Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 2:34:00 πμ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:11

Είμαστε έτοιμοι για τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Θριαμβευτικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι περιοδείες που συνεχίζει να κάνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης σε οικισμούς του νομού μας. Παντού γίνεται δεκτός με θερμές εκδηλώσεις αγάπης προς το πρόσωπο του και πίστης για μια μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4 του Οκτώβρη, Ο πρώην υπουργός περιόδευσε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου σε Α. Ποταμιά, Ακροποταμιά, Κ. Ποταμιά, Λειψύδριο και Μελάνθιο, ενώ την  Πέμπτη σε Γοργόπη, Ομαλό, Πεντάλοφο, Καστανερή και Κάρπη, κλείνοντας τη περιοδεία του με κεντρική ομιλία στη Γρίβα ενώπιον πλήθος κόσμου, σε μια ενθουσιώδη συγκέντρωση.
Ενθουσιώδεις και μαζικές ήταν και το περασμένο τριήμερο οι περιοδείες που πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Φλωρίδης, σε οικισμούς του νομού μας. Παντού έγινε δεκτός μ’ αισθήματα αγάπης και πίστης για τη μεγάλη νίκη του Κινήματος, μ’ απόλυτη στήριξη προς το πρόσωπο του έτσι ώστε να έχει συνέχεια το σημαντικό πολιτικό έργο του.
Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου ο κ. Φλωρίδης επισκέφθηκε το Πεδινό, τις Μάνδρες και το Γαλλικό ενώ εκφώνησε πολιτική ομιλία σε μεγάλη συγκέντρωση στο Καμπάνη. Με την εν λόγω περιοδεία ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι επισκέψεις του πρώην υπουργού στο Δήμο Γαλλικού, ο οποίος παραμένει πάντα ένα απ’ τα «ισχυρά χαρτιά» του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ γενικότερα.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συγκέντρωση  του κ. Φλωρίδη στο Πολύκαστρο. Μια συγκέντρωση που χαρακτηρίστηκε από ενθουσιασμό, με τον κόσμο να διακόπτει συχνά τον ομιλητή, καταχειροκροτώντας τον, καθότι ήταν μια απ’ τις καλύτερες ομιλίες που εκφώνησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Νωρίτερα, ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τους οικισμούς του Δήμου Πολυκάστρου, Πλατανιά, Μεταμόρφωση, Ποντοηράκλεια, Εύζωνοι, Μ. Δάσος και Πευκόδασος. Εξ’ άλλου, το πρωί της ίδιας μέρας περιόδευσε στους οικισμούς των Κρουσίων, Ελληνικό, Θεοδόσια, Ίσωμα και Ριζανά.
Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ο κ. Φλωρίδης επισκέφθηκε το πρωί Λεβεντοχώρι, Μεσσιανό και Κρηστώνη, ενώ το απόγευμα και το βράδυ περιόδευσε
σε Μεταλλικό, Μ. Βρύση, Σταυροχώρι, Καστανιές και Βαπτιστή, κλείνοντας με μεγάλη προεκλογική ομιλία στο Χωρύγι, όπου πλήθος κόσμου τον υποδέχτηκε με θερμές εκδηλώσεις, δείχνοντας ότι το «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας είναι πάντα στο πλευρό του και στην πρωτοπορία του αγώνα του Κινήματος.
Να σημειώσουμε ότι χθεςΤρίτη 29 Σεπτεμβρίου ο κ. Φλωρίδης συμμετείχε στην υποδοχή του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στη μεγάλη κεντρική ομιλία που εκφώνησε στην «συμπρωτεύουσα». Επίσης, την ερχόμενη Πέμπτη ο πρώην υπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνη,

Οδύνη για την αποδημία
του μακαριστού Αποστόλου
Αμέσως μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του μητροπολίτη Κιλκίς
μακαριστού Αποστόλου, ο κ. Φλωρίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με αισθήματα οδύνης ο λαός του Κιλκίς συνοδεύσει τον επί 18 έτη μητροπολίτη του, στην τελευταία του κατοικία. Ο Απόστολος του Κιλκίς θα μείνει αλησμόνητος για την πολύτιμη δραστηριότητα του, που θα σφραγίζει για πολλά χρόνια τη τοπική μας κοινωνία.
Διακρίθηκε για τις πρωτοποριακές του απόψεις και θέσεις, για την αγάπη προς τη νεολαία, για τη μέριμνα προς τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι Κιλκισιώτες θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες για έργα του όπως το Εκκλησιαστικό Λύκειο, ο Οίκος Ευγηρίας, το Πολυάνειο Ωδείο κ.α. Αείμνηστε Απόστολο, αιωνία σου η μνήμη».

Συνέντευξη και άρθρο
«Θέλουμε να επανασυνδέσουμε τους πολίτες με την πολιτική, για να υποστηριχθεί αποτελεσματικά η αλλαγή πορείας της χώρας, Η εφαρμογή του σχεδίου του ΠΑΣΟΚ απαιτεί νέες σχέσεις συμμετοχής και υποστήριξης απ’ τη κοινωνία». Αυτά αναφέρει μεταξύ των άλλων σε συνέντευξη του στο «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» (20-9-2009) ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης.
Εξ’ άλλου, σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» της Αθήνας, ο κ. Φλωρίδης μεταξύ άλλων τονίζει και τα εξής:
-Η ΝΔ αποχωρεί απ’ την εξουσία ύστερα από αποτυχημένη διακυβέρνηση κι εν μέσω ιδεολογικής και πολιτικής σύγχυσης. Στην προσπάθεια της ν’ αντιπαρατεθεί  προγραμματικά με το ΠΑΣΟΚ, θέτει το ερώτημα «που θα βρείτε τα λεφτά». …Η απάντηση είναι πως ο υπαρκτός πλούτος της χώρας, αυτό το περιουσιακό στοιχείο του λαού, δημόσιο κι ιδιωτικό, αρκεί για να ξεκινήσει η προσπάθεια εξόδου προς την ανάπτυξη. Αυτό άλλωστε σημαίνει η φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι «υπάρχουν τα λεφτά».
Είπαμε, επιπλέον, ότι θα αξιοποιήσουμε, θα ανακατανείμουμε και θα διαφυλάξουμε με διαφορετικό τρόπο διακυβέρνησης και με διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές προτεραιότητες τις υπάρχουσες διαθεσιμότητες. Συγκεκριμένα, μιλήσαμε για επικαιροποίηση των κοινοτικών πόρων, γι’ ανακατανομή των φορολογικών βαρών, για πραγματική περιστολή της κρατικής σπατάλης, με ταυτόχρονη αποτελεσματική λειτουργία των φοροελεγκτικών και φοροεισπρακτικών μηχανισμών.