Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:03:33 μμ
Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008 10:50

Κιλτίδης: Οριστικά στη μεραρχία το Δικαστικό Μέγαρο

Για πρώτη φορά ο Υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης αναγγέλλει και δεσμεύεται συνάμα προς τους πολίτες του νομού ότι το πολύπαθο Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς χωροθετείται οριστικά και αμετάκλητα στο στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου (πρώην VI Νεραρχία). Και αναφερόματε σε δέσμευση και όχι σε βούλησή του καθώς στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Κιλτίδης τονίζει ότι κατόπιν «συντονισμένων παρεμβάσεών του» έχει το «πράσινο φως» τόσο του Υπουργείου Άμυνας όσο και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του πολιτικού γραφείου του κ. Κιλτίδξη έχει ως εξής:
«Στην τελική ευθεία εισέρχεται η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς ύστερα από συντονισμένες παρεμβάσεις που άσκησε επί μακρόν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης  έχει προβλέψει πίστωση για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς  στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2008
και  ήδη είναι διασφαλισμένη η απαραίτητη πρώτη χρηματοδότηση, όπως γνωστοποίησε στον κ. Κιλτίδη σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης.
Παράλληλα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είχε συνεργασία με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Τασιούλα για τη χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου στο στρατόπεδο Καραγιαννοπούλου στο πλαίσιο της νέας ρύθμισης αποδέσμευσης των στρατιωτικών ακινήτων και απόδοσής τους στους ΟΤΑ για κοινωφελείς σκοπούς.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ήδη παραλάβει απόφαση του Δήμου Κιλκίς σχετικά με την αξιοποίηση του στρατοπέδου Καραγιαννοπούλου ως χώρου απονομής της Δικαιοσύνης, αφού προηγηθεί η παραχώρηση έκτασης οκτώ στρεμμάτων στο Δήμο, που είναι ενταγμένη στο σχέδιο πόλεως, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στις δέουσες ενέργειες».