Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024, 4:30:53 μμ
Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011 15:39

Παραστατίδης: Ευκαιρία να κάνουμε ένα σύγχρονο και δίκαιο κράτος

parastatidis


Στις 26-1-2011  ημέρα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ  υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην οποία έγινε ενημέρωση από πλευράς Προέδρου της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Εκ των υστέρων πήραν τον λόγο βουλευτές και μεταξύ αυτών πήρε τον λόγο και ο βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης ο οποίος στην τοποθέτηση του και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:
Στις σημαντικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία. Επεσήμανε τον κίνδυνο η κατάσταση αυτή να προκαλέσει ανεξέλεγκτες κοινωνικές εξελίξεις, αν δεν ληφθούν έγκαιρα κάποια μέτρα.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις του μνημονίου επισημαίνοντας όμως πως ίσως είναι μοναδική ευκαιρία μέσα από την κρίση αυτή να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος.
Επεσήμανε πως είναι βουλευτής προερχόμενος από έναν ακριτικό νομό, τον νομό Κιλκίς με πάρα πολλά προβλήματα και πως δεν είναι διατεθειμένος να απολογηθεί για όλους αυτούς που οδήγησαν την χώρα σε αυτό το χάλι.
Και ζήτησε από τον πρωθυπουργό την πρωτοβουλία, προκειμένου να πληρώσουν αυτοί οι οποίοι θεωρούνται υπόλογοι για τη σημερινή κατάσταση κατάσχοντας τις περιουσίες υπέρ του δημοσίου εφόσον διαπιστωθεί παράνομος πλουτισμός.
Για την οικονομική κατάσταση τόνισε, πως για να υπάρξει αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας θα πρέπει να πάμε σε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από τη κρίση. Θα πρέπει να αποφασίσουμε:
-πως αξιοποιούμε τους οικονομικούς πόρους
-σε ποιές επιλογές επενδύουμε-ποιες προτεραιότητες και πιο αναπτυξιακό μοντέλο επιλέγουμε.
Και το πιο σημαντικό, ως κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσουμε σε βαθιές τομές για την εξυγίανση της οικονομίας και της χώρας ώστε η εξυγίανση αυτή να σηματοδοτήσει το τέλος μιας εποχής, που το πολιτικό σύστημα ανέχτηκε τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος σε όλα τα επίπεδα δημόσιας ζωής.
Και βεβαία να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο και να εμπεδώσουμε σιγουριά, πως τα μέτρα και οι θυσίες του θα έχουν αποτέλεσμα. Έτσι μόνο θα επαναφέρουμε πάλι την αισιοδοξία στους Έλληνες πολίτες  και παράλληλα την αποκατάσταση στην σχέση πολίτη και πολιτικής.
parastatidisΣτις 26-1-2011  ημέρα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ  υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην οποία έγινε ενημέρωση από πλευράς Προέδρου της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Εκ των υστέρων πήραν τον λόγο βουλευτές και μεταξύ αυτών πήρε τον λόγο και ο βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης ο οποίος στην τοποθέτηση του και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: