Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, 2:15:02 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020 11:08

Βίντεο - Φωτεινές, ολόθερμες ευχές από την Παιονία

Συντάκτης:

Φωτεινές, ολόθερμες ευχές από την Παιονία - Αξιούπολη, Γουμένισσα, Ευρωπός.

Λαέ του Θεού χριστώνυμε και ως εκ τούτου περιούσιε και ευλογημένε της Ι. Μητρ. Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, ο Κύριος μετά πάντων υμών ευλογών και αγιάζων ημάς.

Μια ξεχωριστή τιμή στη συμπατριώτισσά μας, φιλόλογο Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, αποδόθηκε από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης. Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας το έργο της αναφορικά με τη μελέτη, έρευνα και διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου τη συμπεριέλαβε ως εισηγήτρια στις διαδικτυακές διαλέξεις που διοργάνωσε στα πλαίσια του θεσμού του Λαϊκού Πανεπιστημίου.

Ευχές του υφυπουργού και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά (2021)

Ένα μοναδικό μήνυμα αισιοδοξίας στέλνουν σε όλο τον κόσμο τα νεογέννητα αγιοβασιλάκια του Κιλκίς.

Το προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου Κιλκίς είχε μια καταπληκτική ιδέα και την υλοποίησε μαζί με τις νέες μητέρες, που τις ημέρες αυτές έφεραν στον κόσμο τα δικά τους αγγελούδια.

Το 2021 ας είναι έτος  χαράς, υγείας και προκοπής. Ας είναι έτος με επίκεντρο τις ανθρώπινες σχέσεις. Σχέσεις που είναι άρρηκτα συνδεμένες με το DNA του Έθνους μας.

Ξεχωριστή τιμή για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς αποτελεί η βράβευση της μικρού μήκους ταινίας «Σέλευκος Α΄ Νικάτωρ. Από την Ευρωπό στην Ελληνιστική Οικουμένη» που δημιουργήθηκε με την επιμέλεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο διεθνή διαγωνισμό Museums in Short, υπογραμμίζει -σε γραπτή δήλωσή του- ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης.

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων νομού Κιλκίς εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για την απώλεια του αγαπητού και δραστήριου μέλους του Επιμελητηρίου Κιλκίς και εξέχοντος επιστήμονα Μαθηματικού, Θανάση Μάντζαρη.

Ευχόμαστε ειλικρινά ο Θεός να δίνει δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του.

Πρόγραμμα Ακολουθιών Ενοριών και Ιερών Μονών της πόλης του Κιλκίς για τα Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2020.

Το 10λεπτο animated ιστορικό ντοκιμαντέρ ‘Σέλευκος Α΄ Νικάτωρ’. Από την Ευρωπό στην Ελληνιστική Οικουμένη’, που δημιουργήθηκε με την επιμέλεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, συμμετείχε στο Διεθνή Διαγωνισμό Museums in Short και έλαβε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία κοινού, μετά από ψηφοφορία.