Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 7:19:35 μμ

Πολιτιστικά

Έγινε θεσμός η βραδιά των αποφοίτων, κάθε χρόνο με το τέλος των εξετάσεων ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ευρωπού  οργανώνει αποχαιρετιστήρια βραδιά  για τους μαθητές της Γ΄ τάξης.
Οι γονείς εδώ και ένα μήνα προετοιμάζονται, συγκεντρώσεις επί συγκεντρώσεων, συζητήσεις, σχέδια επί χάρτου, διαφωνίες, μικροκαβγάδες.
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 14:29

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Πέτρο

Συντάκτης:
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνουν στον Άγιο Πέτρο το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ευρωπού και ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου, με την ευκαιρία της τοπικής πανήγυρης.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 26 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 29 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Με μια όμορφη και άρτια οργανωμένη εκδήλωση ο Σύλλογος Αμαραντιωτών Θεσσαλονίκης τίμησε τον Πατέρα για την προσφορά του στην κοινωνία, από τις ελάχιστες ανάλογες εκδηλώσεις που γίνονται στο νομό μας.
Γεμάτη από Αμαραντιώτες η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού. Οι γυναίκες του ΚΑΠΗ Αμαράντων ετοίμασαν και προσέφεραν καταπληκτικούς ουζομεζέδες, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 14:01

«ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΛΟ»

Συντάκτης:
 Μία απολαυστική κωμωδία με χαρακτήρες ηρώων που αποτυπώνουν στο έπακρο το μεσογειακό ταπεραμέντο. Ένα θεατρικό έργο που θα «απογειώνει» για χρόνια τους ηθοποιούς και θα διασκεδάζει το θεατρόφιλο κοινό με τις διαχρονικές του αλήθειες.
Ο ένας φανατισμός γεννάει άλλον, οδηγεί τους ανθρώπους στη μισαλλοδοξία, στην πονηριά, στην εκδίκηση, όμως ο έρωτας δύο νέων ανθρώπων ξεπερνά τις διαχωριστικές γραμμές και γίνεται άγιος και ιερός την ώρα που οι «άγιοι πατέρες» κλείνουν πονηρά το μάτι στη συντήρηση κάνοντας υπέρτατη προσπάθεια να μην αλλάξει το στάτους κβο.

Για να μάθουμε όλοι, Πόντιοικαι μη, την Ιστορία μας

Αποσπασματικά έως ελάχιστα ξέρουμε οι περισσότεροι, κυρίως οι Πόντιοι, την Ιστορία της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας Φιλόλογοι και φιλίστορες μόνο έχουν πρόσβαση στις κλασικές πηγές, της σχετικής βιβλιογραφίας και κυρίως στη πρώτη πλήρη καταγραφή της, εκείνη του γερμανού Ιάκωβου Φίλιππου Φαλλμεράιερ με το ομότιτλο σύγγραμμά του και στη μεταγενέστερη του Ουίλιαμ Μίλλερ.
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας  γιορτάζοντας τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου διοργάνωσε τιμητική εκδήλωση την Κυριακή 25 Μαϊου 2008 στα γραφεία του Συλλόγου.
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 09:23

“Κλήδονας” Ευρωπού

Συντάκτης:
Ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, εκδήλωση για την αναβίωση του εθίμου “Κλήδονας 2008”.
Την Τρίτη 24 Ιουνίου και ώρα 8.00 μ.μ, χορευτικά τμήματα από οκτώ πολιτιστικού συλλόγους, αφού παρελάσουν στους δρόμους του χωριού, θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία. Θα συμμετέχουν οι σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου, Πολιτιστικός Σύλλογος “Παίονες” Γουμένισσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρυζίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσιάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπέτρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Τούμπας, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ευρωπού.
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 09:22

Μνήμη Μικρασιατών από Εταιρεία Ευρωπού

Συντάκτης:
Εκδήλωση μνήμης γι’ αυτούς που θυσιάστηκαν στις αλησμόνητες πατρίδες, Φούλατζικ Μ. Ασίας και Τσαντώ Ανατ. Θράκης οργανώνει η Εταιρεία Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού, την Κυριακή 22 Ιουνίου.
Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008 04:14

Μνήμη Άλωσης

Συντάκτης:
Στις 30-31 Μαΐου & 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν  στα  Διαβατά  τριήμερες εκδηλώσεις  Μνήμης  για  τα  555  χρόνια  από την  Άλωση  της  Κωνσταντινούπολης, με την ενεργή συμμετοχή και της Εταιρείας Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών δήμου Ευρωπού. Τις  εκδηλώσεις  διοργάνωσε  ο Σύλλογος  Μικρασιατών  & Άλλων Προσφύγων «Το Φανάρι»  Διαβατών – Ιωνία Θεσσαλονίκης  και  τελούσαν υπό  την  αιγίδα  της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.). Στα πλαίσια  των  εκδηλώσεων  αυτών  πραγματοποιήθηκε  και η 2η Συνάντηση Προσφυγικών Συλλόγων – Σωματείων που υπάγονται  στην Ο.Π.Σ.Ε. (οι Συναντήσεις γίνονται  κάθε  πέντε χρόνια).
Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008 04:11

ΟΠΟΝΓΑ Κιλκίς : Μέρες πολιτισμού

Συντάκτης:
Με επιτυχία, που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών, παρουσίασαν το πρόγραμμα τους, τα τμήματα Κιθάρας και Αρμονίου του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. Δήμου Κιλκίς. Τα παιδιά που συμμετείχαν εντυπωσίασαν με την παρουσίαση της δουλειάς τους, που έκαναν καθ’ όλη τη χρονιά, και εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.