Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 12:00:16 μμ

Πολιτιστικά

ryziaΣυνεχείς δραστηριότητες και εκδηλώσεις έχει στο ενεργητικό του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρυζίων το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Συγκεκριμένα :
Την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 διενεργήθη  εθελοντική αιμοδοσία, στην οποία έλαβε μέρος ικανοποιητικός αριθμός αιμοδοτών.

Τρίτη, 27 Μαϊος 2014 00:11

Το 3ο Γυμνάσιο στο Ικόνιο

Συντάκτης:

paulidhsΤο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς συμμετείχε το χρονικό διάστημα 2012-2014 σε διακρατικό πρόγραμμα COMENIUS μαζί με άλλες 7 χώρες  ( Ισπανία, Ιταλία, Φινλανδία, Τουρκία, Πολωνία, Ρουμανία, Γαλλία ) με θέμα «Η επίδραση του κλίματος στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας» το οποίο διερευνήθηκε σε 8 επιμέρους θέματα:

Παρασκευή, 23 Μαϊος 2014 22:45

Ανοιχτές Πόρτες στα Οινοποιεία

Συντάκτης:

anoixtes-portesΤο Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»,

messhnhsΟι μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς στα πλαίσια της σχολικής δραστηριότητας "Θέατρο: Θεωρία και πράξη" ανέβασαν την τραγωδία του Ευριπίδη "ΦΟΙΝΙΣΣΑΙ". Η παράσταση δόθηκε  στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς  το Μάρτιο του 2014 με εξαιρετική επιτυχία.

Παρασκευή, 23 Μαϊος 2014 22:21

Γιορτή Κερασιού στη Φιλυριά

Συντάκτης:

giorth-kerasiouΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς “Η Φιλυριά” σας προσκαλεί στην 6η γιορτή κερασιού, το Σάββατο 31 Μαΐου και ώρα 7:30. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν χορευτικά συγκροτήματα καθώς και η χορωδία του συλλόγου Φιλυριάς. Θα ακολουθήσει γλέντι!!

Παρασκευή, 23 Μαϊος 2014 22:19

Διακρίσεις μαθητών ΤΕΧΝΗΣ

Συντάκτης:

texnhΜε διακρίσεις για τους μαθητές της ΤΕΧΝΗΣ  Κιλκίς ολοκληρώθηκε η Α' φάση του 8ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής ΤΟΥΟΤΑ για παιδιά ηλικίας 15 ετών και κάτω, με θέμα “Το αυτοκίνητο των ονείρων σου”.  Ειδικότερα, στον Εθνικό Διαγωνισμό που προκήρυξε η ΤΟΥΟΤΑ, στην 1η κατηγορία - κάτω των 8 ετών, 1ος νικητής αναδείχθηκε ο Θεόφιλος Στεφανίδης,

Πέμπτη, 22 Μαϊος 2014 22:30

“Κούρος Ευρωπού": Απονομή βραβείων

Συντάκτης:

texnhΤο Σάββατο 31 Μαΐου 2014 στις 8μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, θα γίνει η απονομή των βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες ποιητές και ποιήτριες του 19ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”, που διοργάνωσε η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς.

2o-gymnasio-kilkisΜια πολύ ωραία εκδήλωση  διοργάνωσε το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων  της γενοκτονίας των Ποντίων. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση της εκδήλωσης μοιράζοντας στα παιδιά ποντιακά εδέσματα και αριάνη.  

ag-tryfonΤο παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, το Σάββατο 22 Μαρτίου άνοιξε την αυλαία του 22ου Φεστιβάλ Χορευτικών Συγκροτημάτων το οποίο διοργανώνεται από το εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης.

arvanith-ioannaΗ Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς διοργανώνει τη Δευτέρα, 12 Μαΐου, στις 6μ.μ., στο χώρο του εντευκτηρίου της , Μητροπόλεως 11 ( 3ος όροφος), εκδήλωση με θέμα: «Σχολική Βιβλιοθήκη: ένας μαγικός τόπος με πολλά μονοπάτια.»