Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 9:13:07 μμ

Ελλάδα

Συγκεκριμένες απαντήσεις στις καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση για αναξιοκρατικές κρίσεις γενικών διευθυντών στο Δημόσιο ζητεί με ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Όπως αναφέρεται: «Ο πρώην υπουργός καταγγέλλει -μεταξύ άλλων- ότι ο τελευταίος της αξιολόγησης γενικών διευθυντών του 2010 προήχθη σε γενικό διευθυντή, ενώ ο υπάλληλος με τα περισσότερα μόρια υποβιβάστηκε πλέον από γενικός διευθυντής σε απλό υπάλληλο του υπουργείου Διοικητικής «Μεταρρύθμισης”».
«Σύγχυση, αγωνία, προβληματισμός και ανησυχία». Με τις λέξεις αυτές μπορεί να περιγραφεί εν πολλοίς το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της δικομματικής κυβέρνησης, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στη Βουλή.
Θανάσιμα τραυματίστηκε αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ, στον Κηφισό, στο ύψος του ΙΚΕΑ στο Αιγάλεω, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο.

Το δυστύχημα συνέβη στις 23:40 της Τρίτης ενώ ο άτυχος αστυνομικός βρισκόταν σε υπηρεσία μαζί με συναδέλφους του.

Σκληρή «κόντρα» είχε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αργ. Ντινόπουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα, με αφορμή τις φωνές που ακούστηκαν σχετικά με τα δάνεια που έχουν συνάψει ΝΔ και ΠαΣοΚ.

Την Τρίτη το μεσημέρι στις 12:30 ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συζητήσει την πρόταση του κόμματός του για τα «κόκκινα δάνεια».
Νέα πρόταση σε Αθήνα και Σκόπια για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ ενδέχεται να καταθέσει ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα των Σκοπίων Sloboden Pecat, το οποίο επικαλείται «καλά ενημερωμένες πηγές».
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 09:50

Δείπνο με ντολμαδάκια για καλό σκοπό

Συντάκτης:
Σάββατο βράδυ. Τριάντα νέοι άνθρωποι περνούν την πόρτα του διατηρητέου βιομηχανικού κτιρίου στον αριθμό 123 της οδού Πειραιώς, που στεγάζει το Found.ation, για να απολαύσουν ένα πρωτότυπο δείπνο. Η πρόσκληση είναι για τις 20.00, προβλέπει business casual ντύσιμο και καλή διάθεση.
«Απεφασίσαμε, να ανακτήσωμεν τα πολιτικά μας δίκαια δια της δυνάμεως, του μόνου και τελευταίου μέσου προς εδραίωσιν του καταπιεζομένου λαού». Έτσι δήλωναν οι εξεγερμένοι αγωνιστές του Εικοσιένα απέναντι στην Αντιβασιλεία του Όθωνα το καλοκαίρι του 1834.
Eκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου «Perseus» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, παρουσία του υπουργού κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «το ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο "Perseus" αποτελεί τη μεγαλύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μελέτη και ανάπτυξη συστημάτων θαλάσσιας επιτήρησης, με έμφαση στην προστασία των θαλασσίων συνόρων.
Μια καθημερινή, απλή δραστηριότητα που σώζει ζωές. Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι είναι σημαντικό εργαλείο στη μάχη κατά των μολυσματικών ασθενειών, καθώς σύμφωνα με έρευνες μειώνει κατά 50% τις πιθανότητες να προσβληθεί κάποιος από αυτές.