Quantcast
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, 2:16:50 μμ

Πολιτική

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 11:35

Δενδροφύτευση με Κιλτίδη και Ιερώνυμο

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος σηματοδότησαν με την παρουσία τους τη σημερινή εκδήλωση δενδροφύτευσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Ποικίλο Όρος, στην περιοχή του Πάρκου Νεολαίας Δήμου Χαϊδαρίου με  την αθρόα συμμετοχή του Δήμου Χαϊδαρίου, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α)  Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, στρατιωτικού τμήματος από το Κέντρο Εκπαίδευσης,  φορέων και πολιτών του Δήμου.
Το φυτό που επέδωσαν σε έναν μαθητή για να φυτέψει στη βραχώδη γη του Ποικίλου Όρους  ο Μακαριότατος και ο κ. Υφυπουργός συμβόλιζε την ελπίδα και την αισιοδοξία για την αναγέννηση των δασικών μας οικοσυστημάτων.

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 07:16

Ομιλία Κιλτίδη για πάταξη λαθροθηρίας

Συντάκτης:

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης μίλησε για την άσκηση της θήρας και την πάταξη της λαθροθηρίας σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων και ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις της 1ης Ευρωπαϊκής Δασικής Εβδομάδας. Ο κ. Υφυπουργός επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η φύλαξη και προστασία του δασικού χώρου υπηρετείται και συμπληρώνεται και από την οργανωμένη δραστηριότητα της θήρας, για την ορθή άσκηση της οποίας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων συνεργάζεται θεσμικά με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας.

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 06:57

ΚΙΛΤΙΔΗΣ: Από Κιλκίς η Ευρωπαϊκή Δασική Εβδομάδα

Συντάκτης:

Από την πόλη του Κιλκίς ξεκίνησε  η 1η Ευρωπαϊκή Δασική Εβδομάδα. Πρόκειται για ένα νεότευκτο θεσμό σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποσκοπεί στην αύξηση της επισκεψιμότητας των δασών, στην ανάδειξη της συνεισφοράς τους στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ευρώπης και στην ενημέρωση – αφύπνιση των πολιτών για τις παρεχόμενες ωφέλειες των δασών ενόψει μάλιστα των επερχόμενων κλιματικών αλλαγών.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
Ένα από τα θέματα που συζήτησε το Πολιτικό Συμβούλιο ήταν η υγεία και τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία. Σχετικές δηλώσεις έγιναν από τον Γιώργο Φλωρίδη, που είναι πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας.

Με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, κ. Λουκά Ανανίκα, που εκπροσωπούσε τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα και συμμετέχοντες τον Πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας κ. Ιάκωβο Βασάλο, τον Πρόεδρο της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης κ. Τάσο Τζήκα, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ευρωσυμβούλων κ. Στάθη Ταυρίδη,  πραγματοποιήθηκε, από 15 έως 18 Οκτωβρίου 2008,  επίσκεψη σε Τεχνολογικά Πάρκα της Τουρκίας στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008 06:40

Συναντήσεις Τσιτουρίδη με Σουηδούς πολιτικούς

Συντάκτης:

Ο Βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας Ελλήνων βουλευτών μελών της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, που βρίσκεται στην Στοκχόλμη, πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με ανώτατους αξιωματούχους της Σουηδικής Κυβέρνησης. Ο κ. Τσιτουρίδης συναντήθηκε, μεταξύ των άλλων, με τους Υφυπουργούς Εξωτερικών της Σουηδίας κκ. Φρανκ Μπέλφραγκ και Γκούναρ Βισλάντερ και με τον Πρόεδρο του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ. Περ Βέστερμπεργκ. Στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης, ο βουλευτής είχε επαφές με τον Έλληνα βουλευτή του Σοσιαλιστικού κόμματος της Σουηδίας κ. Νίκο Παπαδόπουλο, τον Έλληνα Πρέσβη στη Σουηδία κ. Ευάγγελο Καρόκη, το Κύπριο Πρέσβη στη Σουηδία κ. Παύλο Αναστασιάδη καθώς και με παράγοντες της ελληνικής ομογένειας.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008 10:49

Κιλκισιακός εξάψαλμος

Συντάκτης:

Πρώτη φορά αμφισβητείται τόσο έντονα από την κομματική βάση της Ν.Δ. η ηγεσία και ο ίδιος ο ηγέτης της παράταξης Κ. Καραμανλής. Αυτό που συνέβη στη νομαρχιακή συνέλευση της Ν.Δ. συνοψίζεται σε μια φράση της κ. Ειρήνης Κορωνίδου: «Εκλέξαμε κυβέρνηση της Ν.Δ. για να ανασυγκροτήσουμε το κράτος και το μόνο που ανασυγκροτήσαμε με την πολιτική μας είναι το ΠΑΣΟΚ!».

Όλους του εμπλεκόμενους στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων καλεί ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ι. Γκλαβάκης,  να συμμετάσχουν στον ανοιχτό διάλογο της Πράσινης  Βίβλου. "Η Πράσινη Βίβλος για την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων αφού δίνει στους ενδιαφερόμενους την δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους σχετικά με τις προδιαγραφές παραγωγής και εμπορίας, τα ειδικά συστήματα ποιότητας, τα προγράμματα πιστοποίησης αλλά  και να ενημερώσουν εάν τα ισχύοντα μέτρα αποδίδουν ή πρέπει να τροποποιηθούν" δήλωσε ο  κ. Γιάννης Γκλαβάκης μετά την δημοσίευση του εγγράφου.

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:51

Ενημερωτικό DVD σε σχολεία για τα δάση

Συντάκτης:
O Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, στο πλαίσιο της 1ης Ευρωπαϊκής Δασικής Εβδομάδας (20 – 24 Οκτωβρίου 2008), απέστειλε ενημερωτικό  D.V.D. για την ανάπτυξη και προστασία των δασικών μας οικοσυστημάτων στις Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καθώς και σε εκπαιδευτικά διδακτήρια, οι μαθητές των οποίων συμμετέχουν σε περιβαλλοντικά προγράμματα.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:46

Σειρά των Γαλάζιων του Κιλκίς vα κρίνουν την κυβέρνηση

Συντάκτης:
Η Νομαρχιακή Διοικούσα  Επιτροπή Ν. Κιλκίς προσκαλεί όλα τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης να παραβρεθούν  στην Νομαρχιακή Συνέλευση  που θα  πραγματοποιηθεί την Κυριακή   19-10-2008  και ώρα 11.00 πμ στην αίθουσα ισογείου της Νομαρχίας.