Quantcast
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, 6:59:39 μμ

Ελλάδα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του και θα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της» επαναλαμβάνει σε σχόλιο του την Κυριακή το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το διαχρονικό ενδιαφέρον της Ελλάδας στις προσπάθειες ανασυγκρότησης της περιοχής υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανοικοδόμηση της Γάζας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Κάιρο με πρωτοβουλία της Αιγύπτου και της Νορβηγίας.
Εντός εξαμήνου αναμένεται να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή Ναύπλιο - Αργος - Κόρινθος και να προχωρήσουν άμεσα η αποκατάσταση και ανακαίνιση του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και του τερματικού σταθμού στο Ναύπλιο, διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Α.

Πρόσκληση προς τα άλλα κόμματα «αντί να λένε αερολογίες για τα σκουπίδια, να θέσουν και αυτά μια συγκεκριμένη πρόταση για να λυθεί άμεσα το μεγάλο πρόβλημα» απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης, από τη Φυλή την οποία επισκέφθηκε την Κυριακή.

Μια διαφορετική ημέρα ξημέρωσε για την Αθήνα τη 12η Οκτωβρίου 1944. Εκείνη την Πέμπτη οι Αθηναίοι άρχισαν να γεμίζουν τα πνευμόνια τους με τον ζωοδότη άνεμο της ελευθερίας. Καμπάνες μετέφεραν το χαρμόσυνο γεγονός στον αττικό ουρανό την ώρα που και οι τελευταίοι στρατιώτες της Βέρμαχτ και των SS αποχωρούσαν από την πρωτεύουσα της Αθήνας την οποία είχαν καταλάβει τον Απρίλιο του 1941.
Ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κατέστρεψε ολοσχερώς ένα σπίτι στην περιοχή των Βοριζίων Ηρακλείου.

Η έκρηξη προκλήθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ισοπέδωσε τη μεζονέτα που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό.
Λίγες ημέρες μετά το γάμο της με το διάσημο ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, η Αμάλ Αλαμουντίν, θα ταξιδέψει αύριο, Δευτέρα, στην Αθήνα για να προσφέρει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα που δίνει για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
«Η αξιολόγηση είναι απαραίτητη στο Δημόσιο, αλλά με προϋποθέσεις. Η ποσόστωση που καθορίζεται από τον πρόσφατο νόμο δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί, είναι αυθαίρετη και δεν λαμβάνει υπόψη την πολυπλοκότητα, αλλά και τις διαφορές στη στελέχωση κάθε υπηρεσίας» λέει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ.
«Εξερευνήστε τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος σήμερα, σπουδάζοντας τι σήμαινε να είσαι ήρωας στην αρχαία Ελλάδα» διδάσκει ο κ. Γκρέγκορι Ναζ (Nagy), καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος.
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 09:50

Διπλά πτυχία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συντάκτης:
Διπλά πτυχία με παράλληλες σπουδές από τέσσερα ως έξι έτη δρομολογεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τη σκέψη αυτή περιγράφει μιλώντας στο «Βήμα» ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία σχετική απόφαση, καθώς δεν έχει συζητηθεί το θέμα στη.