Quantcast
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, 7:33:17 πμ

Ελλάδα

Να αποσαφηνιστεί το καθεστώς χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών και να εξασφαλιστεί η χορήγησή τους, ζητούν με κοινή τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών. Οι διεργασίες μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατέληξαν στην διατύπωση της κοινής πρότασής τους για το θέμα του Ν.

Θετικά ανταποκρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, περί δυνατότητας χρήσης του συστήματος γεωεντοπισμού, όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή, και στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού, προκειμένου να μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο ΤΕΙ.
Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 19:50

Εθνικό Ποινικό Μητρώο με ένα απλό «κλικ»

Συντάκτης:
Την καθιέρωση του Εθνικού Ποινικού Μητρώου, ηλεκτρονικού εργαλείου που αναμένεται να λύσει τα χέρια πολιτών και δημόσιας διοίκησης με ένα απλό «κλικ», επισφράγισε σήμερα Τρίτη η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Οι πόρτες της δεύτερης Κοινωνικής Πολυκατοικίας του δήμου Αθηναίων άνοιξαν σήμερα στον Νέο Κόσμο, με στόχο να επιστρέψει το χαμόγελο και η προοπτική σε εννέα οικογένειες, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη.
Ένταση επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου μετά απο μια κατάληψη σχεδόν δέκα ημερών που άφησε πίσω της τοίχους γεμάτους συνθήματα, φθορές στο κτίριο διοίκησης του Ιδρύματος και παραβίαση γραφείων στα οποία φυλλάσονταν στοιχεία των φοιτητών, αλλά και φάκελοι του προσωπικού, άγνωστοι προς τη πανεπιστημιακή κοινότητα κατέλαβαν εκ νέου την Τρίτη το κτήριο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Ν.
Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 19:50

Συνεδριάζει την Πέμπτη η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Συντάκτης:
Συνεδριάζει την Πέμπτη το μεσημέρι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή: Το Βήμα
Στοιχεία για τα εγκλήματα με πιθανολογούμενο το ρατσιστικό κίνητρο που έχει καταγράψει η ΕΛ.ΑΣ. διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο από το 2009 και μετά και δείχνουν υψηλή την ποσοστιαία εμπλοκή αστυνομικών σε τέτοιες υποθέσεις.
«Ανάκληση εφεδρειών» χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας το Ποτάμι.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα αναφέρει ότι «το παλιό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να ξεπεράσει τον εαυτό του.
Η ΔΗΜΑΡ έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, θα συζητήσει όμως το θέμα σε συνεδρίαση το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως ανακοίνωσε το κόμμα, «η Δημοκρατική Αριστερά με απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της, έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν προτίθεται να συμβάλει στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών, όπως αυτές που ακολουθούνται από την παρούσα κυβέρνηση.

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Π. Κουκουλόπουλου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή όσα υποστήριξε περί ύπαρξης φωτογραφιών από συνάντηση του κ. Αλ. Τσίπρα με τις κυρίες Γιάννα Αγγελοπούλου και Μαριάνα Λάτση σε πριβε κλαμπ του Κολωνακίου, κάτι που η Κουμουνδούρου έχει διαψεύσει κατηγορηματικά.