Quantcast
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, 7:55:29 μμ

Ελλάδα

«Τιμούμε εκείνους τους ήρωες που δεν δίστασαν να προσφέρουν, ακόμη και τη ζωή τους, για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια. Εκείνους που αγωνίστηκαν κατά του φασισμού και του ναζισμού, αφήνοντας σε όλους μας ακατάλυτες παρακαταθήκες.
Ενας 73χρονος κατηγορείται ότι λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ηλικιωμένος έκανε δεύτερο γάμο χωρίς να το δηλώσει ως όφειλε στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να παίρνει σύνταξη χηρείας για περισσότερα από 6,5 χρόνια.
Ένας 72χρονος οδοντοτεχνίτης κατηγορείται ότι παρείχε παράνομα οδοντιατρικές υπηρεσίες έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας με την κατηγορία ποινική δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Οδοντιατρικών Συλλόγων, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κλπ.
Την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη στήριξη των επιχειρήσεων που υπέστησαν σημαντικές από τις καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής ζητάει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα η δημόσια διαβούλευση επί προσχεδίων κανονιστικών πράξεων ιδιωτικών σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ) Ειδικών Τμημάτων Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στόχος της διαβούλευσης - που ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου - είναι η συγκέντρωση και αξιολόγηση απόψεων και προτάσεων με γνώμονα τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ναυτικής εκπαίδευσης που παρέχονται στη χώρα μας.
Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με αφορμή την παρέλαση για την 28ης Οκτωβρίου, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Ιδεολογικά εγώ είμαι εναντίον των μαθητικών παρελάσεων», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε «ένα πράγμα, όμως, που με ενόχλησε ιδιαίτερα είναι τα κάγκελα.
Ανοιχτό για τους επισκέπτες είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στη Βασιλίτσα Γρεβενών και στο Πισοδέρι της Φλώρινας με το χιόνι να φτάνει τα 30 εκατοστά και τους εναέριους αναβατήρες να έχουν τεθεί σε λειτουργία.
Σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Έβρο, εξαιτίας της αύξησης των νερών του, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στο κεντρικό, ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, βρίσκονται οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.
Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από την Κυριακή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών και στην ατζέντα των συζητήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευση.
Τα ψυχολογικά προβλήματα οδήγησαν 52χρονο σε χωριό του δήμου Παιονίας Κιλκίς να σκοτώσει την 78χρονη μητέρα του.

Ο μητροκτόνος έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια την ηλικιωμένη γυναίκα και στη συνέχεια παραδόθηκε στην Αστυνομία.