Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, 1:19:21 μμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012 20:14

Το Κουρμπάνι Αγ. Τρύφωνα Κιλκίς

Συντάκτης:
kourmpani-kilkisΜε ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε το Πανηγύρι  του Αγίου Τρύφωνος στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στενημαχιτών Κιλκίς «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ».
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2012 21:58

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Πέτρου

Συντάκτης:
ag-petrow-kilkisΜέσα σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου οργάνωσε την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτάς του στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού.
eykranth-polykastroΜε την παρουσία των μελών του πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Πολυκάστρου ΕΥΚΡΑΝΤΗ, στην καφετέρια CENTRAL στο Πολύκαστρο.
palatianoΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και η κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Παλατιανού «Παναγία Σουμελά» και μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς και την με παρουσία πολλών επισήμων και πλήθος κόσμου.
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 22:59

Η πίτα του Λυκείου Ελληνίδων

Συντάκτης:
lykeio-ellhnidon-kilkisΌπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά τους.
Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου τα παιδικά και εφηβικά τμήματα πραγματοποίησαν την κοπή της βασιλόπιτας στους χώρους διδασκαλίας των τμημάτων, ενώ το μεγάλο εφηβικό, τα τμήματα «ενηλίκων» και παραστάσεων, στη Λέσχη Κυνηγών. Μετά την κοπή ακολούθησε γλέντι.
ag-trifon-goymenissasΠαρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/1/2012, στο εντευκτήριο του συλλόγου η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του «Αγίου Τρύφωνα» Γουμένισσας.
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012 15:13

Τίμησαν τον Κλήδονα

Συντάκτης:
hliolousto-kilkisΟ Ποντιακός σύλλογος “Προμηθέας” ευχαριστεί όλους τους χωριανούς και φίλους του συλλόγου  που παραβρέθηκαν στην εκδήλωσή του  στις 7/1/2012 του Αϊ Γιάννη, όπου γιορτάστηκε και αναπαραστάθηκε το πανάρχαιο έθιμο “Ο Κλήδονας”  γνωστό στον Καύκασο και ιδιαίτερα στο Καρς.
Το έθιμο αυτό σχετίζεται  περισσότερο με τα νεαρά κορίτσια και αγόρια ως προς  της «αποκατάστασή τους»
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 23:33

«Τα Μωμο’έρια», στον Άγιο Μάρκο

Συντάκτης:
momogeroi-kilkisΟ Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέα Ματσούκα, Οι Μωμόγεροι, Αγίου Μάρκου Κιλκίς, πιστό στα ήθη και έθιμα των προγόνων μας, και με σεβασμό στην παράδοση,  διοργάνωσε το θεατρικό δρώμενο «Τα Μωμο’έρια», στον Άγιο Μάρκο Κιλκίς.
mousikos-syllogos-europouΔραστήριος, όπως πάντα, ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού, δεν άφησε τον Δεκέμβρη, μήνα Χαράς και Αγάπης, χωρίς να συμμετέχει σε εκδηλώσεις, άλλοτε καλεσμένος από άλλους πολιτιστικούς φορείς και άλλοτε οργανώνοντας δικές του μουσικές συναντήσεις.
Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2012 23:04

Πλούσια δράση «Αγ. Τρύφων» Γουμένισσας

Συντάκτης:
ag-tryfon-kilkisΟ Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας στις 28 Δεκεμβρίου διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή για τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και για τα Χορευτικά του Τμήματα στην ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ Δράμας, όπου ξεναγήθηκαν στο χωριό του «Αϊ Βασίλη» – φωτογραφήθηκαν με την κοκκινοσκουφίτσα και τον Αρκούδο των παραμυθιών και συμμετείχαν σε διάφορα event που είχε επιμεληθεί ο Δήμος Δράμας.