Quantcast
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, 3:33:34 μμ

Ελλάδα

Νέες σημαντικές εξελίξεις και ανατροπές στην υπόθεση της εισαγωγής δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» μέσω Ντουμπάι που είχε αποκαλυφθεί στις αρχές Ιουνίου. Ποινική δίωξη σε δύο ακόμη επιχειρηματίες ασκήθηκαν το τελευταίο 24ωρο από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς για εμπλοκή στην υπόθεση.
Κίνδυνο απώλειας του εξαμήνου των φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πάτρας, μετά την ήδη χαμένη εξεταστική περίοδο του φθινοπώρου, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους η πρύτανης του ιδρύματος, ο κοσμήτορας της σχολής και ο πρόεδρος του τμήματος.
Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας για τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), ζητά με επιστολή της προς τους υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

Με την επιστολή της, η οποία κοινοποιείται και στο σύνολο των Ελλήνων βουλευτών και Ευρωβουλευτών, η Συνομοσπονδία ζητά από την κυβέρνηση να συμμορφωθεί «με το περιεχόμενο της απόφασης 2307/2014 του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τον ΟΜΕΔ, και να επιτρέψει την επέκταση της Διαιτησίας «στη ρύθμιση του συνόλου των όρων αμοιβής και εργασίας».
«Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε πραγματικά τις ζωές μας στα χέρια μας. Να διώξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου και να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη φετινή επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο το 1973.
Κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στη πορεία διαμαρτυρίας της 17ης Νοεμβρίου για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου απευθύνουν στα μηνύματά τους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στο μήνυμά της για την επέτειο η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν αποτελεί μόνον μέρα μνήμης και τιμής στα θύματα αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες.
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 19:50

Αποχώρηση διαδηλωτών και ΜΑΤ από το Πολυτεχνείο

Συντάκτης:
Τεταμένο είναι το κλίμα στην εκπαιδευτική κοινότητα, λόγω του λοκάουτ στα Πανεπιστήμια που αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές και υλοποίησαν σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν καταλήψεις εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.
Εξονυχιστική έρευνα και αποτελεσματική αντιμετώπιση της καταγγελίας της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ), σύμφωνα με την οποία άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ και τον χτύπησαν με κλομπ, ζητεί το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Σε καθεστώς μείζονος εσωστρέφειας βρίσκεται το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου μετά το νέο αυτογκόλ της κυβέρνησης να αφαιρέσει από τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος και την άτακτη υποχώρηση έναντι των απαιτήσεων της τρόικας.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 19:50

ΣΥΡΙΖΑ: Να διώξουμε την κυβέρνηση του Μνημονίου

Συντάκτης:
«Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε πραγματικά τις ζωές μας στα χέρια μας. Να διώξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου και να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη φετινή επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο το 1973.
Για θέματα σχετικά με επενδύσεις και τη συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας συζήτησαν την Παρασκευή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Μαξίμ Σοκολόφ.