Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 6:24:39 πμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 20:50

Σαμαράς: Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία της ΕΚΤ

Συντάκτης:
Διάγγελμα-δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το Μαξίμου αναμένεται το μεσημέρι της Πέμπτης μετά την συνεδρίαση της ΕΚΤ και τις δηλώσεις Ντράγκι.

Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.
Αναγκαίο χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου το δημοψήφισμα, ως πλεονέκτημα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Στη διάρκεια συνέντευξης στο Ηράκλειο, εν όψει της προεκλογικής ομιλίας του σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙ.
«Χαίρομαι γιατί πράγματι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έλαβε δυο σημαντικές αποφάσεις. Η πρώτη ήταν να ανοίξει την διαδικασία του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, τον περιβόητο ELA, για τις 15 επόμενες μέρες, αλλά αυτό ανανεώνεται σε κάθε συνεδρίαση του Δ.
Μήνυμα προς τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές έστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) κ. Θεόδωρος Βενιάμης.

«H ελληνόκτητος ναυτιλία είναι στην Ελλάδα και θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα.
«Με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΚΤ διαψεύδονται όσοι έσπειραν τον φόβο και τον πανικό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι.

«Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, την οποία και θα αξιοποιήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση προς όφελος της χώρας.


Νέα στοιχεία για διασυνδέσεις αντιεξουσιαστών και ποινικών, αλλά και επιστολές κρατούμενων ανταρτών πόλης προς την 22χρονη καταζητούμενη συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελική, θα παρουσιασθούν - το απόγευμα της Πέμπτης - από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Συνολικά 819 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής προσλαμβάνονται με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, για την κάλυψη κενών στα σχολεία.

Ειδικότερα, για την ειδική αγωγή προσλαμβάνονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 46 εκπαιδευτικοί για το πρόγραμμα εξατομικευμένων μέτρων υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η διαδικασία μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic θα είναι, σε γενικές γραμμές, η ίδια με τα προηγούμενα χρόνια, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic, Μιχάλης Καριώτογλου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.
Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015 17:50

Το ιρλανδικό Σιν Φέιν στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης:
Στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται το ιρλανδικό αριστερό κόμμα Σιν Φέιν, ο επικεφαλής του οποίου τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα για να του ευχηθεί επιτυχία στις εκλογές.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τζέρι Άνταμς διαβεβαίωσε τον κ.
Επίθεση αγνώστων στα γραφεία του κόμματος στις Συκιές Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η επίθεση έγινε το βράδυ της Τετάρτης και οι άγνωστοι δράστες κατέβασαν αφίσες και κατέστρεψαν ένα προεκλογικό πανό, που ήταν αναρτημένο δίπλα από την αίθουσα των γραφείων.