Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 1:26:09 μμ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:08

«Ψηφίστε ΣΥΝ για να γίνει η φωνή σας πιο δυνατή»

«Επιμελώς οι υποψήφιοι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ειδικότερα όσοι στο απώτερο και πρόσφατο παρελθόν ήταν σε κυβερνητικές θέσεις, αποσιωπούν χρόνια ζητήματα που αφορούν τον νομό Κιλκίς, τα οποία χρήζουν απαντήσεων και λύσεων εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα δεν υπάρχει καμία αναφορά και δέσμευση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λίμνη Δοϊράνη και ο Αξιός ποταμός», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του νομού Κιλκίς.


«Αλλά και εκεί που υπάρχει αναφορά, στο προεκλογικό φυλλάδιο του πρώην Υφυπουργού και υποψήφιου Βουλευτή κ. Κιλτίδη, για το  πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων στο νομό Κιλκίς, οι ανακρίβειες και η παραπλανητική σκοπιμότητα είναι εμφανέστατη.
Οι βαρύγδουπες υποσχέσεις για την λίμνη Δοϊράνη και οι συσκέψεις των αρμόδιων παραγόντων σε τίποτα δεν ωφέλησαν και  δεν δρομολογήθηκαν καν τα όσα είχε υποσχεθεί ο αρμόδιος υπουργός. Η δέσμευση για την εκτροπή των νερών της Καστανούσας, κατά τους χειμερινούς μήνες, στην λίμνη Δοϊράνη δεν μπορεί να υλοποιηθεί διότι δεν ξεκίνησαν καν τα έργα για το αρδευτικό της παραπάνω περιοχής. Το αρδευτικό έργο ήταν προϋπόθεση για την εκτροπή των υδάτων τον χειμώνα για τον εμπλουτισμό της Λίμνης.
Η κοίτη δε του Αξιού ποταμού έχει μεταβληθεί σε ανεξέλεγκτο εργοτάξιο αμμοληψίας με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των αρμόδιων παραγόντων της Νομαρχίας, δεν πείθουν κανέναν διότι τα προβλήματα είναι τόσο εμφανή ,  τα βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής και προσφάτως με δήλωση του Επιτρόπου περιβάλλοντος κ. Δήμα θα γίνει διερεύνηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του Δέλτα του Αξιού ποταμού. Η περιοχή χαρακτηρίζεται παγκόσμιας ορνιθολογικής αξίας και αποτελεί το μεγαλύτερο δελτιακό οικοσύστημα της Ελλάδας.
Αυτό το ποτάμι έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, χώρο εναπόθεσης μπάζων και τεράστιος χώρος εκμετάλλευσης των φερτών υλικών. Ατή δε η κυβέρνηση με υπογραφή Σουφλιά επέτρεψε 17 παρεμβάσεις στην παραπάνω περιοχή.
Ας αφήσουν λοιπόν τις αοριστολογίες και την παραπληροφόρηση. Συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις τώρα. Καλούμε τους ψηφοφόρους  του νομού μας να απαιτήσει δεσμεύσεις και να κρίνει πρακτικές. ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ».