Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 2:05:34 πμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 12:15

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Γηροκομείο Κιλκίς

Συντάκτης:

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις στον Οίκο Ευγηρίας & Θ.Χ.Π Κιλκίς. Συγκεκριμένα: Στις 21-12-2009 έψαλαν κάλαντα μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαλλικού συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους. Στις 22-12-2009 επισκέφθηκε το Γηροκομείο ο σύλλογος Λαϊκών Αγρών Ν. Κιλκίς και προσέφερε δώρα στους περιθαλπόμενους.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 12:15

Στο πνεύμα των γιορτών βρέθηκε ο Δήμος Γαλλικού

Συντάκτης:

Στο πνεύμα των γιορτών κινήθηκε ο Δήμος Γαλλικού. Συγκεκριμένα, την πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Γαλλικού, Θεοδωρίδης Γεώργιος, συγκέντρωσε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους ευχαρίστησε για την εργατικότητα και επιμονή που επέδειξαν καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και ευχήθηκε σε όλους «χρόνια πολλά». Όπως δήλωσε, «Με το βλέμμα στραμμένο στο 2010 και παρά το δυσμενές διεθνές οικονομικό περιβάλλον οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο». Σε κάθε υπάλληλο, ο Δήμαρχος προσέφερε ένα συμβολικό δώρο, την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 12:14

Υποδοχή νέου έτους από το Σύλλογο Μανδρών

Συντάκτης:

Δένδρο και λαμπιόνια, παραμύθια και δώρα με συντροφιά τον αγαπημένο μας Άγιο Βασίλη, τραγούδια, χορούς και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εκδήλωσης για την Πρωτοχρονιά του ΜΠΣ Μανδρών, την Τετάρτη 30/12.

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2010 11:33

Επιτυχημένο το «ΚΟΛΙΝΤΕ» στο Πολύπετρο

Συντάκτης:

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η αναβίωση του τοπικού έθιμου Κόλ(ι)ντε στο Πολύπετρο Παιονίας Κιλκίς. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπέτρου με φροντίδα και μεράκι οργάνωσε την εκδήλωση της Φωτιάς των Χριστουγέννων.
« Το έθιμο αυτό αναπαριστά την φωτιά που άναψαν οι ποιμένες για να ζεστάνουν το Θείο Βρέφος και τα κάλαντα και οι μελωδίες φανερώνουν την χαρά των ανθρώπων για τη Γέννηση του Σωτήρα Χριστού.»

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2010 11:30

Ποντιακά κάλαντα από το ΚΑΠΗ Κιλκίς

Συντάκτης:

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα ποντιακά κάλαντα έψαλε το χορευτικό συγκρότημα του ΚΑΠΗ Δ. Κιλκίς, τόσο στους τοπικούς παράγοντες, όσο και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας. Το χορευτικό υποδέχτηκαν όλοι με ενθουσιασμό, προσφέροντας χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Τα μέλη του ΚΑΠΗ, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, αντάλλαξαν με όλους θερμές ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά και για ένα ευτυχισμένο, ειρηνικό και δημιουργικό 2010.

Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2010 07:47

Ρουσουλίες «Παιόνων»

Συντάκτης:

Το έθιμο "Ρουσουλίες" από τα Χριστούγεννα ως τα Φώτα γιορτάζουν οι αρχαίοι Μακεδόνες της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη Γουμένισσα το έθιμο αυτό αναβιώνουν  οι χορευτές Μακεδόνες του αρχαιότερου πολιτιστικού συλλόγου, "ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ"  Γουμένισσας, με κυκλικό χορό σπαθιά και την εικόνα της Παναγίας, που κρατά ο  πρωτοχορευτής.

Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2010 07:44

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδρών

Συντάκτης:

Ο Αη Βασίλης ήταν εκεί
Δένδρο και λαμπιόνια, παραμύθια και δώρα με συντροφιά τον αγαπημένο μας Άγιο Βασίλη, τραγούδια, χορούς και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους περιλάμβανε το πρόγραμμα της εκδήλωσης για την Πρωτοχρονιά του ΜΠΣ Μανδρών, την Τετάρτη 30/12.

Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2010 07:41

Ευχάριστες εξορμήσεις για τα παιδιά Πολυπέτρου

Συντάκτης:

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπέτρου διοργάνωσε και πραγματοποίησε ευχάριστες εξορμήσεις για τα παιδιά του Πολυπέτρου. Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 μητέρες και παιδιά παρακολούθησαν  Θεατρική Παράσταση  στην  Θεσσαλονίκη, στο Ράδιο Σίτυ, με τίτλο «Καλά Χριστούγεννα Κύριε Σκρουτζ». Το νόημα της παράστασης άγγιξε την ψυχή των παιδιών και ενθουσιάστηκαν με τους ηθοποιούς, τα σκηνικά και την ερμηνεία. Μια ακόμη όμορφη εμπειρία θα μείνει στις παιδικές αναμνήσεις τους.

Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2010 07:36

Γιορτινά Αμάραντα

Συντάκτης:

Μοναδική ατμόσφαιρα δημιούργησαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαράντων «Ο Αμάραντος» τις ημέρες γιορτών, σκορπώντας χαμόγελα και αισιοδοξία στους κατοίκους του χωριού.
Ο Σύλλογος έστησε στην όμορφη πλατεία του χωριού μια καταπληκτική φάτνη, με την εικαστική παρέμβαση του ζωγράφου Ισαάκ Πασσαλίδη, την μαστοριά του ξυλουργού Θανάση Νέτου, και την τεχνική υποστήριξη των Κώστα Γεκουσίδη, Μιχάλη Βαγγελά και Νίκου Σοφιδιώτη, προσθέτοντας στην παλιά βρύση και τον καταρράκτη της πλατείας, χρώμα γιορτινό και άρωμα Χριστουγέννων.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 11:32

Επίσκεψη Αϊ Βασίλη

Συντάκτης:

HOHOHO φώναξε και φέτος ο Αϊ Βασίλης όταν ήρθε στην Αίθουσα του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου γεμάτος δωράκια και νόστιμες λιχουδιές για τους μικρούς του φίλους! Τα παιδιά περίμεναν με ανυπομονησία τον ερχομό του και ο Αϊ Βασίλης δεν τα απογοήτευσε… Καθισμένος αναπαυτικά στην καρέκλα του δεχόταν με χαρά τους  φίλους του, ρωτώντας τους αν ήταν καλά παιδιά την χρονιά που μας πέρασε, αν ταλαιπώρησαν τους γονείς τους με τις αταξίες τους και αν ήταν καλοί μαθητές στο σχολείο, τους έδινε τα δωράκια τους και μετά έβγαινε φωτογραφίες μαζί τους…