Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 5:44:52 πμ

Πολιτιστικά

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 22:12

Συνέλευση Κρητών ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ

Συντάκτης:

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών Ν. Κιλκίς ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ, «έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, που πρέπει να πραγματοποιείται κάθε έτος, βάσει καταστατικού. Κύρια θέματα αποτελούν, ο οικονομικός απολογισμός, το πλάνο για το 2015 και το άμεσο μέλλον, αλλά και τις σχεδιαζόμενες δράσεις και συνεργασίες μας.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 22:02

''Ένα βιβλίο από σένα''

Συντάκτης:

Με κεντρικό σύνθημα ''Ένα βιβλίο από σένα'' ο Δήμος Κιλκίς με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης – Διαφάνειας ξεκινούν αυτό το μήνα οργανωμένη εκστρατεία συλλογής παιδικών, εφηβικών βιβλίων καθώς και βιβλίων γενικού ενδιαφέροντος (επιστημονικού, ιστορικού, λογοτεχνικού περιεχομένου κ.α.) με σκοπό  τον εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών του Δήμου Κιλκίς.

Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 20:46

«Μην με αποκαλείς χαζό»

Συντάκτης:

 

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015  Ώρα 17.30-20.00 ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ  ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ- ΟΜΙΛΙΕΣ. Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων Παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακά προβλήματα Θεσ/νίκης Β. Ελλάδας - Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημ. Σχολείου Κιλκίς.

Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 20:45

Η νέα διοίκηση των Ποντίων Ακριτών Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Tην Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», κατά την οποία πραγματοποιήθηκε εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Μετά την εκλογή των υποψηφίων στις 9 εκλόγιμες θέσεις του Δ.Σ. και τις 3 εκλόγιμες θέσεις της εξελεγκτικής επιτροπής, έλαβε χώρα συνεδρίαση των νεοεκλεγέντων για την κατανομή των αξιωμάτων. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής:

Ύστερα από την τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του εντευκτηρίου της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπ/κώνΝ.Κιλκίς  εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου με την ακόλουθη σύνθεση:
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
1. ΤρίγκαΚωνσταντινιά -Πρόεδρος
2.  Δημητριάδου Φανή - Αντιπρόεδρος
3. Δουδούμη Στέλλα-Γεν. Γραμματέας
4.Αλεβιζάκης Χρήστος -Ταμίας
5. Μόσχου Χρυσούλα -Μέλος
6. Μπάπκα Φωτεινή -Μέλος
7. Αθανασιάδης Γιάννης–Μέλος
Αναπληρωματικά Μέλη: Καλφοπούλου Ελισάβετ, ΠολυχρονίδουΠαρέσα, Γεωργιάδου Παρασκευή.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν: η Γκόγκα Ελένη και η Καπούλα Μαρία.

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Κώστα Λαχά, μόλις τρεις μήνες μετά τη σιωπηλή του αποχώρηση

Στον "φανατικό πεζοπόρο της τέχνης και του πολιτισμού", τον εικαστικό - λογοτέχνη - στιχουργό - ηθοποιό, την εμβληματική... απουσία πλέον της Θεσσαλονίκης, τον Κώστα Λαχά (Μάης 1936-Δεκέμβρης 2014) ήταν αφιερωμένο το φιλολογικό βραδινό του "Φιλολόγου" (του συλλόγου αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ), στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 21:00

Ομιλία με Γ. Συμπιλίδη στον «Ορφέα» Πεδινού

Συντάκτης:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΟΡΦΕΑΣ” Πεδινού στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας”  διοργανώνει ομιλία την Κυριακή 8 Μαρτίου στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού, ώρα 5.30 με θέμα: Καρκίνος Μαστού-Πρόληψη και Θεραπεία.

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 21:21

Φάρος γνώσης και δημιουργίας

Συντάκτης:

Οι «Δημοσιογράφοι σε Δράση» έστησαν ακόμη έναν φάρο γνώσης και δημιουργίας, έναν υπέροχο χώρο βιβλιοθήκης-εκδηλώσεων, τον τέταρτο πανελλαδικά, αυτήν τη φορά στις ακριτικές Μουριές και στο δημοτικό σχολείο του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 22:26

Ημερήσια Εκδρομή της Ευκράντης

Συντάκτης:

Ημερήσια εκδρομή πραγματοποίησε ο Συλλογος Γυν. Δ. Παιονιας "ΕΥΚΡΑΝΤΗ" την Κυριακή 22-3-2015 στην Φλωρινα και το Νυμφαίο.
Αναχώρηση νωρίς το πρωί απο Πολυκαστρο με πρώτη στάση το ιστορικό Νυμφαίο, περιήγηση στο χιονισμένο χωριό και καφε στα παραδοσιακά μαγαζιά.
Επόμενη στάση στη Φλωρινα για φαγητό και γλέντι με ζωντανή μουσική απο τοπικούς μουσικούς.
Επιστροφή στο Πολυκαστρο αργά το απόγευμα.

Με βασικό σύθημα “Δώσε κάτι ελάχιστο από τον εαυτό σου για ένα παιδί, για ένα γείτονα, για ένα φίλο, η ζωή του κρέμεται από τη δική σου βοήθεια” η ΤΡάπεζα Αίματος των Ακριτών Πολυκάστρου διοργανώνει την Κυριακή 8 Μαρτίου την 80η αιμοδοσία στην 26χρονη ιστορία της, μια ιστορία προσφοράς ζωής καθώς αναδείχτηκε η πολιτιμότερος φορέας κοινωνικής αλληλεγγύης στην περιοχή.
Η αιμοδοσία θα γίνει στο “Σπίτι Του Π:οντου” στο Πολύκαστρο από της 9.30 το πρωί μέχρι την 13.οο.