espa pkm

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2026, 12:28:14 μμ

Ελλάδα

Σάλο έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους της πασίγνωστης εταιρείας efood, η απόφαση να αποδεσμεύσει 115 εργαζομένους τους οποίους θέλει να απασχολήσει ως freelancer.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και προχώρησαν σε σειρά κινητοποιήσεων σε όλη την χώρα, με τις εικόνες να είναι ενδεικτικές της μαζικότητας των κινητοποιήσεων.

Συγκέντρωση έξω από το Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη φοιτητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης – Διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα που αφορούν το άνοιγμα των πανεπιστημίων.

Βασικό αίτημά τους είναι όλοι οι φοιτητές να μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα δια ζώσης, ενώ επιπλέον είναι αντίθετοι στη νέα κάρτα εισόδου στους πανεπιστημιακούς χώρους, την οποία θα κατέχουν μόνο φοιτητές της σχολής.

Να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για τους αντιεμβολίαστες γονείς που στρέφονται κατά εκπαιδευτικών ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η παραπάνω εντολή έρχεται μετά την χθεσινή παραγγελία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος ζήτησε οι εισαγγελείς και οι πρωτοδίκες όλης της χώρας να έχουν άμεση παρέμβαση για τους αρνητές γονείς.

«Έπεσε θύμα ξυλοδαρμού», αναφέρουν οι συγγενείς του.

Ο 70χρονος άνδρας είχε βγάλει το σκύλο του βόλτα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε γειτονιά της Θεσσαλονίκης όταν συνάντησε μπροστά του, έναν 41χρονο άνδρα, με τον οποίο λογομάχησαν για άγνωστο λόγο.

Οι διανομείς της efood, με κύριο αίτημα «συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους» πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους – Ακολούθησε μοτοπορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ρεπορτάζ: Ντιέγκο Σάες Παπαχρήστου

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 13:54

Κορονοϊός: Σε αναστολή σχολικό τμήμα της Θεσσαλονίκης

Συντάκτης:

Πολλά τα κρούσματα κορονοϊού σε δημοτικό σχολείο

Σε αναστολή είναι από χθες το τμήμα Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Η politic.gr σε συνεργασία με την Interview εγκαινιάζουν το «Βαρόμετρο της Αυτοδιοίκησης», μια σειρά δημοσκοπήσεων με στόχο την καταγραφή των σημαντικότερων ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες όλων των δήμων της Θεσσαλονίκης, την ιεράρχηση των προβλημάτων τους και την αξιολόγηση του έργου των δημοτικών Αρχών.

«Εγκληματικές πράξεις κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας» δήλωσε ο αρνητής πατέρας –

Να υπεθυμίσουμε πως χθες ο πάτερας ενός παιδίου σε Δημοτικό σχολείο της Θέρμης προκάλεσε επεισόδια όταν εμφανίστηκε μαζί με το παιδί του, χωρίς να προσκομίσει την σχολική κάρτα και επιτέθηκε σε βάρος της διευθύντριας, με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για δύο αδικήματα.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη μεσαία τάξη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 85η ΔΕΘ και στη συνέντευξη Τύπου, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Έξι στους δέκα πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα είναι ανεμβολίαστοι – Στη Θεσσαλονίκη σήμερα Θάνος Πλεύρης και Ασημίνα Γκάγκα

Η αναζωπύρωση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμό και στο υπουργείο Υγείας, αφού το ιικό φορτίο καταγράφεται επιβαρυμένο στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης, με τη Θεσσαλονίκη να θυμίζει τις «μαύρες» ημέρες του περσινού φθινοπώρου.