Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020, 5:06:20 μμ

Πολιτιστικά

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός της είναι να προωθήσει ανοικτές συζητήσεις σχετικά με τις ψυχικές ασθένειες και να προσεγγίσει επενδύσεις στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας.

Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2020 η Βιβλιοθήκη επαναφέρει τη λειτουργία των περισσότερων υπηρεσιών της, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες και τα μέτρα που εγγυώνται, όσο γίνεται περισσότερο, τη διασφάλιση της υγείας όλων μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο καθιερωμένος αγιασμός προς φωτισμό και ενίσχυση των Εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, τελέστηκε, κατόπιν επιθυμίας τους, τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020.
Τους αγιασμούς τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου Αρχιμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, παρουσία του Διευθυντού της Α/βάθμιας κ. Σωτηρίου Μαρκάδα και του Διευθυντή Β/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεοδώρου Χριστοφορίδη και όλων των Εκπαιδευτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων που εργάζονται στα Γραφεία.

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς καλεί τα μέλη και τους μικρούς και μεγάλους φίλους της σε ένα δημιουργικό πολιτιστικό ταξίδι, για την νέα πολιτιστική περίοδο 2020-2021, με τρεις προτάσεις για δημιουργικά εργαστήρια:

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 19:22

Τα Αναστενάρια Λαγκαδά για το 2021

Συντάκτης:

Ο Σύλλογός μας, ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ, θα αναβιώσει το έθιμο των Αναστεναριών για το  έτος 2021 υπό την αιγίδα της ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ /ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ/ στις παρακάτω ημερομηνίες: 17, 18 και 20  Ιανουαρίου, 21, 22 και 23 Μαΐου, 27 Ιουλίου. 

Ο  Σύλλογος Σαρακατσαναίων Κιλκίς “Ο  ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ”  θα πραγματοποιήσει την ετήσια Εκλογοαπολογιστική Συνέλευσή του, την Κυριακή 4-10-2020, στις 17.00μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή, στις 11-10-2020, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Μια ακόμη δωρεά από την εταιρεία Torre της Νέας Σάντας Κιλκίς. Η μεγάλη κιλκισιώτικη εταιρεία προσέφερε 2.000 χειρουργικές μάσκες στο ΕΚΑΒ του Κιλκίς.

Το ΕΚΑΒ ανταποδίδει με "ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά της εταιρείας και τη διαβεβαίωσή της πως θα είναι κοντά στο ΕΚΑΒ σε ό,τι και οπότε χρειαστεί".

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (1-10-2015)

Kυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο της εκπαιδευτικού και αξιόλογου μέλους της κοινωνίας του Κιλκίς,  Βέλκου Κυριακής, με τίτλο «Ψίθυροι στην αχλή του χρόνου».
Από το οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Η συλλογή ποιημάτων «Ψίθυροι στην αχλή του χρόνου» περιέχει αυτοτελή ποιήματα που γράφτηκαν σε ανύποπτο χρόνο, κάθε φορά που διάφορα προσωπικά γεγονότα πυροδοτούσαν την καταβύθιση της δημιουργού σε έναν εσωτερικό κόσμο.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της συγκομιδής σταφυλιών, του τρύγου και της παραγωγής κρασιού. Με αφορμή αυτό, στις δομές μας πραγματοποιήσαμε δράσεις με θέμα το σταφύλι. Πιο συγκεκριμένα, στα εικαστικά τα παιδιά κατασκεύασαν σταφύλια με καπάκια από μπουκάλι αλλά και σταφύλια με γκοφρέ χαρτί.