Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020, 2:03:26 πμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 19:38

Κουκουβάγιες ¨επισκέφτηκαν¨ τα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Συντάκτης:

Στις δομές Kinesis for Kids η δεύτερη εβδομάδα είχε πρωταγωνιστή το γνωστό νυκτόβιο πτηνό, την κουκουβάγια. Χάρισαν στα παιδιά λίγη από τη σοφία τους ώστε να κυλήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά. Έτσι, οι δραστηριότητες των εικαστικών περιείχαν την κατασκευή μίας κουκουβάγιας από τον κάθε μαθητή. Στη ζωγραφική τα παιδιά απεικόνισαν την οικογένεια της κουκουβάγιας, ενώ στο virtual, μικροί και μεγάλοι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο για τη ζωή της και στη συνέχεια δημιούργησαν το δικό τους σελιδοδείκτη-κουκουβάγια.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (11-9-2015)

Και η Μάρθα Αραβίδου, εκπαιδευτικός και μέλος της Τέχνης θα είναι μαζί μας  την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 στην γιορτή της Πινακοθήκης της Τέχνης για να αφηγηθεί στους μικρούς μας φίλους το υπέροχο παραμύθι του Χόρχε Μπουκάι “Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας”.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στο νέο θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» και φιλοξενεί -με την ουσιαστική υποστήριξη του Δήμου Παιονίας- συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 20.30, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ευρωπού.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη μουσική διεύθυνση του Έκτορα Ταρτανή παρουσιάζει έργα των Σαίνμπεργκ, Θεοδωράκη και Χάυντν.

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 22:51

Παραμύθια στην Πινακοθήκη της Τέχνης Κιλκίς

Συντάκτης:

Και η Χαρούλα Χρυσουλίδου, εκπαιδευτικός, μέλος της Τέχνης και δεινή χορεύτρια στα τμήματα χορού, θα είναι μαζί μας την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 στην γιορτή της Πινακοθήκης της Τέχνης για να αφηγηθεί στους μικρούς μας φίλους το υπέροχο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη, “Η παράξενη αγάπη του αλόγου και της λεύκας”.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (9-9-2020)

Μια νέα χορευτική χρονιά ξεκινά στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς. Με ιδιαίτερες συνθήκες μεν, αλλά με την ίδια υπευθυνότητα, όπως κάθε χρόνο, το Δ.Σ. του φορέα ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας τμημάτων παραδοσιακών χορών για όλες τις ηλικίες (νήπια από 4 ετών, παιδιά, εφήβους και ενήλικες) από έμπειρους και καταρτισμένους δασκάλους. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 19:13

Ξεκινά το τμήμα μπαλέτου της Τέχνης Κιλκίς

Συντάκτης:

Η Τέχνη ήταν η πρώτη στο Κιλκίς που έφερε τα παιδιά σε επαφή με την ορχηστρική τέχνη και το μπαλέτο. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, πολλές γενιές φόρεσαν τις πουέντ τους στο σανιδένιο πάτωμα της αίθουσας χορού.

Και επειδή πάντα μέσα από το  χορό θα εκφραζόμαστε, ξαναφοράμε τις πουέντ και τα τουτού και ανοίγουμε την αίθουσα χορού της ΤΕΧΝΗΣ. 

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 07:37

Αλλαγή Ιεράς Επιστασίας στο Άγιο Όρος

Συντάκτης:

Με μια σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιο Όρος.

Η Διονυσιατική Ιερά Επιστασία παρέδωσε στην Λαυριωτική, με επικεφαλής τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Παύλο Λαυριώτη και επιστάτες τους Γέροντες Ιερομόναχους Χαρίτωνα Δοχειαρίτη, Σισώη Ξενοφωντινό και Γαβριήλ Εσφιγμενίτη.

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 20:49

Back to school, back to ΚΔΑΠ Kinesis!

Συντάκτης:

Οι δομές του ΚΔΑΠ Kinesis, με κύριο μέλημα πάντα την ασφάλεια των παιδιών, των γονέων αλλά και του προσωπικού, ξεκίνησαν τη νέα σχολική σεζόν αυτήν την εβδομάδα. Τηρώντας όλους τους κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας υλοποιήθηκε πληθώρα δραστηριοτήτων και στις τρεις μας δομές.