Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 9:29:06 πμ

Πολιτιστικά

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 01:11

«Τα Παιδιά θα ‘ρθουνε στις Οχτώ…»

Συντάκτης:

paidia-8Ο Δήμος  Κιλκίς και ο Οργανισμός  Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού   παρουσιάζουν την Πέμπτη 28  Φεβρουαρίου 2013  στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς στις 6.30 μμ. και  9μ.μ. τη θεατρική παράσταση   του Αλέξανδρου Ρήγα  και Δημήτρη Αποστόλου, «Τα Παιδιά θα ‘ρθουνε στις Οχτώ…». Με τους   Αλέξανδρο Ρήγα και Βασιλική Ανδρίτσου, σε σκηνοθεσία  Αλέξανδρου Ρήγα
Σκοτάδι. Κάποιοι μπήκαν στο σπίτι. Τα Παιδιά είναι μέσα. Ομηρία. Ληστεία. Καταγγελία. Κωμωδία.

texnh-kilkis-logoΗ ελληνική ιστορία έχει μια ιδιοτυπία μοναδική, ίσως, στην οικουμένη. Είναι μια ιστορία αδιάλειπτων αγώνων για επιβίωση. Αγωνίζεται ο Ελληνισμός επί εκατοντάδες χρόνια, αμύνεται, υπερασπίζεται τις γεωγραφικές του εστίες, που αποτελούν μήλον της έριδος ποικιλώνυμων εχθρών.

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 19:24

«Ο Χωρέτες» των Μουριών πάει Κιλκίς

Συντάκτης:

xoretes-mouriesΟι κάτοικοι του Κιλκίς, και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την θεατρική ποντιακή κωμωδία του Φίλωνα Κτενίδη «Ο Χωρέτες», με τον μοναδικό τρόπο που την ερμηνεύουν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουριών «Μπέλλες».

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 15:43

‘‘Πορεία εντός…’’

Συντάκτης:

texnh-kilkis-logoΤρεις καλλιτέχνες συναντιούνται στον χώρο της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς εκθέτοντας την προσωπική τους άποψη σε μια εικαστική αναζήτηση που φέρει τα ιδιαίτερα  σημάδια του καθενός. Οι ιδέες τους οπτικοποιούνται ως αποτέλεσμα ενός εσωτερικού διαλόγου κατά το δοκούν του κάθε δημιουργού.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 17:48

"Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκηπα” στο Κιλκίς

Συντάκτης:

mikros-prigkhpasΤο θεατρικό έργο "Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκηπα " ανεβάζει το Θεατρικό Εργαστήρι Αξιούπολης του Δήμου Παιονίας την Κυριακή10 Φεβρουαρίου και ωρα 19::00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς

pita-argonautesΗ Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης  βασιλόπιτας.
Η εκδήλωση κατάφερε να αναδείξει την πίστη και την προσπάθεια των νέων γενεών των Ποντίων να παραμείνουν φύλακες της Ιστορίας του πολιτισμού και της συνέχειάς του.

pontioiΜια θαυμάσια πρωτοβουλία αναλαμβάνουν οι ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Κιλκίς με τη διοργάνωση ημερίδας  “αφιερωμένης στην ομοούσιο και αδιαίρετη τριάδα του λαϊκού πολιτισμού μας, το τραγούδι, την μουσική και τον χορό”

Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 16:18

Χειμερινό οδοιπορικό στους οικισμούς του Ολύμπου

Συντάκτης:

pieriaΈνα ταξίδι στην τοπική υψηλή γαστρονομία απόλαυσαν προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι-εκδότες της Αντιπεριφερειάρχη  Πιερίας,  κ. Σοφίας Μαυρίδου, σε ένα ακόμη χειμωνιάτικο οδοιπορικό, αυτή τη φορά  στους Παραδοσιακούς Οικισμούς του Ολύμπου.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 22:43

Έκοψε την βασιλόπιτά της η «Ευκράντη» Πολυκάστρου

Συντάκτης:

eukranth-polykastroΤην Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 έκοψε την βασιλόπιτά του  ο Σύλλογος Γυναικών Πολυκάστρου ”ΕΥΚΡΑΝΤΗ” στην αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Πολυκάστρου  (Λ.Α.Φ).

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013 22:41

Κοπή βασιλόπιτας του συλλόγου «Άξιον Εστί»

Συντάκτης:

axion-estiΟ Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αξιούπολης " Αξιον Εστί"έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/1/2013 στην ταβέρνα "Πασσάς"