Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 2:06:49 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Επιτυχία σημείωσε η έκθεση περιγραφικών λαβάρων της δράσης «1821: Οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην τοπική ιστορία», που φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου, από τις 19 έως τις 29  Ιουνίου 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδηλώσεων «ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΑ 2021».

Πήρα πολύ κουράγιο κι ένιωσα μεγάλη αναψυχή από τα μηνύματα συμπαράστασης των συνεκλεκτών πολιτικών και δημοτικών και των θεσμικών προσώπων της δημόσιας ζωής του νομού μας, που και προς αυτήν την κατεύθυνση ως λόγος διακοινωνούμενης δεοντολογίας και κοινωνικής ηθικής προσμετρώνται πολύτιμα.

Την στεναχώρια και την αγωνία διαδέχτηκε σήμερα η χαρά και η ικανοποίηση μετά το άγγελμα της είδησης ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης και Τοποτηρητής της Ι.Μ. Πολυανης και Κιλκισίου κ.κ. Δημήτριος έλαβε εξιτήριο από νοσοκομείο της πρωτεύουσας, όπου και νοσηλευόταν μετά την σοκαριστική επίθεση προχθές στην Ιερά Μονή Πετράκη.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (26-6-2021)

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 19:13

Οι «Κυματοθραύστες» του Γιάννη Παπαδόπουλου

Συντάκτης:

Ο δικός μας Γιάννης Παπαδόπουλος στην πρώτη γραμμή ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Κριτική προσέγγιση του βιβλίου του, «Κυματοθραύστες».                                           

Γράφει η Θεοδώρα Θεοδωρίδου.

Μάρτιος 2020: Πανελλαδικό κλείσιμο εκπαιδευτικών δομών, καταστημάτων  εμπορικών και εστίασης, χώρων λατρείας, σημαντικοί  περιορισμοί στην κυκλοφορία και μετακίνηση πολιτών σ ’ολόκληρη την Επικράτεια. Η ζωή στην Ελλάδα - η ζωή των περισσότερων Ελλήνων - σε χειμερία νάρκη, λόγω πανδημίας.

Ο Δήμος Κιλκίς και οι συναρμόδιες κοινωνικές του υπηρεσίες θα υλοποιήσουν βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: “Το αλφαβητάρι των συναισθημάτων – μαθαίνω να μπαίνω στη θέση του άλλου” για παιδιά ηλικίας 8 έως 11ετών, με γενικό στόχο την πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών.

Και με κρύο αλλα και με ζέστη οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ μεγάλες. Ειδικά αυτή την περίοδο που είναι αυξημένος και ο αριθμός των χειρουργικών επεμβάσεων, που λόγω της πανδημίας είχαν σε μεγάλο βαθμό αναβληθεί.

Η Ελληνική Επανάσταση σμίγει με τα Ελευθέρια του Δήμου Κιλκίς σε μια θεατρική και μουσική συνοδοιπορία!

Ο Δήμος Κιλκίς και η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου γιορτάζουν τα 200χρόνια έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης και την απελευθέρωση της πόλης το 1913, με την παράσταση ‘’Από την Ελευθερία της Πατρίδος…στα Ελευθέρια της πόλης μας’’, που θα παρουσιαστεί αυτή την Κυριακή 27 Ιουνίου στις 21:00 στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 13:24

Νέα διοίκηση στην Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης

Συντάκτης:

Στις 19 Ιουνίου 2021 στην έδρα της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (ΕΛΘ), στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών της. Αφού εγκρίθηκε ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός, έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του απερχόμενου Δ.Σ. για την ανακήρυξη ως επίτιμων μελών της ΕΛΘ του Ισπανού ποιητή και Ελληνιστή-μεταφραστή José Antonio Moreno Jurado και του Σουηδού μεταφραστή Ingemar Rhedin.

Άλλη μια αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Πολιτιστικό σύλλογο Πενταλόφου.

«Όπως κάθε φορά, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αιμοδότες μας, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να έχουμε το πολυτιμότερο αγαθό -το αίμα!