Quantcast
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023, 11:40:39 μμ

Ελλάδα

Αιχμές κατά της στάσης του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρου Φορτσάκη αφήνει η η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΟΠΕ). Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ την Πέμπτη το πρωί έξω από τα κτίρια της σχολής γεγονός που, όπως αναφέρει, πυροδότησε την ένταση.

Για την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ στον τομέα της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών Υποθέσεων μίλησε, στην Ουάσιγκτον, ο ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Ένωση στη σύνοδο υπουργών Εσωτερικών ΕΕ και ΗΠΑ.

Τον Οκτώβριο του 2024 αναμένεται να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο η Αττική οδός, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών. Μάλιστα, αν δεν είχε μεσολαβήσει η οικονομική κρίση, που οδήγησε σε ραγδαία μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενδεχομένως η επιστροφή του αυτοκινητοδρόμου στο κράτος να ήταν ζήτημα λίγων ετών ή και να είχε ήδη συντελεστεί.
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 11:00

Κατάληψη φοιτητών στην πρυτανεία του ΑΠΘ

Συντάκτης:
Τεταμένο είναι το κλίμα στην εκπαιδευτική κοινότητα, λόγω του lockout στα Πανεπιστήμια που αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές και υλοποίησαν σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν καταλήψεις εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.
Αστυνομική επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ και χρήση δακρυγόνων δακρυγόνων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών.

Η επέμβαση έγινε μετά την απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ να ζητήσουν την συνδρομή της αστυνομίας ώστε να μη κλείσουν τα κτήρια της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ και να αποτραπούν οι καταλήψεις, εν όψει της 17ης Νοεμβρίου που είχαν αποφασίσει οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών.
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 09:50

Εμπρηστική επίθεση στην ΔΟΥ Γαλατσίου

Συντάκτης:
Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην ΔΟΥ Γαλατσίου, προκαλώντας μόνο ζημιές.

Η επίθεση έγινε στο κτίριο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αλκυόνης και Χριστιανουπόλεως, αλλά η φωτιά που προκλήθηκε δεν πήρε διαστάσεις χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Νεκρός από χτύπημα κεραυνού έπεσε 30χρονος ποδοσφαιριστής ερασιτεχνικής κατηγορίας στην Εύβοια, σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Eviaportal.gr».

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως ο άτυχος νεαρός, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, έκανε προπόνηση στο γήπεδο την Κηρίνθου όταν κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης τον χτύπησε ο κεραυνός.
«Δεν άντεχα τον εξευτελισμό και την απόρριψή της και τη σκότωσα...» Αυτό φέρεται να ανέφερε στο τελευταίο χειρόγραφο σημείωμά του ο 68χρονος αυτόχειρας οικοδόμος που είχε σκοτώσει τη 40χρονη κτηνοτρόφο στην περιοχή Βασκίνα - περίπου δύο χιλιόμετρα από το Λεωνίδιο, στην Αρκαδία.
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 08:50

Στο Δημόσιο το 2024 η Αττική οδός

Συντάκτης:
Τον Οκτώβριο του 2024 αναμένεται να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο η Αττική οδός, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών. Μάλιστα, αν δεν είχε μεσολαβήσει η οικονομική κρίση, που οδήγησε σε ραγδαία μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενδεχομένως η επιστροφή του αυτοκινητοδρόμου στο κράτος να ήταν ζήτημα λίγων ετών ή και να είχε ήδη συντελεστεί.
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 08:50

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλάζουν τα κριτήρια για την «διεύρυνση»

Συντάκτης:
Στην διεύρυνση προς πάσα κατεύθυνση εμμένει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια στιγμή ασκεί ελεγχόμενη πίεση προς το Ποτάμι και την δεξιά πτέρυγα της ΝΔ, με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις που συνέδεσαν το όνομα του πρόεδρου του ΛΑΟΣ, Γ.