Quantcast
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, 3:11:53 μμ

Πολιτική

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:45

Ερώτηση του ΚΚΕ για πυρκαγιά στο Μπέλλες

Συντάκτης:
Ερώτηση για τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε τις κορυφές του Μπέλλες κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ , Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου, προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας και Οικονομικών.
Στην ερώτηση οι βουλευτές αναφέρουν:
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:30

Εγκύκλιος Κ. Κιλτίδη για προστασία πεύκων

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης απέστειλε εγκύκλιο οδηγία προς τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών της χώρας και προς τις Διευθύνσεις Δασών της Περιφέρειας αναφορικά με την καταπολέμηση του εντόμου Marchallina hellenica που εμφανίζεται σε πεύκα αστικών και περιαστικών περιοχών.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:09

Στη Μυτιλήνη ο Κ. Κιλτίδης

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα Αγρότισσα και με αφορμή την πανελλήνια συνάντηση που πραγματοποιείται 15-16 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη με θέμα «Ο ρόλος της αγρότισσας στην αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου», επισκέπτεται τη Μυτιλήνη, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς παράγοντες και φορείς του νησιού. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 10.15 π.μ. ο κ. Κιλτίδης, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών εγκαινιάζοντας παράλληλα έκθεση με στιγμιότυπα από τη διαχρονική εξέλιξη της γυναίκας της υπαίθρου στο Νομό Λέσβου.
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008 08:02

Ήταν η πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Ν.Δ

Συντάκτης:
 Για τα εγκαίνια του αρδευτικού δικτύου της Ζώνης 2Ζ της Αρτζάν-Αματόβου, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης,  ευρισκόμενος σε Κοινοβουλευτική αποστολή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέστειλε στους προσκαλούντες Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη και Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, το παρακάτω μήνυμα :
O Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης δέχθηκε σήμερα στο Γραφείο του το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπο Κόκκινο και συζήτησαν την πορεία εκτέλεσης των έργων αποκατάστασης δασικού χώρου στις πυρόπληκτες περιοχές της Ρόδου.
Με κοινή υπουργική απόφαση (Κ.Υ.Α) που υπεγράφη σήμερα από τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου «Υδρομάστευση πηγών Λέχνιτς και κεντρικού αγωγού μεταφοράς ύδατος Δήμου Αξιούπολης». Το έργο αφορά στην υδρομάστευση των πηγών Λέχνιτς ή Κούπας και στην κατασκευή σύγχρονου δικτύου ύδρευσης το οποίο θα τροφοδοτεί με νερό επαρκούς ποσότητας και κατάλληλης ποιότητας τους οκτώ ορεινούς οικισμούς του Δήμου Αξιούπολης (Σκρα, Κούπα, Χαμηλό, Ειδομένη, Δογάνη, Χαμηλό, Φανό και Πλάγια).
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 04:52

Διαχρονικό, δικομματικό σκάνδαλο

Συντάκτης:
Κριτική  στον Απολογισμό του δημάρχου  Γουμένισσας από τον επικεφαλής της  «Δημοτική Συνεργασίας»  Αθανάσιο Τζούρτζο. Σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της Δημοτική Αρχής άσκησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Αθανάσιος Τζούρτζος, διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου Γουμένισσας με θέμα τον Απολογισμό του δημάρχου. 
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης, κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη, είχε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς (Ε.ΑΣ.Υ.Ν.Κ) και διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 04:38

Αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση από το ΠΑΣΟΚ

Συντάκτης:
Η δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε σήμερα είναι αντιληπτή από όλους μας και βιώνεται με τα χειρότερα συναισθήματα, αφήνοντας την πικρότερη των γεύσεων σε όλους τους  Έλληνες και κυρίως στους ανθρώπους του μόχθου. Η αίσθηση της εγκατάλειψης του πολίτη στην αντιμετώπιση της δύσκολης καθημερινότητας, η ανασφάλεια για το αύριο, το αδιέξοδο από την παρούσα οικονομική, πολιτική και ηθική κρίση τον γεμίζουν με πίκρα και τον οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρέπει με τις δικές του μικρές δυνάμεις να επιβιώσει. Όλες οι δημοσκοπήσεις που αναφέρονται στην προσδοκία των Ελλήνων για το αύριο είναι καταθλιπτικές. Εκφράζουν την απαισιοδοξία του και παράλληλα την αγωνία για το μέλλον του.
Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 15:34

Έδωσε λύσεις για την αναγέννηση της Κορώνειας

Συντάκτης:
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης προήδρευσε σήμερα το πρωί σε σύσκεψη για τη λίμνη της Κορώνειας που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, του Αντινομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Γεωργίου Τσασμαλή, στελεχών της υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, του Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π-Agrocert, της υπηρεσίας Εγγείων Βελτιώσεων και του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε από το ΥΠ.Α.Α.Τ, του Γενικού Διευθυντή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νικολάου Τσοτσόλη, στελεχών της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης και του Προέδρου Διαχείρισης των λιμνών Κορώνειας – Βόλβης κ. Σάββα Αναστασιάδη.