Quantcast
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, 8:52:08 πμ

Ελλάδα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ανοιχτή διάθεση εγγράφων, αλλά και τον επανέλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου. Ο υπουργός Κ.Μητσοτάκης άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που αρνείται τον επανέλεγχο των συμβάσεων, ενώ πρότεινε στα κόμματα να μπει τέλος στους αποσπασμένους υπαλλήλους.
«Δρομολογούμε την ταχύτερη δυνατή διείσδυση του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή το νομοσχέδιο που τέθηκε χθες, Πέμπτη, σε δημόσια διαβούλευση, με το οποίο δίνονται κίνητρα για τη μετατροπή κεντρικών και ατομικών θερμάνσεων από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο.
Στον εμπορικότερο δρόμο της Αθήνας, στην οδό Ερμου, δύο στα δέκα ισόγεια καταστήματα είναι ξενοίκιαστα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Νίκος Κουγιουμτζής, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου.
Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να κάνει βουτιά έως και 10 βαθμούς σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι την Τρίτη. Τα πρώτα χιόνια κάνουν ήδη την εμφάνισή τους στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ οι βροχές θα συνεχιστούν και σήμερα, Παρασκευή.
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 23:00

Ποιοί είναι οι 51 τομεάρχες του Ποταμιού

Συντάκτης:
Τους 51 τομεάρχες του Ποταμιού ανακοίνωσε, την Παρασκευή ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι «η ομάδα των υπευθύνων δεν συνιστά σκιώδη κυβέρνηση».

Οι 51 θα είναι επιφορτισμένοι να αξιολογούν τις προτάσεις των μελών της Επιτροπής Δια Ταύτα, όπου συμμετέχουν καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις εκατοντάδες στελέχη, εθελοντές και φίλοι του κινήματος, να συντονίζουν τον διάλογο των μελών της Επιτροπής Διαλόγου, να παρακολουθούν, να μελετούν, να προτείνουν και να παρεμβαίνουν στον δημόσιο πολιτικό διάλογο.
Τη στροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη μονοσήματη έμφαση στη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων σε μία πιο συνολική θεώρηση, που λαμβάνει υπόψη την αύξηση της ζήτησης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
Σε μια ασυνήθιστη βουλευτική ερώτηση – πρόκληση καλείται να απαντήσει ο υπουργός Πολιτισμού κ. Κ. Τασούλας και συγκεκριμένα εάν είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει το εγχείρημα της αναβίωσης του Κολοσσού της Ρόδου!

Να λάβει τέλος η πρακτική των αποσπάσεων δημοσίων υπαλλήλων σε πολιτικά γραφεία βουλευτών, πρότεινε στην Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης.

Αφορμή η βουλευτική τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε και προβλέπει να επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η απόσπαση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η διάθεση σε γραφείο βουλευτή ο οποίος εκλέγεται σε παραμεθόριο περιοχή ή προβληματική περιοχή, δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στην ίδια περιοχή εφ’ όσον έχουν υπηρετήσει το ήμισυ του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής τους σε αυτές (ο νόμος προβλέπει παραμονή τους για μια τουλάχιστον δεκαετία).

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να κάνει βουτιά έως και 10 βαθμούς σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι την Τρίτη. Τα πρώτα χιόνια κάνουν ήδη την εμφάνισή τους στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ οι βροχές θα συνεχιστούν και σήμερα, Παρασκευή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αποκρύψει ότι «η επιτήρηση των δανειστών θα συνεχίζεται κανονικά, με τη χώρα δεμένη πισθάγκωνα».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «η δήθεν έξοδος από το Μνημόνιο είναι ένα νέο Μνημόνιο με άλλο όνομα, με τις ίδιες όμως δεσμεύσεις λιτότητας και εγκλωβισμού στις απαιτήσεις των πιστωτών».