Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 6:57:55 μμ

Ελλάδα

Σε «διευκρινιστική» ανακοίνωση προχώρησαν οι Οδ.Βουδούρης και Θ.Παραστατίδης μετά την πολεμική που προκάλεσαν οι δηλώσεις τους για χρηματισμό συγκεκριμένων ανεξάρτητων βουλευτών για την προεδρική εκλογή. Οι δύο βουλευτές αναφέρουν ότι η δήλωσή τους παρερμηνεύτηκε και πως δεν είχαν σκοπό να απαξιώσουν τους συναδέλφους τους.

Επίσπευση της έρευνας για τις καταγγελίες Χαϊκάλη, ζητεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να υπάρξει σχετικό αίτημα σε συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρός της Χρ.

Εκλογές το αργότερο μέχρι την 1η Φεβρουαρίου αλλά εκλογή Προέδρου της Βουλής από αυτή την Βουλή ζήτησε μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Η πλήρης πρόταση του έχει ως εξής:
Οι κατηγορίες που εξαπέλυσαν κατά συναδέλφων τους οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδ.Βουδούρης και Θ.Παραστατίδης, συνέπεσαν χρονικά με την προσπάθεια που βρισκόταν σε εξέλιξη για τη συλλογή υπογραφών σε ένα κείμενο που πρότεινε βήματα για την «επιστροφή στην ομαλότητα», δηλαδή μια πολιτική πρωτοβουλία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Χρ.
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 13:50

Ολο και χαμηλότερα το επίπεδο της πολιτικής σύγκρουσης

Συντάκτης:
Ο «μπαρουτοκαπνισμένος» και πολύπειρος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε χθες το μεσημέρι έξω από το Προεδρικό Μέγαρο μια μεγάλη αλήθεια: «Οι εκλογές κινδυνεύουν να γίνουν σε μια περίοδο ζούγκλας».

Η δυσοίωνη πρόβλεψη του πρώην Πρωθυπουργού, που έγινε μετά τη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αποτυπώνει σε υπερθετικό βαθμό την αγωνία που υπάρχει σε πολύ μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος για το επίπεδο της πολιτικής σύγκρουσης.
Σε κατάθεση καλείται εντός της ημέρας από τον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο ο Γιώργος Αποστολόπουλος, τον οποίο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης κατήγγειλε ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται ο εισαγγελέας να καλέσει σε συμπληρωματική κατάθεση τον Παύλο Χαϊκάλη, καθώς και τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος (κατά δήλωση του κ.
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 12:50

Ενδοκυβερνητική σύγκρουση για την Πλάκα και τα δάση

Συντάκτης:
Ολονύχτιες διαβουλεύσεις για την απόσυρση των διατάξεων για την Πλάκα και για τις δασικές εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο συζητείται σήμερα Σάββατο στη Βουλή, πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του υπουργού Γιάννη Μανιάτη.
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 12:50

Π. Χαϊκάλης: Δεν κατηγορώ τον πρωθυπουργό

Συντάκτης:

«Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικούς παράγοντες, είχα υποχρέωση σαν βουλευτής να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε το Σάββατο ο Παύλος Χαϊκάλης, απαντώντας την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει μήνυση εναντίον του, με αφορμή δηλώσεις για την απόπειρα χρηματισμού του.

Μέσα σε 48 ώρες, περισσότεροι από 45.000 πολίτες υπέγραψαν ένα κείμενο και ζητούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) να αποσύρει το σχέδιο νόμου που ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 08:50

Πώς «φύτρωσε» ένα περίπτερο μπροστά στο Αιγινήτειο

Συντάκτης:
Ενα περίπτερο «φύτρωσε» ξαφνικά μπροστά στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Μετακινήθηκε από την οδό Παπαδιαμαντοπούλου 14 όπου βρισκόταν αρχικά στην οδό Βασ. Σοφίας, με απόφαση του Τμήματος Χορήγησης Αδειών και Ρυθμίσεων Λοιπών Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Αθηναίων.