Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 5:03:18 πμ

Πολιτιστικά

istoriko-synedrio-kilkisΤις βάσεις για την καθιέρωση ενός νέου, πολύ σημαντικού θεσμού, έθεσε το πρώτο στην ιστορία του τόπου Ιστορικό Συνέδριο, που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του εορτασμού της 100ης επετείου από τη Μάχη του Κιλκίς και την απελευθέρωση της πόλης.  

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 22:49

Οι μουσικές εκδηλώσεις της 100ης επετείου

Συντάκτης:

moysikes-ekdhloseis-kilkisΜια σειρά από ξεχωριστές, διαφορετικές από τα συνηθισμένα και πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές βραδιές διοργάνωσε τον τελευταίο μήνα ο Δήμος Κιλκίς, στο πλαίσιο του εορτασμού της 100ης επετείου από την ιστορική Μάχη Κιλκίς-Λαχανά και την απελευθέρωση της πόλης.

tsiligkaridhs-ymathΛένε πως στην πατρίδα του κανείς δεν είναι διάσημος. Κι ας δίνει καθημερινά πετυχημένες εξετάσεις της αξιοσύνης του. Ο Χρήστος Τσιλιγγερίδης είναι ο κιλκισιώτης ζωγράφος της διπλανής μας πόρτας.

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 22:39

31α ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΑ

Συντάκτης:

polukastrina-2013Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα 31α Πολυκαστρινά με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, γυμναστικών επιδείξεων και αθλητικών δραστηριοτήτων.

ag-tryfon-festivalΈνα πανόραμα από χορούς και μουσική της ελληνικής παράδοσης, περιλάμβανε το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος «Άγιος Τρύφων»  Γουμένισσας, με μια μεγάλη υπαίθρια εκδήλωση, το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 14:22

«Η πόλις με 100 χρόνια τραγούδι: 1913-2013»

Συντάκτης:

polisΤην Τετάρτη 10 Ιουλίου, στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς, το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο Κιλκίς «η πόλις», υπό την αιγίδα του Δ. Κιλκίς, θα πραγματοποιήσει συναυλία ενταγμένη στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς.

theatriko-lykeio-mourionΤην Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 η θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Σ. Σ. Μουριών έδωσε την παράσταση "Σύγχρονη Λυσιστράτη" στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σ.Σ. Μουριών.

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013 01:01

Ευχαριστίες του ΓΑΣΚ για τη συναυλία

Συντάκτης:

gask-sunauliaΤο Δ.Σ. και ο πρόεδρος του Γ. Α . Σ. Κιλκίς ευχαριστούν θερμά τους φίλους και τις φίλες του συλλόγου που παραβρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2013 στη συναυλία που διοργανώθηκε στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας .

keimhlia-ektheshΣτην πόλη του Κιλκίς, που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, βρίσκεται από την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 μια από τις πλουσιότερες εκθέσεις που οργανώθηκαν ποτέ με θέμα την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

ag-tryfon-goumenissasΜε μεγάλη συμμετοχή κόσμου αλλά και πλούσιο θέαμα πραγματοποιήθηκε η 6η Παράσταση μοντέρνου χορού και μπαλέτου, των τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας στο Κλειστό Γυμναστήριο.