Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, 1:43:49 πμ

Ελλάδα

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται αυτή την ώρα, από άτομα και οργανώσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου αλλά και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Καμάρα, ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο.

Ένα μεγάλο πανό με το μήνυμα «κλείστε το κολαστήριο της Μόριας» ανάρτησαν, από την ταράτσα του κτιρίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μέλη του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν σήμερα με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Κανονικά θα λειτουργήσουν την προσεχή Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, οι σχολικές μονάδες του Νομού Πέλλας σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Τα σχολεία του νομού Πέλλας θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα.

Συγκεντρώσεις και πορείες είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα από συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία εργαζομένων, κινήσεις πολιτών, φοιτητές, συλλογικότητες κ.ά, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό μέχρι στιγμής, οι διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν από πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα από το άγαλμα Ελ.

Σε 14 αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Τροχαίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Σε εφαρμογή βρίσκεται ένα πλαίσιο αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός να απαλύνει τον πόνο από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοιού και αφετέρου να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνάντησης του με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo, και τόνισε πως γι αυτά θα μιλήσει το βράδυ στο συνεδριακο κέντρο “Ι.

Ρεπορτάζ: Αντωνία Γκουβεντάρη

Για το φλέγον ζήτημα της μεταστέγασης των δύο σχολείων της Καλαμαριάς μίλησε ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης αποκλειστικά στο politic.gr. Εξήγησε την αναγκαιότητα λήψης της συγκεκριμένης απόφασης, διευκρινίζοντας πως «πρέπει να προτάξουμε το καλό των παιδιών μας».

Στα έργα υποδομών και μεταφορών που έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται και άλλα που δρομολογούνται, με στόχο να βελτιώσουν θεαματικά την καθημερινότητα και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης και ευρύτερα της Β.

Με προσαρμογή στις απαιτήσεις της νέας εποχής που δημιούργησε ο κορονοϊος, διατήρηση «ζεστής επαφής» με τους δυνητικούς επενδυτές και δημιουργία σειράς από πλατφόρμες ψηφιακού χαρακτήρα που επέτρεψε το επιχειρείν της Ελλάδας να συνεχίσει την ομαλή πορεία του, αντιμετώπισε η κυβέρνηση τις επιπτώσεις της Covid-19, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

H κυβέρνηση δεν μένει στα λόγια, υλοποιεί συγκεκριμένα έργα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στο όραμα του πρωθυπουργού η περιοχή έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Thessaloniki Helexpo Forum.