Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 1:35:41 πμ

Ελλάδα

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 09:50

Καραβιές Σύρων στην Ομόνοια

Συντάκτης:
Το σκηνικό είναι το ίδιο κάθε πρωί λίγο πριν από το ξημέρωμα στον σταθμό του Ηλεκτρικού στην Ομόνοια. Με το πρώτο δρομολόγιο Πειραιάς - Ομόνοια αποβιβάζονται από τα βαγόνια μπουλούκια από μετανάστες.
Την απόφασή του να αναστείλει την απεργία πείνας και δίψας που είχε ξεκινήσει διαμαρτυρόμενος για τη μεταφορά του σε φυλακή εκτός Κορυδαλλού ανακοίνωσε ο Αντώνης Σταμπούλος με νέο κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από τις φυλακές της Λάρισας.
Τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως λόγω της κρίσης, το μποτιλιάρισμα είχε περιοριστεί στις μεγάλες οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου, όμως, φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα κάνει και πάλι την εμφάνισή του.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης της Κυκλοφορίας που επικαλείται το Έθνος του Σαββάτου, τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση 3% στον κυκλοφοριακό φόρτο σε βασικές αρτηρίες της πρωτεύουσας (Συγγρού, Κηφισιάς, Μεσογείων).
Ενας άνδρας περίπου 35 - 40 ετών, μάλλον αλλοδαπός, βρέθηκε το Σάββατο το πρωί θανάσιμα τραυματισμένος σε αλσύλλιο απέναντι από το νεκροταφείο Καισαριανής.

Ο άτυχος άνδρας φέρει τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιά και το στήθος.
Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, που ξεκίνησε στις 27 Απριλίου 1941 και διήρκεσε 42 μαρτυρικούς μήνες για την πόλη και τους κατοίκους της.
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 14:50

Στο σφυρί όσο-όσο βγάζουν όλο και περισσότερα ακίνητα

Συντάκτης:
Όσο-όσο πουλάνε πλέον οι Έλληνες την ακίνητη περιουσία τους για να πληρώσουν υποχρεώσεις, να αποφύγουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις και τον κίνδυνο μεγαλύτερης μείωσης των τιμών.

Διαμερίσματα που δεν βρίσκουν ενοικιαστή, σπίτια στην επαρχία τα οποία δεν κατοικούνται καθώς ανήκουν σε κατοίκους που διαμένουν στην πόλη και καταστήματα ή γραφεία που δεν προσφέρουν ούτε ένα ευρώ στους ιδιοκτήτες τους παρά μόνο κόστος, βρίσκονται πρώτα στη λίστα των εκποιήσεων.
Ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την οποία και η κυβέρνηση πήρε. Ψήφισαν 288 βουλευτές. Η κυβέρνηση έλαβε 155 «ναι», 131 «όχι» ενώ 2 βουλευτές ψήφισαν «παρών».
Την εκτίμηση ότι η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι «η Βουλή έχει υποχρέωση να συμβάλλει μέσα από συνεννοήσεις να εκλέξει Πρόεδρο.
«Και τώρα η προσοχή μας στρέφεται στη διαπραγμάτευση για το χρέος». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου όπου επικρατεί ικανοποίηση μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην δικομματική κυβέρνηση.
Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 09:50

Ηλεκτρονικά από 2 Ιανουαρίου οι άδειες δόμησης

Συντάκτης:
Ηλεκτρονικά θα εκδίδονται όλες οι άδειες δόμησης από τις 2 Ιανουαρίου 2015. Μέσα στις επόμενες μέρες θα αρχίσει σταδιακά η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε Αθήνα, Πειραιά, Κόρινθο, Ηράκλειο, Χανιά και Κομοτηνή, καθώς και στη Διεύθυνση Οικοδομικού και Κτιριοδομικού Κανονισμού του ΥΠΕΚΑ, όπου δίνονται οι εγκρίσεις για τα μεγάλα έργα.