Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 8:23:29 πμ

Ελλάδα

Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας σήμερα, Τρίτη, όπου θα παραστεί και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας, θεωρείται πιθανόν να τεθεί το «μείζον» εσωτερικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στην ΕΛ.
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 11:01

Σε 15 χρόνια μπορεί να μην υπάρχει AIDS στην Ευρώπη

Συντάκτης:
«Μπορούμε να έχουμε τελειώσει με τον HIV/AIDS στην Ευρώπη ως το 2030. Ας φέρουμε επιτέλους την τόσο μεγάλη, συσσωρευμένη γνώση όλων μας μπροστά από τον φόβο, τις διακρίσεις, τους αποκλεισμούς, την πολιτική, κοινωνική και προσωπική μας συμπεριφορά».
Την πρόθεσή του να καταδείξει ότι υπάρχουν περιθώρια διαλόγου με την κυβέρνηση σε θεσμικό επίπεδο, εκδήλωσε την Δευτέρα ο Αλ. Τσίπρας, κατά την συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο.
Η τρόικα «ξεκινά τη διαπραγμάτευση με τους επόμενους» και η σκλήρυνση της στάσης της «αφορά εμάς» δήλωσε Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε ότι μπορεί να συγκεντρωθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για τους 180 «πρέπει να υπάρξουν αποστασίες».
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας νεαροί «αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες» στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Οι νεαροί πέταξαν φέϊγ-βολάν και αφού φώναξαν συνθήματα αποχώρησαν.
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 03:01

Αρνητική πρόταση εισαγγελέα για τον Ν. Ρωμανό

Συντάκτης:
Συνεχώς επιδεινούμενη είναι η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος -σύμφωνα με τη γιατρό Λίνα Βεργοπούλου- αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο για επικίνδυνες και θανατηφόρες αρρυθμίες, νεφρική και εγκεφαλική ανεπάρκεια. Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην τρίτη εβδομάδα απεργίας πείνας διαμαρτυρόμενος γιατί δεν του δίνεται άδεια να παρακολουθήσει τα μαθήματα στην σχολή που πέρασε.
Χρειάζεται μεγαλύτερη συνδρομή από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αφού η πίεση από την παράνομη μετανάστευση πρέπει να απασχολήσει όλη την Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς, επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.
Επιστολή για το θέμα των μεταθέσεων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συνάδελφοί τους απέστειλε η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ) προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια.
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 02:01

«Ρίζες» το όνομα του κόμματος του Μπαλτάκου

Συντάκτης:
Σε συνέντευξή του, στην πρωινή εκπομπή του Star, ο πρώην γενικός γραματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, κ. Π. Μπαλτάκος, αποκάλυψε ότι ιδρύει κόμμα με το όνομα «Ρίζες».

Το νέο κόμμα θα το φτάξει όπως δήλωσε μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία και την εκκλησία.
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 01:51

Την Τρίτη χειρουργείται ο Πρόεδρος της Κύπρου

Συντάκτης:
Ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης θα υποβληθεί, όπως όλα δείχνουν, σε επέμβαση καρδιάς την Τρίτη, στη 1 ώρα μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Τη Δευτέρα εισήχθη στο ιατρικό κέντρο της Νέας Υόρκης The Mount Sinai και υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων, οι οποίες και θα αξιολογηθούν από τους θεράποντες ιατρούς του.