραγγελθεί από τις φαρμακαποθήκες του νομού Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2022-2023.

Σύμφωνα με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), το 50% των εμβολίων που παραγγέλθηκαν έχει ήδη παραληφθεί, ενώ το υπόλοιπο 50% θα παραληφθεί το αργότερο έως τις 10 Οκτωβρίου.

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε γυναίκα μπροστά στις κάμερες, στη διάρκεια πρωινής εκπομπής στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Politic.gr, πρόκειται για 23χρονο Έλληνα που παραδόθηκε τις τελευταίες ώρες στην Αστυνομία.

Τo μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Πέννυ Δαλαμπούρα έδωσε το παρών στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Αμπελοκήπων – Μενεμένης όπου μίλησε στη συγκέντρωση στελέχvn των δημοτικών οργανώσεων της παράταξης των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αντώνης Σαουλίδης έδωσε το παρών στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Αμπελοκήπων – Μενεμένης όπου συγκεντρώθηκαν τα στελέχη των δημοτικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Αμπελοκήπων – Μενεμένης συγκεντρώθηκαν τα στελέχη των δημοτικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο περίπτερο του ΥΠΕΘΑ στην πρόσφατη 86η ΔΕΘ, οι επισκέπτες είχαν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθούν κάθε ημέρα επιχειρησιακούς χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας να «εκτελούν» αποστολές σε έναν απίστευτα αληθοφανή εικονικό κόσμο.

Δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην υποκλοπή στοιχείων τραπεζικών καρτών, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες το πρωί στην περιοχή του Ευόσμου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αλλοδαποί είχαν παγιδεύσει τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) στη Θεσσαλονίκη –στον Εύοσμο, τη Νεάπολη και τη Χαριλάου – με σκοπό την υποκλοπή στοιχείων και την κατασκευή αντιγράφων καρτών – κλώνων.