Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 2:48:49 πμ

Ελλάδα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας (24/10), η αναγκαιότητα της σωστής διατροφής και άσκησης επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, για ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως για τα Ελληνόπουλα που χαρακτηρίζονται από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη.
Άλλους τρεις φόνους στην Αρκαδία αλλά και στη Μεσσηνία την περίοδο 2008-2011 φέρεται να έχει διαπράξει, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που αποκαλύπτει «Το Βήμα», ο 31χρονος Αλβανός ο οποίος κρατείται για τον φόνο της 59χρονης ζωγράφου στην Νάξο.
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 09:50

Τεχνολογία LED στα φανάρια

Συντάκτης:
Την πιθανότητα εγκατάστασης αντίστροφης μέτρησης στα φανάρια των πεζών θα διερευνήσει με ένα νέο ερευνητικό έργο το υπουργείο Υποδομών, με στόχο την πιλοτική εφαρμογή και αξιολόγηση του συστήματος. Παράλληλα, με άλλο ερευνητικό πρόγραμμα θα βάλει στο «μικροσκόπιο» το σενάριο επέκτασης της χρήσης συστημάτων LED και στους φωτεινούς σηματοδότες της χώρας, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.
Ανοιχτό αφήνει η Λευκωσία το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων ενόψει της Συνόδου Κορυφής του προσεχούς Δεκεμβρίου, όταν συζητούνται εκτενώς τα θέματα διεύρυνσης. Αυτό προκύπτει από την επιστολή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 23ης-24ης Οκτωβρίου.
Δύσκολες ισορροπίες επιχειρεί να κρατήσει ο αναμορφωμένος από την κυρία Ρένα Δούρου προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής, που προσπαθεί να χωρέσει και προεκλογικές δεσμεύσεις και την αδυναμία αλλαγών σε συμβάσεις έργων της προηγούμενης Διοίκησης.
Προβλήματα προκάλεσε ανεμοστρόβιλος που «χτύπησε» την τοπική κοινότητα Μελέτης του δήμου Κομοτηνής.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που επιβεβαίωσε το συμβάν, από τον ισχυρό άνεμο παρασύρθηκαν κεραμίδια και λαμαρίνες από σπίτια και αγροτικές αποθήκες, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αυλές.
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 01:50

Πτώση της θερμοκρασίας - Χειμερινό το σκηνικό

Συντάκτης:
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Ήπειρο σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1.450 μέτρα, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και μέσα στα Ιωάννινα.

Ειδικότερα, χιόνι έπεσε στο Μιτσικέλι, την Βασιλίτσα, την Αετομηλίτσα και το χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου.
Προς εκτόνωση βαίνει η κρίση που ξέσπασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά την κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του από ομάδες φοιτητών.

Οι φοιτητές αλλά και μαθητές πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία από τα Προπύλαια προς το υπουργείο Οικονομικών, με βασικό αίτημα «λεφτά για την παιδεία», ενώ τα θέματα της φύλαξης του ιδρύματος θα συζητηθούν ξανά, όπως έγινε γνωστό, την επόμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος.
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 00:50

Τι απαντά ο ΕΔΟΕΑΠ στον Αργύρη Ντινόπουλο

Συντάκτης:
Με αφορμή δημοσιεύματα αλλά και ανακοινώσεις του βουλευτή και Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου ότι είχε διακόψει την ασφάλιση του ως δημοσιογράφος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ επισημαίνει με ανακοίνωση του τα ακόλουθα:

Στην αντεπίθεση πέρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορώντας το ΠαΣοΚ ότι «επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς αδιαφάνειας στα οικονομικά της Βουλής και φίμωσης του κοινοβουλευτικού λόγου, αφού πρώτα ευτέλισε κάθε έννοια λογοδοσίας, ανάληψης ευθυνών και πολιτικού διαλόγου».