Quantcast
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023, 3:01:30 μμ

Ελλάδα

Πέντε παρατάξεις θέτουν υποψηφιότητα την Πέμπτη στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), από την οποία θα εκλεγεί το νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο:

  • Το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και την υποστήριξη της ΝΔ.
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 23:50

Ανδρος: Μία σύλληψη για τις πρόσφατες πυρκαγιές

Συντάκτης:
Ένας 54χρονος συνελήφθη από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) σε συνεργασία με τους ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου για επτά πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 22.10.2014 και από ώρα 15:15 έως 16:15 σε αγροτοδασικές εκτάσεις, στην περιοχή Κατάκοιλο της νήσου Άνδρου και στις 18.10.2014 για άλλες τρεις πυρκαγιές στην ίδια περιοχή.
Θα αναγνωρίζεται στο εξής η θαλάσσια υπηρεσία Ελλήνων Ναυτικών σε πλοία ξένης σημαίας, μη συμβεβλημένα με το ΝΑΤ και θα υπολογίζεται για τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων για απόκτηση αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας, βάσει νομοθετικής ρύθμισης του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Ανταλλαγή απόψεων για την κρίση στην Ελλάδα και την κατάσταση στην Ευρώπη, είχαν ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάινς Φίσερ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη.

Νέα διάσταση παίρνει η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Μητρόπουλο για την μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων στον δήμο Δραπετσώνας από ορισμένου χρόνου σε αορίστου με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου του 2004.

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της πρώην προέδρου του ΟΚΑΝΑ κυρία Μένη Μαλλιώρη καθώς και του πρώην γενικού διευθυντή κ. Δημήτρη Πλατανιά ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, με επικεφαλής την κυρία Ελένη Ράικου, και συγκεκριμένα από τον επίκουρο εισαγγελέα κ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και εκφράζει την ανησυχία της για την κλιμάκωση της έντασης με αφορμή την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Σύνοδου Κορυφής.
Ύστερα από παρατεταμένη ρινορραγία ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, εισήχθη νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε νοσοκομείο των Βρυξελλών, όπου διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό οφείλεται σε υπέρταση.

Σε γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, αναφέρονται τα εξής: «Του παραχωρήθηκε η δέουσα αγωγή και λόγω του ρινορραγικού περιστατικού και της ανάγκης αποφυγής επανάληψης του φαινομένου του συνεστήθη όπως παραμείνει κλινήρης για τις επόμενες 48 ώρες».
Προς εκτόνωση βαίνει η κρίση που ξέσπασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του από ομάδες φοιτητών.

Οι φοιτητές αλλά και μαθητές πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία από τα Προπύλαια προς το υπουργείο Οικονομικών, με βασικό αίτημα «λεφτά για την παιδεία», ενώ τα θέματα της φύλαξης του ιδρύματος θα συζητηθούν ξανά, όπως έγινε γνωστό, την επόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος.
Δέκα χιλιάδες θα είναι τελικά οι φοιτητές που θα πάρουν μετεγγραφή, καθώς οι αιτήσεις περίπου 3.000 πρωτοετών που έγιναν για οικονομικούς λόγους δεν θα γίνουν αποδεκτές, καθώς στην κατηγορία αυτή ο νόμος ορίζει ότι μπορεί να γίνει δεκτό μόνο το 10% επι του αρχικού αριθμού των εισακτέων σε κάθε τμήμα.