Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023, 9:53:10 μμ

Πολιτική

Τρίτη, 18 Μαϊος 2010 16:37

Νομάρχης: Τώρα θα λάμψει η αλήθεια

Συντάκτης:
mpalaskasΣτη φάση της δικαστικής διερεύνησης εισήλθε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας  το θέμα με την επιδότηση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Κιλκίς για τη μεταφορά των αναπήρων πολιτών του Κιλκίς που διαθέτουν σχετική ταυτότητα. Ο Νομάρχης κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας, ύστερα από την αναμενόμενη αυτή εξέλιξη  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Επιθυμώ να γνωστοποιήσω στους πολίτες του Νομού Κιλκίς, ότι η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της έκδοσης και θεώρησης των καρτών μετακίνησης των ΑΜΕΑ, διέταξε τη διεξαγωγή κύριας ανάκρισης.
Τρίτη, 18 Μαϊος 2010 16:22

Μουσεία, κληρονομία εξ αδιαιρέτου

Συντάκτης:
Έλλειμμα σε μουσεία στο Κιλκίς.
Στο Κιλκίς λειτουργούν μόνο τρία μουσεία, ένα με κρατική ευθύνη (αρχαιολογικό), ένα με ευθύνη του στρατού (πολεμικό) και ένα με ευθύνη του δήμου Κιλκίς (λαογραφικό).
Έλλειψη Πολιτικής από τη Δημοτική Αρχή.
Αποτελεί σημαντική υστέρηση για το δήμο Κιλκίς, η παντελής έλλειψη πολιτικής για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι ένας πλούτος που αναδεικνύει τον πολιτισμό του δήμου Κιλκίς ως ένα πλεονέκτημα με πολλαπλές προεκτάσεις. Ουδέποτε έχουμε δει σχεδιασμό από τη δημοτική αρχή για την αξιοποίηση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το πολύπαθο λαογραφικό μουσείο που στις 18 Μαΐου εγκαινιάστηκε είναι η ιδιωτική συλλογή του Χρήστου Κετσεντζή.
Κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενο από τους: Δήμητρα Γωγάκου, Νομαρχιακή Σύμβουλο και μέλος της Νομαρχιακής Κίνησης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Ελεωνόρα Ζώτου, Νομαρχιακή Σύμβουλος και μέλος της Νομαρχιακής Κίνησης «Οικολογία Αλληλεγγύη, Θανάση Μακρή, Υπεύθυνο Οργανωτικού Β. Ελλάδας και Ξενοφώντα Ζήση, Μέλος της Γραμματείας Κ. Μακεδονίας, επισκέφθηκε την Πέμπτη 13 Μαΐου 2010 Διοικητικούς Φορείς του Νομού Κιλκίς στην πόλη του Κιλκίς και την Αξιούπολη.
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2010 16:16

Κιλτίδης : Προστασία της βιοποικιλότητας

Συντάκτης:
kiltidisΕρώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής για την Προστασία της βιοποικιλότητας κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης, στην οποία αναφέρει: «Όπως ήδη γνωρίζετε, το 2010 ορίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας, αναμένοντας έτσι την υιοθέτηση στοχευμένων πρωτοβουλιών και δράσεων σε διεθνές επίπεδο. Η πατρίδα μας είναι προικισμένη με ένα μωσαϊκό αλληλοδιαδεχόμενων φυσικών οικοσυστημάτων, μοναδικών σε πολλές περιπτώσεις, δίνοντάς της έτσι ξεχωριστή θέση παγκοσμίως. Η γεωγραφική της θέση σε συνδυασμό με τον πλούσιο γεωμορφολογικό διαμελισμό της, ευνόησαν την ποικιλία των φυτών και των ζώων που ζουν στην πατρίδα μας.
parastatidis«Εμείς δεν προτείναμε και υποδείξαμε τον αριθμό των δήμων και τις έδρες τους. Από τη  συνάντηση όμως με τον Υπουργό Εσωτερικών συμπέρανα ότι ο Υπουργός είχε την αίσθηση ότι ο νομός θα συμφωνούσε σε δυο δήμους!». Την απάντηση αυτή έδωσε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης στις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν εναντίον των κυβερνητικών βουλευτών, κυρίως από την πλευρά της Γουμένισσας αλλά και από άλλες περιοχές του νομού, ότι ευθύνονται για τη νέα χωροταξία του «Καλλικράτη». Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, το βράδυ της Δευτέρας, συζητήθηκε το σχέδιο «Καλλικράτης» και όλες οι προτάσεις που διατυπώθηκαν ενσωματώθηκαν σε ένα σώμα θέσεων του Δ.Σ. Κιλκίς που θα σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Με αφορμή δηλώσεις και κριτική  βουλευτών και πολιτευτών της Ν.Δ. του νομού μας για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση  και το Χωροταξικό στο νομό μας, θεωρώ ότι ως Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, πρέπει να δώσω ορισμένες απαντήσεις. Το ΠΑΣΟΚ εδώ και αρκετά χρόνια μιλάει για αιρετή περιφέρεια,για μεγάλους και ισχυρούς δήμους με αναβαθμισμένο αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο που θα μπορούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες. Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς έχει προσκαλέσει με δική της πρωτοβουλία, πολλές φορές την ΤΕΔΚ και όλους του δημάρχους του νομού σε συζήτηση για την Διοικητική Μεταρρύθμιση, στα πλαίσια της διαβούλευσης, από την περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ακόμη βρισκόταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Για τις διαδικασίες των επικείμενων εκλογών στη νέα Δημοκρατία ανακοινωνει τα μέλη και τους φίλους του κόμμαος η ΝΟΔΕ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας.
Στην ανακοίνωση αναφέρντα τα εξής:
Η Εκλογή του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. διεξάγεται ταυτόχρονα με την εκλογή των Προέδρων και των μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε. και των μελών ΔΙΑΜ.Τ.Ε. με τη συμμετοχή όλων των μελών της Νομαρχιακής Οργάνωσης.
floridisΚυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η χώρα ζει ιστορικές στιγμές και συνάμα δραματικές στιγμές. Η δραματικότητα της κατάστασης υπογραμμίστηκε με το χειρότερο δυνατό τρόπο, με τη δολοφονία τριών εργαζομένων χθες από κάποιους που, αν μπορούσαν να τους ρωτήσουν «γιατί το έκαναν αυτό», πιθανόν να έλεγαν ότι το έκαναν στο όνομα της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Όλος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για την εξέλιξη αυτή. Αλλά νομίζω ότι και αυτό το τραγικό περιστατικό είναι μια ευκαιρία ενός ακόμα σκληρού μαθήματος για όλους μας, και του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας. Ο Κέινς είχε πει «Όταν εμφανίζεται η απόγνωση, τότε ακριβώς πρέπει να δημιουργηθεί η ισχυρή προοπτική».
Τρίτη, 11 Μαϊος 2010 13:26

Στο Δήμο Κιλκίς ο Β. Μπαλάσκας

Συντάκτης:
mpalaskasΎστερα από δυο θητείες ως Νομάρχης Κιλκίς ο Ευάγγελος Μπαλάσκας στρέφει το ενδιαφέρον του στο Δήμο Κιλκίς και θα διεκδικήσει τη δημαρχία Κιλκίς στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010. Η απόφαση είναι οριστική και η επίσημη ανακοίνωσή της θα γίνει εντός του Μαΐου αμέσως μόλις ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο υπό την κωδική ονομασία «Καλλικράτης», οι πρόνοιες του οποίου αποτέλεσαν και την αιτία της στροφής του κ. Μπαλάσκα στο δήμο.
georgantasΠράξη αυτοπροστασίας της παράταξης χαρακτηρίζει την διαγραφή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2009 Γιώργος Γεωργαντάς σε δήλωσή του.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:
Την ώρα που η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής που πλήττεται από τους ερασιτεχνισμούς και την διαπιστωμένη ανικανότητα της κυβέρνησης, την ώρα της μάχης δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές που πληγώνουν την ενότητα και την αποτελεσματικότητα της δράσης του κόμματός μας.