Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, 12:23:26 πμ

Ελλάδα

Την αναγκαιότητα της άμεσης βελτίωσης των κτιριακών υποδομών και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού νοσοκομείων της πόλης σημειώνει, σε υπόμνημά του προς στον πρωθυπουργό, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), υπογραμμίζοντας ότι τα περισσότερα απ’ αυτά στεγάζονται σε πολύ παλιά κτίρια και οι συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μπορούν και πρέπει να βελτιωθούν άμεσα.

Για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας κορονοϊού κατέθεσαν τα αιτήματα τους σε συνέντευξη Τύπου ο Ηλίας Σμήλιος, γραμματέας του Ζ΄Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δημήτρης Καπέτης, εκπρόσωπος του ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ και η Ιωάννα Κατσαρού, πρόεδρος της ΠΕ Περιφέρειας Λαγκαδά.

Στην τελετή αγιασμού στο 15ο Γυμνάσιο – Λύκειο Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ευχήθηκε στους μαθητές «καλή σχολική χρονιά με υγεία, πρόοδο, επιμονή, όνειρα και φιλοδοξίες».

Την ικανοποίησή τους για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα του «Thessaloniki Helexpo Forum» εκφράζουν, με ανακοινώσεις τους, οι διοικήσεις των επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, την εκτίμηση ότι με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν η Ελλάδα δείχνει προς πάσα κατεύθυνση την αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίσει τα πολύ σοβαρά ζητήματα και τις προκλήσεις, που η οικονομία και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν από την αρχή του χρόνου, διατυπώνει η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και προσθέτει: «με τον τρόπο αυτό προωθείται η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η βελτίωση των προσδοκιών που είναι το πρώτιστο ζητούμενο για τη λειτουργία της αγοράς και του επιχειρείν γενικότερα».

«Κακή στιγμή ενός αθροίσματος βουλευτών που έφερε το αποτέλεσμα να μην γίνει η άρση ασυλίας για τον Παύλο Πολάκη», χαρακτήρισε την απουσία 88 βουλευτών της ΝΔ από την επίμαχη συνεδρίαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Ο Πάρις Μπίλιας, ο εμπνευστής του flyover, μίλησε στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι», για το μεγάλο αυτό έργο που θα αλλάξει την Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πρόκειται για «ένα έργο το κόστος του οποίου είναι σχετικά μικρό, περί τα 370 εκατομμύρια.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 09:07

Η ελληνική κουζίνα στο «πιάτο» των Ιαπώνων

Συντάκτης:

Γεύτηκε για πρώτη φορά την ελληνική κουζίνα ως φοιτήτρια στο Λονδίνο, μυήθηκε στα μυστικά της όταν ήρθε να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα κι εδώ και κάποια χρόνια «συστήνει» τις ελληνικές γεύσεις στους Ιάπωνες συμπατριώτες της, μέσω ενός blog και δύο βιβλίων στη μητρική της γλώσσα.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 11:42

Με μάσκες οι μαθητές στα σχολεία της Κ. Μακεδονίας

Συντάκτης:

Με μάσκες και τηρώντας τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες με τον καθιερωμένο αγιασμό οι μαθητές στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Αλέξανδρο Κόπτση, ο οποίος παρέστη στον αγιασμό που τελέστηκε σε σχολεία της Καλαμαριάς «υπήρξε μόνο ένα περιστατικό γονέα που δεν ήθελε το παιδί του να φορέσει μάσκα» και «από όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία η ενημέρωση που έχω είναι πως δεν υπήρξε θέμα αντιδράσεων στη χρήση της μάσκας και όλα πήγαν ομαλά» και «σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι και κάποιοι γονείς που μπορεί να αντιδρούν, θα πεισθούν με παιδαγωγικά μέτρα και σωστή ενημέρωση».

Ρεπορτάζ: Αντωνία Γκουβεντάρη

Έντονος συνωστισμός παρατηρήθηκε κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έξω από το 55ο Δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της νόσου Covid-19, γονείς και μαθητές φορούσαν μάσκα, χωρίς εξαιρέσεις.

Στη σύλληψη τριών ατόμων με καταγωγή από τη Συρία, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς ομοεθνών τους, προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας αυτοκινητοδρόμων της διεύθυνσης τροχαίας Θεσσαλονίκης.