Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 6:42:42 πμ

Πολιτιστικά

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και ώρα 18.30μ.μ στον χώρο της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων του φορέα, των οποίων την ευθύνη των διδασκαλιών έχουν οι: Μπλιάτκας Νικόλας, Στόκας Αθανάσιος και Βέλκου Κυριακή.
 Κάθε χρόνο στη Nova Zagora γίνεται Διεθνής Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής στον οποίο συμμετέχουν και μαθητές της ΤΕΧΝΗΣ. Στους μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό του 2014, την ημέρα των εγκαινίων θα επιδοθούν τα τιμητικά διπλώματα.

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015 21:50

Η «Κακή αρχή» γυρίζεται στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Η πρώτη σοβαρή ελληνική προσπάθεια στον χώρο των action movies

Μία κινηματογραφική έκπληξη ετοιμάζεται αυτόν τον καιρό στη Βόρεια Ελλάδα από τη νεανική δημιουργική ομάδα της Fig Leaf Media Production. Η ταινία δράσης «Κακή αρχή» (Bad Start) αποτελεί την πρώτη σοβαρή ελληνική προσπάθεια στον χώρο των action movies που φιλοδοξεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον στους χιλιάδες λάτρεις του είδους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου πήρε τελικά την πρωτοβουλία, αφού ο δήμος Κιλκίς μάλλον αδιαφόρησε στις τόσες επισημάνσεις μας, για τον καθαρισμό της παραλίας της λίμνης Δοϊράνη από τα εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια και σκουπίδια που έχουν συγκεντρωθεί στην παραλιακή ζώνη. Ετσι, αύριο Κυριακή και στις 11 το πρωί, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του Συλλόγου και στη συνέχεια στο Μουσείο Λίμνης, για να ξεκινήσουν τον καθαρισμό της παραλίας,

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 22:30

Αιμοδοσία στον «Αγιο Τρύφωνα» Γουμένισσας

Συντάκτης:

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κιλκίς, θα πραγματοποιήσει, την 63η εθελοντική αιμοδοσία, την Κυριακή 19 Απριλίου, από τις 9:30π.μ. έως τις 12:30μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου (έναντι Δημαρχείου).

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 22:29

KilkisArtFestiβaλ Φεστιβάλ Τεχνών Κιλκίς

Συντάκτης:

Ένα ωραίο ανοιξιάτικο πρωινό ξεπετάχτηκε η ιδέα του φεστιβάλ. Ευκαιρία για ένα δημιουργικότερο καλοκαίρι. Το πρώτο φεστιβάλ τεχνών, αποτέλεσμα συνεργασίας κι αλληλεπίδρασης, έγινε στο Κιλκίς από τις 30 Ιουλίου έως και τις 3 Αυγούστου 2014. Περιείχε μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, χορό, ομιλίες-συζητήσεις, εργαστήρια για παιδιά, σε συνεργασία με το Πολυάνειο Ωδείο και τον θερινό κινηματογράφο «Δημήτριος Ζωηρός».

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Διαφάνειας – Δόμησης φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της Καπναποθήκης της Αυστροελληνικής την Έκθεση Χειροποίητου Κεντήματος της Σοράγιας Σημαντήρη – Σιδηροπούλου  που εγκαινιάζεται την Κυριακή 19 Απριλίου στις 20:00.

Την Κυριακή του Πάσχα επέλεξε ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, προκειμένου τα μέλη της διοίκησής του να μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου στους ασθενείς του Νοσοκομείου Γουμένισσας.

Χρόνια κοινωνικής κρίσης και εξαθλίωσης βιώνουν οι Ελληνες, αλλά και ημέρες κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης. Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς θέλησαν να προσφέρουν ένα χαμόγελο σε ανήμπορες οικογένειες για τις ημέρες του Πάσχα. Γι’ αυτό και προχώρησαν στη συγκέντρωση τροφίμων μέσα από προσφορές μελών και φίλων.

Το Σάββατο 4 Απριλίου στο χώρο εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών ιδρύθηκε και επισήμως πλέον  ο «Όμιλος για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς». Είκοσι εννέα  συντοπίτες μας υπέγραψαν το καταστατικό του νεοσύστατου Ομίλου στο οποίο περιγράφονται μέσα σε άλλα οι Σκοποί και οι Θεμελιώδεις αρχές του Συλλόγου. Ορίστηκε δε ως πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου η 16η Μαΐου, όπου θα εκλεγεί το πρώτο Δ.Σ. και θα προγραμματιστούν οι επόμενες εκδηλώσεις. Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη περιλαμβάνονται και δυο ακαδημαϊκοί επιφανείς σύγχρονοι ιστορικοί. Ο Βλάσης Αγτζίδης και ο Στράτος Δορδανάς, οι οποίοι έχουν πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό ιστορικό έργο.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 22:03

Διατροφή–Νηστίσιμη και Πλήρης

Συντάκτης:

Λίγες ημέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 συνδιοργανώθηκε από την Μητρόπολη Κιλκίς και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς “Ο  Άγιος Ευγένιος”   στο Πνευματικό Κέντρο Κιλκίς ομιλία με θέμα “Διατροφή – Νηστίσιμη και Πλήρης” και ομιλήτρια την Ανθή – Ισμήνη Ναούμη, διαιτολόγο – διατροφολόγο.