Quantcast
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023, 7:51:18 πμ

Ελλάδα

Πολύ σοβαρό χαρακτήρισε ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ το θέμα που έχει προκύψει στην κυπριακή ΑΟΖ, αναφέροντας ότι το «θέμα παρατηρείται και σε άλλα μέρη του κόσμου, όταν υπάρχουν θαλάσσιες διαφορές (maritime disputes)».
Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων περί φορολόγησης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που τα παιδιά τους φοιτούν σε ιδιωτικά σχολείων με εκπτώσεις στα δίδακτρά τους ή χωρίς να πληρώνουν καθόλου δίδακτρα.
Την πρόταση του δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για ίδρυση Λιμενικού Ταμείου Πειραιά, ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ειδικού σκοπού υιοθέτησε σε συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Κατά την ψηφοφορία μειοψήφησαν οι παρατάξεις «Το λιμάνι της αγωνίας - Πειραιάς η πόλη μας» και η «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά».
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το πρωί της Τετάρτης, η επέμβαση αγγειοπλαστικής, στην οποία υποβλήθηκε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Ο τέως δήμαρχος μεταφέρθηκε τη Δευτέρα, με πόνο στο στήθος, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, από τις φυλακές των Διαβατών, όπου εκτίει ποινή για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο βλήμα εντοπίζονται, σε πρώτη φάση, τα αίτια της τραγωδίας στο στρατόπεδο του Βόλου όπου την Τρίτη δύο επαγγελματίες οπλίτες και ένας στρατιώτης έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων βολών με όλμο.

Οι έξι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό ζήτησαν άδεια να τους επιτραπεί να παρακολουθήσουν την τριήμερη συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ερώτηση προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή τις πληροφορίες ότι ο Β.Σόιμπλε δεν συναινεί στην αξιοποίηση πόρων του Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) που προτείνει ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Nα ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε και στο δημόσιο χρέος, τονίζοντας, ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της Κουμουνδούρου και πρόσθεσε πως ανυποχώρητος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές για διαγραφή του μεγαλύτερο μέρος του χρέους.
«Δεν μπορεί ο καθένας να παίζει με τους θεσμούς για να εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα» δήλωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, τονίζοντας ότι εκλογές θα γίνουν το 2016.

Σοβαρό τεστ για όλους όσους έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της, αλλά και για την ίδια τη Λευκωσία αποτελεί η σοβαρή τουρκική πρόκληση με τη δέσμευση περιοχών μέσω NAVTEX ακόμη και στο νότιο τμήμα της Κύπρου.