Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 9:38:01 πμ
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 23:13

Λαϊκή Συσπείρωση: Η δημοτική αρχή καθώς και οι άλλες παρατάξεις τήρησαν σιγήν ιχθύος

faxouridis


Η δημοτική αρχή και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις για μια φορά ακόμη έδειξαν με την συμπεριφορά τους πως οι θέσεις τους δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.
Στο δημοτικό συμβούλιο της 15/02/2011 η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθεσε κατ' αρχάς το θέμα της άσκησης του «Καλλίμαχου» και κάλεσε τους επικεφαλής των συνδυασμών να πάρουν θέση για τους στόχους της άσκησης (εκπαίδευση ΕΔ κατά του εχθρού λαού) και τον προσανατολισμό των ενόπλων δυνάμεων. Η δημοτική αρχή συντάχθηκε πίσω από την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας, η οποία δεν ακουμπάει το στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ που μεταξύ άλλων αναφέρει για επέμβαση και στο εσωτερικό χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Ο στρατός μας θα πρέπει να είναι προσανατολισμένος αυστηρά στην υπεράσπιση της χώρας από εξωτερική επιβουλή και όχι στην καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων εντός ή εκτός χώρας. Όσο για τις άλλες παρατάξεις, η σιγή τους δείχνει ότι και αυτές μένουν στην ανακοίνωση του ομογάλακτου τους υπουργού Άμυνας.
Στη συζήτηση για την οικονομική κατάσταση του δήμου, αφού παρουσιάστηκε η "τραγική" όπως χαρακτηρίστηκε από όλες τις πλευρές του δημοτικού συμβουλίου, οικονομική κατάσταση καλέσαμε να αντιμετωπιστεί αυτή με συγκεκριμένα αιτήματα και διεκδικήσεις. Θεωρούμε λοιπόν ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να διεκδικήσει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο:
1. Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την λειτουργία των υπηρεσιών στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Εμείς δε συμβιβαζόμαστε με τους σημερινούς εξευτελιστικούς πόρους.
2. Την επιβολή φορολογίας 45% στο μεγάλο κεφάλαιο.
3. Την απαλλαγή από του φόρους για τη λαϊκή οικογένεια με εισόδημα ως 40.000_ προσαυξημένο κατά 5.000_ για κάθε παιδί.
4. Την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων που προορίζονταν για τους δήμους.
Επίσης, προτείναμε και άμεσα μέτρα ανακούφισης που μπορεί να πάρει ο δήμος προκειμένου να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση.
1. Αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού για τις τράπεζες, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τα εργοστάσια, τα σούπερ μάρκετ κλπ.
2. Αύξηση των τελών διαφήμισης.
3. Αύξηση του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων στους εμπορικούς και βιομηχανικούς χώρους.
Η δημοτική αρχή καθώς και οι άλλες παρατάξεις τήρησαν σιγήν ιχθύος για τις προτάσεις μας αυτές που έχουν ξεκάθαρο στόχο να πληρώσουν κατ’ αρχάς οι «έχοντες και κατέχοντες» και όχι το λαϊκό νοικοκυριό, που τόσο δοκιμάζεται σήμερα από την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τα σε βάρος του μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-Τρόικας.
Από τα παραπάνω οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα του Κιλκίς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αγωνιστεί οργανωμένα και μαζικά. Τους καλούμε να συμμετέχουν στην απεργία 23 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση που καλούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.