Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 4:35:23 μμ
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:38

Οι μαθητές συνάντησαν την παράδοση

Συνάντηση με την παράδοση είχαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Μανδρών την Παρασκευή, 13 Μαρτίου, κατά την επίσκεψη τους στο λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανδρών. Τα 20 συνολικά παιδιά των σχολείων, είχαν την ευκαιρία να μάθουν τις συνήθειες των προγόνων τους, αλλά και τους τρόπους, με τους οποίους καλούνταν να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες της καθημερινότητας, όταν ακόμα τα περισσότερα τεχνολογικά επιτεύγματα βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο.


Έτσι, μέσα από τις λεπτομερείς περιγραφές της κ. Νικηφορίδου, Αντιπροέδρου του Συλλόγου Μανδρών και των δασκάλων τους, οι μικροί μαθητές έμαθαν πως λειτουργούσε ο αργαλειός, πως διατηρούσαν παλιά το νερό, αλλά και τα φαγητά σε διάφορα είδη οικιακής χρήσης, καθώς και το πως εκμεταλλευόντουσαν τη γη και με ποια γεωργικά εργαλεία. 
Ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης που ήταν παρών καθόλη τη επίσκεψη των μαθητών στο Μουσείο, συμμετείχε στην εκπαιδευτική διαδικασία με προσωπικές αναφορές. Επίσης, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Γαβριήλ Βασιλειάδη συζήτησε τις προοπτικές εξέλιξης του Μουσείου.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι όλα τα εκθέματα δόθηκαν στον Σύλλογο για τις ανάγκες του Μουσείου, από οικογένειες του Δημοτικού Διαμερίσματος Μανδρών.