Πολιτική
Υποκατηγορίες
Στέφανος Παραστατίδης : "Κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή, απολύτως απροετοίμαστη τόσο στην πρόληψη όσο και στην επέμβαση"
Συντάκτης: Eidisis.grΚριτική προς τις παραλείψεις της κυβέρνησης στο θέμα της καταστροφικής κακοκαιρίας Daniel, διατύπωσε σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής Στέφανος Παραστατίδης, ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής κατα την εξέταση του ν/σ «Κύρωση της Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP)» στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Την αντίδραση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίγκου, προκάλεσε η αναβολή της προγραμματισμένης περιοδείας του υπ. Περιφερειάρχη Γιάννη Μυλόπουλου στο Κιλκίς, επειδή την ίδια ώρα θα μιλούσε ο κ. Στ. Κασσελάκης στην Θεσσαλονίκη!
Σε ανάρτησή του ο κ. Σπίγκος αναφέρει:
Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Συντάκτης: Eidisis.grΟι εκδηλώσεις για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, από το Τουρκικό Κράτος, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με το Π.Δ. 304/2001 και τον Ν.2645/1998.
Οι εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
#PRESS_taratsa 2023 με μουσική, θέατρο και… PRESSformers
Συντάκτης: Eidisis.grΜε μια ξεχωριστή διοργάνωση #PRESS_taratsa το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ υποδέχεται φέτος το φθινόπωρο και ανεβάζει στην ταράτσα στη Στρατηγού Καλλάρη 5 δημοσιογράφους σε ρόλο PRESSformers.
Από 11 ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2023, στον κύκλο εκδηλώσεων #PRESS_taratsa θα παίξουν μουσική οι Τρύφωνας Γέσιος, Tenorman, Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Κώστας Πρατσινάκης, Λίζα Μαμακούκα, Σάκης Ζαχαριάδης και θα ανεβάσει παράστασή του το Surreal Theater.
Στη φετινή διοργάνωση κεντρική θέση έχει η δράση PRESSformers στην Ταράτσα, ένας κύκλος εκδηλώσεων στον οποίον δημοσιογράφοι καλούνται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο θέατρο, στη μουσική, στη λογοτεχνία και στη φωτογραφία.
Τα δρώμενα των PRESSformers περιλαμβάνουν μία θεατρική παράσταση, δυο μουσικά «ταξίδια» στην ποίηση, καθώς και μια ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας με συμμετέχοντες δημοσιογράφους.
Το πρόγραμμα των Pressformers στην Ταράτσα είναι:
Αλυσίδα αγάπης κι αλληλεγγύης από το Φιλανθρωπικό Σωματείο Ανάσα Ευαισθησίας ν Κιλκίς προς τους πλημμυροπαθείς στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Η πρώτη ανθρωπιστική αποστολή ολοκληρώθηκε παραδίδοντας την Συλλογή Αλληλεγγύης στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στον χώρο συλλογής τροφίμων ειδών πρώτης ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές και τους δοκιμαζόμενους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας.
Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ Ανδρέα Βεργίδη ολοκληρώσαμε με παράδοση την δική μας συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης κι αλληλεγγύης.
Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (11-9-2018)
Συντάκτης: Eidisis.grΟ κιλκισιώτης συγγραφέας Γιάννης Μιχαηλίδης μας συστήνεται με ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα και μια ιστορία από τη βαθιά Ανατολή!
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Γέρος του Βουνού φεύγει από τη ζωή. Το Αλαµούτ περνάει στα έµπειρα χέρια του Νίγκα που, καθοδηγούµενος από δυνάµεις χιλιάδες χρόνια ξεχασµένες, καλείται να οδηγήσει τους Ασσασίνους στο αληθινό τους πεπρωµένο.
Η τελεία ξυπνάει, γίνεται γραµµή, που αρχίζει αµείλικτη να σχεδιάζει στον πίνακα του κόσµου. Νέα πρόσωπα καλούνται να µαθητεύσουν στους αναπόφευκτους ελιγµούς της µοίρας.
Παρουσίαση βιβλίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γουμένισσας "Οι Παίονες"
Συντάκτης: Eidisis.grΤην Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας, ο πολιτιστικός σύλλογος "ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ" σε συνεργασία με τις εκδόσεις iwrite παρουσίασαν το βιβλίο της συγγραφέας Ράνιας Αντωνίου με τίτλο " Η παραδοσιακή φορεσιά των γηγενών κατοίκων της Παιονίας".
Σε ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Ν.Δ. επί ανακοινώσεων- δηλώσεων του βουλευτή Π. Παππά αναφέρονται μεταξύ άλλων:
Για την πισίνα του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς
Ενώ δόθηκε μια πλήρης και αιτιολογημένη απάντηση από τη Δημοτική Αρχή δεν βγήκε ούτε να απαντήσει ούτε, να ζητήσει συγγνώμη αν έκανε λάθος, για την δημόσια άδικη παρέμβαση του.
Για την ολοκλήρωση της ΠΑΘΕ
Πράγματι το συγκεκριμένο έργο είναι μια μεγάλη εκκρεμότητα 53 ετών για το εθνικό δίκτυο της χώρας
Για να δούμε όμως τι έχει γίνει σε αυτό τον δρόμο;
Η Αρμονία Κιλκίς συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Αρμονία συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας στους χώρους του Συλλόγου!
Στην αίθουσά μας (Αγίου Γεωργίου 21) από ώρες10.00 έως 14.00 καθημερινά, μέχρι Παρασκευή 15/9/2023 και στο γραφείο μας (παλαιό Δημαρχείο) τις ίδιες μέρες και ώρες!