espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 11:12:44 μμ

Ελλάδα

Τα δρομολόγια της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και αντίστροφα πραγματοποιούνται κανονικά και στην προγραμματισμένη τους ώρα, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός, παρά τα αγροτικά μπλόκα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Πολύωρους αποκλεισμούς πραγματοποιούν και σήμερα οι παραγωγοί στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και στον Προμαχώνα και την Εξοχή, στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Ιδιοκτήτης εργοστασιακής μονάδας και η (πρώην) σύντροφός του καταδικάστηκαν σε συνολική φυλάκιση 8 ετών ο καθένας, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε συμμορία, η οποία κρατούσε κλειδωμένους στις εγκαταστάσεις τού εργοστασίου παράτυπους μετανάστες, ζητώντας εκβιαστικά λύτρα από συγγενικά τους πρόσωπα προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων, «AGROTICA», ανακοίνωσε η Διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO, «κατόπιν προσεκτικής αξιολόγησης των δεδομένων και συνεκτιμώντας το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στον πρωτογενή τομέα».

Τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως το μετρό και ο προαστιακός, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταφορών Κωνσταντίνου Κυρανάκη με την Περιφερειάρχη Αθηνά Αηδονά.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τριών έγκλειστων στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής, καθώς έπειτα από αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο σωφρονιστικό κατάστημα, στην κατοχή τους βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα.

Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία στο τμήμα Στρυμώνας – Σέρρες, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον Διαχειριστή Υποδομής, ΟΣΕ – Σιδηρόδρομοι Ελλάδος. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, σήμερα τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1634 (Θεσσαλονίκη – Σέρρες) και 1635 (Σέρρες – Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Διορατικός επιχειρηματίας, άνθρωπος με αγάπη για τη Θεσσαλονίκη και με έντονη κοινωνική δράση, ο Αντώνης Δούδος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Στην ακμή της κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, η εταιρεία του, τα «Κλωστήρια Δούδος» με έδρα τη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, παρήγαγε πρωτοποριακά νήματα και τροφοδοτούσε με τα προϊόντα της εταιρείας όπως η «Benetton».

Περισσότερες από 27 εκατομμύρια μετακινήσεις έχουν εξυπηρετήσει οι συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης, που βγήκαν στις ράγες από τις 30 Νοεμβρίου 2024 και έχουν ήδη διανύσει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα, όπως γνωστοποιούν η Ελληνικό Μετρό και η ΤΗΕΜΑ μέσω ενός βίντεο που δημιουργήθηκε και προβάλλεται για τον εορτασμό του ενός χρόνου λειτουργίας του μέσου.

Μεγάλο δέντρο έπεσε στην περιοχή της Χαριλάου, καταπλακώνοντας δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Το περιστατικό καταγράφηκε γύρω στη 1.30 το μεσημέρι στη οδό Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, ενώ στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική για να απομακρύνει τον κορμό.