Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 3:55:56 πμ

Ελλάδα

Πρόταση για δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών για τα παιδιά των λιμενικών και σε άλλες πόλεις της χώρας υπέβαλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτρης Σαϊτάκης στον αρχηγό του Σώματος κ.
Την «πλήρη αντίθεση και διαφωνία τους με τη διαχείριση εκ μέρους της Πολιτείας του ζητήματος των μετεγγραφών» εκφράζουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τετάρτη και οι εκπρόσωποι της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σφοδρή κριτική ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για την ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» των επιχειρήσεων που συζητείται στην Βουλή, καθώς θεωρεί ότι δεν συμβάλλει στην ουσιαστική επίλυση του εκρηκτικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επαγγελματίες.

Με κοινή ανακοίνωσή τους πέντε δικαστικές ενώσεις (εκτός του Συμβουλίου της Επικρατείας) καλούν τους βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία, με την οποία προβλέπεται η μερική αναδρομική καταβολή της διαφοράς των αποδοχών των δικαστών (από 1/8/2012 έως 30/6/2014).
Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια για τους άντρες και τις γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας δέχθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας κατά τη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Την απειλή κυρώσεων, ακόμη και επιβολής προστίμου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αντιμετωπίζει πλέον η Ελλάδα καθώς δεν έχει προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για «τη νομιμοποίηση, ανίχνευση, κατάσχεση και δήμευση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Διευκρινίσεις σχετικά με την αδυναμία της κυβέρνησης για την πλήρη καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους και δικαστικούς, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας στην Βουλή.

Σε μια προσπάθεια να κάμψει την δυσαρέσκεια από την μερική αποκατάσταση των αναδρομικών διαφορών που έχουν προκύψει βάσει των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, ο κ.

Δεν συντρέχει λόγος αναδρομικού ελέγχου για την περιουσιακή κατάσταση όσων ανέλαβαν δημόσιο αξίωμα μετά την ψήφιση του νόμου 4065/2012 (σ.σ. Απρίλιος 2012), διότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα υπόκεινται σε τακτικό έλεγχο, αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Έκθεση με θέμα «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών», διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο αλλοδαπών που επέβαιναν σε υπό αμερικανική σημαία ιστιοφόρο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Ιόνιο.

Νωρίς το πρωί ενημέρωθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης και ξεκίνησαν έρευνες από ναυαγοσωστικό και τρία εμπορικά πλοία, στη θαλάσσια περιοχή 36 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Ακρωτηρίου Κερί στη Ζάκυνθο, την ώρα που έπνεαν νοτιοανατολικοί άνεμοι έντασης επτά μποφόρ.