Quantcast
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, 2:51:15 μμ

Ελλάδα


Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Αριστοτέλης και Σύγχρονη Φυσική. Εορτάζοντας τα 60 χρόνια από την ίδρυση του CERN» διοργανώνουν το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN.
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 08:50

Στη Λευκωσία μπαίνουν οι βάσεις της τριμερούς

Συντάκτης:
Στη Λευκωσία μεταβαίνει ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος με σκοπό την προετοιμασία της τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδος - Κύπρου - Αιγύπτου στις 8 Νοεμβρίου. Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί στο νησί ενόσω συνεχίζονται οι προκλήσεις του «Μπαρμπαρός» εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

«Πρέπει να επαγρυπνούμε και όχι να εφησυχάζουμε» είναι το βασικό μήνυμα έμπειρων οικονομολόγων της ευρωζώνης μετά την ολοκλήρωση των stress test. Εν μέσω αυτού του μηνύματος – σύσταση, καθώς η εν λόγω διαδικασία δεν αποτελεί και πανάκεια σε ένα ασθενές ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, η ελληνική δικομματική κυβέρνηση επιχειρεί την πολιτική της αντεπίθεση.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 01:50

Ενοπλος λήστεψε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης:
Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στην περιοχή των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός ατόμου που πραγματοποίησε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ.
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 01:50

Συνάντηση Κικίλια με τον διευθυντή της DNI των ΗΠΑ

Συντάκτης:
Συνάντηση με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών των ΗΠΑ (DNI) είχε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Επί τάπητος τέθηκε η συνεργασία Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα της ασφάλειας, και ιδιαίτερα τα θέματα τρομοκρατίας και παράνομης μετανάστευσης.
Σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Έβρο, εξαιτίας της αύξησης των νερών του, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στο κεντρικό, ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, βρίσκονται οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας για τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Με τον κ. Παπούλια συνταξίδεψαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης.
Σε περίπου 900.000 ευρώ υπολογίζεται το κόστος για έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου 2014. Την εκτίμηση αυτή έχει κάνει η Περιφέρεια Αττικής σχετικά με τα έργα άμεσης προτεραιότητας που πρέπει να υλοποιηθούν στις πληγείσες περιοχές.
Διεκόπησαν μέχρι νεοτέρας τα δρομολόγια στο τμήμα Αλεξανδρούπολη - Δίκαια, όπως ενημερώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη βροχόπτωση στον Νομό Έβρου και συγκεκριμένα στα Μαράσια.
Όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική Υπηρεία, έχει πραγματοποιήσει 844 αυτοψίες σε σπίτια-επιχειρήσεις και 271 σε αυτοκίνητα από τις πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της Αττικής την περασμένη Παρασκευή. Τα αποτελέσματα προώθησε στο υπουργείο Εσωτερικών, γιοα να γίνουν διασταυρώσεις για την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.