Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 6:16:33 πμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 21:51

Αναζητώντας την Ιστορία ενός σημαντικού νομού

Συντάκτης:

Το Κιλκίς είναι μια πολύ σημαντική περιοχή για τους ερευνητές, τόσο αυτούς που μελετούν την περίοδο που διαμορφώθηκαν τα οριστικά σύνορα στα Βαλκάνια, όσο και αυτούς που ασχολούνται με τη δεκαετία του ’40.  

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ       ΚΙΛΚΙΣ  «ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ» ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΚΠ/ΚΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ συνδιοργανώνουν την εκδήλωση
«ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΩΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ».

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 22:53

«Διατροφή - Νηστίσιμη και Πλήρης»

Συντάκτης:

H Ιερά Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Κιλκίς «Ο Άγιος Ευγένιος» σας προσκαλούν στην ομιλία της Ανθής Ναούμη διαιτολόγου – διατροφολόγου, που θα γίνει την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 και ώρα 6.30μ.μ., στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μητρόπολης Κιλκίς (παλιά Νομαρχία) με θέμα «Διατροφή - Νηστίσιμη και Πλήρης».

Το πιο σημαντικό στις δύσκολες ημέρες που βιώνει ο λαός μας, είναι να αγαπάμε με την καρδιά μας και να προσφέρουμε ανιδιοτελώς. Για αυτό ο Σύλλογος «Ανάσα Ευαισθησίας Ν. Κιλκίς», πιστός στην αρχή που έκανε πέρυσι, μοιράζοντας για πρώτη φορά χειροποίητες λαμπάδες σε παιδιά άπορων οικογενειών, επαναλαμβάνει και φέτος την ίδια σημαντική πρωτοβουλία μοιράζοντας 200 όμορφες πασχαλινές λαμπάδες σε παιδιά οικογενειών που αδυνατούν να αγοράσουν τις δικές τους.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 22:13

Μη μας στερείτε το κουκλοθέατρο μας

Συντάκτης:

Γράμμα ενός δεκατριάχρονου από την Γερμανία

Γεια σας,
Είμαι ο Ορέστης, 13 ετών και ζω  στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η μητέρα μου είναι Ελληνίδα και ο πατέρας μου Γερμανός, ερχόμαστε στην Ελλάδα τρείς φορές το χρόνο, για να δούμε τους συγγενείς και φίλους μας που μας λείπουν εδώ στην Γερμανία.

Η Μελίνα και η Δέσποινα γύρισαν και διεκδίκησαν τη Μαρία. “Είχε μια διαφορετική προσέγγιση η φωνή σου. Μου θύμισε την Τζένη Βάνου και μου άρεσε”, είπε η Δέσποινα, ενώ στη Μελίνα άρεσε η καθαρόαιμη λαϊκή φωνή της”. Η επιλογή της Μαρίας ανάμεσα στις δυο γυναίκες Coach, ήταν η ομάδα της Μελίνας. Ερμήνευσε το “Τετάρτη βράδυ” της Μελίνας Ασλανίδου.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 21:30

Σαν σήμερα…πριν από 22 χρόνια ακριβώς

Συντάκτης:

Ίδρυση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Ας γυρίσουμε 22 χρόνια πριν… Κιλκίς, 19 Μαρτίου 1993 ιδρύεται το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Κιλκίς. Λίγα λόγια για την ιστορία του:
Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ιδρύθηκε το 1993, με γενέθλια ημερομηνία τη 19η Μαρτίου. Αποτελεί παράρτημα του Κεντρικού Λυκείου των Αθηνών και ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των Λυκείων Ελληνίδων.

Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σερρών πραγματοποίησαν μέλη και φίλοι του συλλόγου καρκινοπαθών νομού Κιλκίς “Ο Άγιος Ευγένιος”.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 21:52

80η αιμοδοσία «Ακριτών» Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Την Κυριακή 8 Μαρτίου ξεκίνησε ο 26ος χρόνος λειτουργίας της «τράπεζας αίματος» των ΑΚΡΙΤΩΝ Πολυκάστρου με την πραγματοποίηση της 80ης  αιμοδοσίας των μελών της στο «Σπίτι του Πόντου».
Παρά τη συνεχή βροχόπτωση και τις ιώσεις λόγω εποχής δεκάδες μέλη για άλλη μια φορά προσήλθαν και αιμοδότησαν δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους προς τον πάσχοντα συνάθρωπο.
Μεταξύ των προσελθόντων πέντε (5) νέα μέλη ανέβασαν τον αριθμό των μελών της «τράπεζας» σε 1028.

Συνέχισε την “εκστρατεία ενημέρωσης” στην πρόληψη και εξειδιεκευμένα  ατην διατροφή ο σύλλογος καρκινοπαθών νομού Κιλκίς “Ο  Άγιος Ευγένιος”.    Σε συνεργασία με την Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αξιούπολης την Τετάρτη 11 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΝ της Παναγίας “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” οργάνωσε τη δεύτερη κατά σειρά ομιλία με θέμα “Νηστίσιμη και Υγιεινή Διατροφή”.