Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 5:58:12 μμ

Ελλάδα

Μειώνονται τα θέματα στην Τράπεζα Θεμάτων στην Α' και Β' Λυκείου καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να σταματήσει στις 21 Ιανουαρίου την τροφοδότησή της και μάλιστα μέχρι τα τέλη Μαρτίου να «κόψει» θέματα.
Υπάλληλος Διεύθυνσης Δόμησης σε Δήμο της Κεντρικής Μακεδονίας και πολιτικός μηχανικός συνελήφθησαν την Τετάρτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος για υπόθεση δωροληψίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο απαιτήθηκε από επιχειρηματία χρηματικό ποσό για τη διαγραφή προστίμου, το οποίο είχε επιβληθεί για αυθαίρετη κατασκευή στο κατάστημά του.
Στη θαλάσσια περιοχή Κυνοσούρας Σαλαμίνας κατέπλευσε το απόγευμα της Τετάρτης το δεξαμενόπλοιο «Araevo», σημαίας Λιβερίας, το οποίο είχε βομβαρδιστεί από πολεμικό αεροσκάφος στον λιμένα Ντέρνα της Λιβύης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δυο ναυτικοί ένας έλληνας και ένας αλλοδαπός.
Εν μέσω της έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και τους οπαδούς της ΑΕΚ με φόντο το θέμα του γηπέδου, ο ΣΥΡΙΖΑ -ενόψει και των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου- θα συναντηθεί την Πέμπτη με αντιπροσωπεία της «Ενωσης».
Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015 16:50

Βρέθηκε ύποπτο βαν στο όρος Αιγάλεω

Συντάκτης:

Βρέθηκε ύποπτο βαν στο όρος Αιγάλεω και το πάνε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σχετίζεται με την υπόθεση Χριστόδουλου Ξηρού.


Πηγή: Το Βήμα

Εφέτης ειδικός ανακριτής θα αναλάβει την ανάκριση για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, σε βάρος του οποίου, μετά από παραγγελία της Βουλής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Σε εμπόλεμη φάση μπαίνει το ΠαΣοΚ με τη ΝΔ, με έναν προσωπικό τόνο κατά του Αντώνη Σαμαρά τον οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος εγκαλεί, με αφορμή την μετεγγραφή της Αντζελας Γκερέκου στη ΝΔ για μια πράξη «ανήθικη και αντιαισθητική».

Στη δεύτερη φάση της εισέρχεται πλέον η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ και κεντρικό σύνθημα είναι «λέμε την αλήθεια, εγγυόμαστε το αύριο», ενώ ουσιαστικά αλλάζει η δοσολογία και θα υπάρχει προβολή των προτάσεων του κόμματος για την επόμενη μέρα και όχι μόνο επιχειρηματολογία για τον κίνδυνο από μια ενδεχόμενη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ανοίγματα σε πρόσωπα εκτός Νέας Δημοκρατίας με στόχο να γίνει πράξη η διεύρυνση του κόμματος κάνει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στα πλαίσια της προσπάθειας να ισχυροποιηθεί το μήνυμα της ΝΔ, ότι αποτελεί το ασφαλές πολιτικό καταφύγιο του αστικού κόσμου και των μεταρρυθμιστικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων, ανεξάρτητα από τη μέχρι πρότινος τοποθέτησή τους στον πολιτικό χάρτη, «άνοιξαν» θέσεις στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Σε εμπόλεμη φάση μπαίνει το ΠαΣοΚ με τη ΝΔ, με έναν προσωπικό τόνο κατά του Αντώνη Σαμαρά τον οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος εγκαλεί, με αφορμή την μετεγγραφή της Αντζελας Γκερέκου στη ΝΔ για μια πράξη «ανήθικη και αντιαισθητική».