Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, 6:44:05 πμ

Ελλάδα

Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

Θρίλερ με το κλεμμένο «αρχείο του Ακη»

Συντάκτης:
Ενας 43χρονος που έχει κατηγορηθεί για αιματηρές ληστείες τραπεζών εμφανίζεται ως στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και κατηγορείται - σε δικογραφία που αποκαλύπτει «Το Βήμα» - ως ο άνθρωπος που έκλεψε τμήμα του απόρρητου αρχείου του με στοιχεία για «μίζες» και άλλες.
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

Φ. Κουβέλης: Ψάχνει σωσίβιο μετά το ναυάγιο

Συντάκτης:
Την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές προκρίνει η ΔΗΜΑΡ έπειτα από το ναυάγιο των συζητήσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χθες και σήμερα συνεδριάζουν η Κεντρική Επιτροπή και το διαρκές συνέδριο του κόμματος προκειμένου να καθορίσουν την εκλογική τακτική έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, με μόνη προοπτική στον ορί.
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

Διμέτωπος κατά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από το Ποτάμι

Συντάκτης:
Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ετοιμαστεί για σκληρό διμέτωπο απέναντι στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας κι εκείνος την τρίτη θέση. Κατηγορεί τη ΝΔ ότι επί δύο χρόνια παρέδωσε τη χώρα στα χέρια του ακροδεξιού Μπαλτάκου και ότι προτεραιότητά της ήταν οι διευκολύνσεις προς ημετέρους, τα ρουσφέτια και η .
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

«Μνημόνιο» εσωκομματικής ηρεμίας θέλει ο κ. Τσίπρας

Συντάκτης:
Ενα εσωτερικό «μνημόνιο συνεργασίας» με όλες τις εσωκομματικές πτέρυγες και τάσεις επιδιώκει να διασφαλίσει ο Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια του διαρκούς συνεδρίου του Σαββατοκύριακου και εν όψει της καθοριστικής εκλογικής μάχης που καλείται να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου.
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

Στο Βερολίνο ξυπνούν πάλι φαντάσματα...

Συντάκτης:
Ο Νόρμπερτ Σπίνρατ είναι πολιτικός ρεαλιστής. Και το ίδιο πιστεύει προφανώς και για τους ευρωπαίους συναδέλφους του - ακόμη και για τον Αλέξη Τσίπρα. «Και ο Τσίπρας θέλει το καλό της χώρας του» λέει ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών σε ευρωπαϊκά θέματα.
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

Γιατί ο Ντράγκι κρατά τα κλειδιά της Ελλάδας

Συντάκτης:
Η επισήμανση του Γκίκα Χαρδούβελη την προηγούμενη Κυριακή, από τις σελίδες του «Βήματος», ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) «κρατάει τα κλειδιά» των εξελίξεων στην Ελλάδα ήταν μία από τις πιο ειλικρινείς δηλώσεις των τελευταίων μηνών από στέλεχος της κυβέρνησης.
Η περίοδος χάριτος με τις εύκολες υποσχέσεις και τις ανέφικτες εξαγγελίες τελείωσε με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, παρατηρεί η βουλευτής της ΝΔ και υποψήφια στην Α' Αθήνας Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός επιτίθεται στον Αλ.
Παράλληλα θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης και της συγκρότησης σε Σώμα της νέας Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η οποία και θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση των ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρ.
Η 37χρονη βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει πρωτοστατήσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια στην πολεμική κατά της κυβέρνησης, εντός και εκτός Βουλής, κερδίζοντας πολλούς σταθερούς υποστηρικτές αλλά και αρκετούς δεδηλωμένους αντιπάλους.
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 08:50

Αλλαγή πλεύσης με επιδοτήσεις πλοίων

Συντάκτης:
Η τραγωδία του «Norman Atlantic» έφερε στον αφρό για μία ακόμη φορά τα προβλήματα της ελληνικής ακτοπλοΐας. Ενας κλάδος που τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από τη δραστική μείωση των ταξιδιωτών λόγω της κρίσης, από τον υπερδανεισμό, το υψηλό - τουλάχιστον ως πρόσφατα - κόστος πετρελαίου, .