Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024, 4:11:10 πμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 19:40

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ; Με «Ακαδημία Πλάτωνος»

Συντάκτης:
pame-cinemaΗ κινηματογραφική ομάδα της Κοινωνίας Πολιτών Ν. Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς, ξεκινά τις προβολές της.
«Με νέο τίτλο: "Δευτέρα. Πάμε σινεμά;", νέους εθελοντές, πολλές ιδέες και πολύ μεράκι για δουλειά,  σας καλούμε κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21.00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, να μοιραστείτε μαζί μας την αγάπη μας για τον κινηματογράφο. Τι καλύτερο ξεκίνημα της εβδομάδας από μία ωραία ταινία;»
lapordas-karagiannhsΤην Τρίτη 18 Οκτωβρίου πραγματοποίησε επίσκεψη, ο Μορφωτικός Παλαιστικός Σύλλογος «Ο Καραγιάννης» Ευρωπού, δια του προέδρου, του γενικού γραμματέα και των αθλητών του, με τον δήμαρχο Παιονίας Αθανάσιο Λαπόρδα, στο κτίριο του δημαρχείου, στο Πολύκαστρο.
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 22:13

«3,2,1…. κινηματογραφούμε»

Συντάκτης:
kouklotheatro-kilkisΤην Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημ. Σχολείο Κιλκίς βιωματικό θεατρικό εργαστήρι με τίτλο «3,2,1….κινηματογραφούμε», που διοργανώθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
draganidhs-kilkisΣτην σημερινή δύσκολη εποχή μας, επιτυχίες σαν του Παλαιστικού Συλλόγου Ευρωπού, «Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ», που εκπροσώπησε την χώρα μας στο Βαλκανικό Τουρνουά  Πάλης «Σεραφείμ Μπαρζάκωφ», που έγινε στο Πετρίτσι της  Βουλγαρίας, όπου κέρδισε  δύο χρυσά (Αβκοπασβίλη Γιώργο και  Κυριακίδη Παύλο )και ένα αργυρό μετάλλιο  (Τοπαλίδης Παναγιώτης),  πρέπει να γίνονται φωτεινά παραδείγματα.
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 00:13

Το «ΒηματίΖΩ» στην Ιρλανδία

Συντάκτης:
vhmatizoΣτο Cork της Ιρλανδίας βρέθηκε από 14 έως 21 Σεπτεμβρίου 2011 ομάδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» στο πλαίσιο σεμιναρίου της δράσης 4.3 του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση».
Το σεμινάριο με τίτλο “Creative Tools For Participation” – «Δημιουργικά Εργαλεία για τη συμμετοχή» πραγματοποιήθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας του Cork με τη συμμετοχή φορέων από την Ελλάδα, την Εσθονία και τη Ρουμανία.
Την Δευτέρα στις 3 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε περίπατος στο Π. Γυναικόκαστρο που απέχει 7,5 χλμ από το Γυμνάσιο Βαπτιστή. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο ότι πραγματοποιήθηκε με τα πόδια. Το διαδίκτυο μας βοήθησε να βρούμε την διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουμε καθώς και την πρόγνωση του καιρού. Σημαντική ήταν η συμβολή και των καθηγητών που μας συμβούλεψαν για τον απαραίτητο εξοπλισμό που έπρεπε να έχουμε μαζί μας.
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 00:04

’’Μια ω-ραία πεταλούδα & άλλα …’’

Συντάκτης:
lousi-gavrihlidouΤην Πέμπτη  20 Οκτωβρίου 2011, στις 8μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος  Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και χαρακτικής της Λούσυ Γαβριηλίδου με θέμα ’’Μια ω-ραία πεταλούδα και άλλα…’’.
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 00:49

Πλούσια καλοκαιρινή δράση από «Αγ. Τρύφων»

Συντάκτης:
ag-tryfonΈντονη δραστηριότητα ανέπτυξε ο σύλλογος κατά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουλίου συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Χωρυγίου που έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία.
Η   Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ θέλοντας να διευρύνει τις δραστηριότητες αλλά και τις επιλογές που δίνει στα μέλη της , συνεργάζεται με την οργάνωση του κουκλοθέατρου, παρέχοντας τους χώρους του εντευκτηρίου του συλλόγου αλλά και έμψυχο δυναμικό.
kinimatografiki-lesxi-kilkisΗ Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς, με πολύ μεγάλη χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς, αναλαμβάνει και φέτος την λειτουργία Κινηματογραφικής Λέσχης στην πόλη μας. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21.00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με ελεύθερη είσοδο. Η πρώτη προβολή θα γίνει την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.