Quantcast
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023, 10:38:08 μμ

Ελλάδα

Αισθητή επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός με ισχυρές βροχές και ενισχυμένους ανέμους που φτάνουν τα 8 μποφόρ. Δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν τα υδροπτέρυγα και τα καταμαράν. Η κακοκαιρία, που συνοδεύεται με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ώς το Σάββατο.

Σχέδιο φύλαξης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επαρκή φωτισμό, αυτοκίνητα που θα περιπολούν τα βράδια για να αποτρέπουν πιθανούς εισβολείς και 80 επιπλέον φύλακες επεξεργάζεται η διοίκηση του ιδρύματος.

Πρόθεση τόσο του προέδρου του Συμβουλίου Ιδρύματος, καθηγητή στο ΜΙΤ, Δ.
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 09:50

Το «όραμα» και ο στρατός της Χρυσής Αυγής

Συντάκτης:
«Η Χρυσή Αυγή προετοιμαζόταν εδώ και χρόνια με αργά αλλά σταθερά βήματα έτσι ώστε να θεμελιώσει τον πυρήνα της και έπειτα να επεκταθεί στο ευρύ φάσμα των πολιτών. Δημιουργούσε μάχιμους αλλά και καλλιεργημένους αγωνιστές που σε μια δύσκολη περίσταση θα την έβγαζε ασπροπρόσωπη και θριαμβεύτρια.
Καμία διάθεση ευελιξίας δεν φαίνεται να επιδεικνύει η Άγκυρα στο μέτωπο του Κυπριακού. Ο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου επανέφερε δυναμικά το δίλημμα είτε της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου του νησιού πριν καν την επίλυση του πολιτικού προβλήματος είτε την αποδοχή της «νέας πραγματικότητας» δύο κρατών.

Στις φυλακές Διαβατών επέστρεψε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μετά το εξιτήριο που πήρε την Τετάρτη από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποβλήθηκε σε δύο αγγειοπλαστικές στις 8 και 14 Οκτωβρίου.

Με γραπτή δήλωση από τις Βρυξέλλες, όπου μετέβη για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, καταγγέλλει την Τουρκία ότι ενώ διαμηνύει προς διάφορες κατευθύνσεις ότι τάχα επιθυμεί λύση του Κυπριακού, οι πράξεις της κάθε άλλο παρά αυτό αποδεικνύουν.

Επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστού εργατολόγου κ. Αλ. Μητρόπουλου εξαπέλυσε στην Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, παρουσίασε το πόρισμα που συντάχθηκε από επιθεωρητή του ΑΣΕΠ το 2011 σχετικά με τις προσλήψεις που έγιναν στον δήμο Δραπετσώνας βάσει του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου (164/2004) και για τις οποίες προσλήψεις ο κ.

Η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα έρθει «τάχιστα» στη Βουλή, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος έπειτα από τη συνάντησή του, την Τετάρτη, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Δεν υπάρχει Σχέδιο Β και όποιος σκέφτεται με όρους Σχεδίου Β παίζει με τη φωτιά», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 00:50

Βουλή: αντιπαράθεση για το έλλειμμα του 2009

Συντάκτης:
Μια ακόμα αντιπαράθεση για το έλλειμμα του 2009, το οποίο άνοιξε διάπλατα την πόρτα για να οδηγηθεί η χώρα στα δεσμά του Μνημονίου, σημειώθηκε στην Βουλή παρουσία του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ.
Δύο τουρκικά πολεμικά πλοία εξακολουθούν να πλέουν νοτίως της Κύπρου στα διεθνή ύδατα, αλλά εντός της ΑΟΖ της Κύπρου.

Πρόκειται για την φρεγάτα «Gelibolu» που συνοδεύει το σκάφος σεισμικών ερευνών «Μπαρμπαρός» και της κορβέτας «Bartin» που παρακολουθεί από απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων τις εργασίες γεώτρησης που εκτελεί η πλατφόρμα «SAIPEM – 10000» για λογαριασμό της Κύπρου στο κοίτασμα «