Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:58:03 πμ

Πολιτιστικά

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 09:22

Μνήμη Μικρασιατών από Εταιρεία Ευρωπού

Συντάκτης:
Εκδήλωση μνήμης γι’ αυτούς που θυσιάστηκαν στις αλησμόνητες πατρίδες, Φούλατζικ Μ. Ασίας και Τσαντώ Ανατ. Θράκης οργανώνει η Εταιρεία Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού, την Κυριακή 22 Ιουνίου.
Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008 04:14

Μνήμη Άλωσης

Συντάκτης:
Στις 30-31 Μαΐου & 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν  στα  Διαβατά  τριήμερες εκδηλώσεις  Μνήμης  για  τα  555  χρόνια  από την  Άλωση  της  Κωνσταντινούπολης, με την ενεργή συμμετοχή και της Εταιρείας Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών δήμου Ευρωπού. Τις  εκδηλώσεις  διοργάνωσε  ο Σύλλογος  Μικρασιατών  & Άλλων Προσφύγων «Το Φανάρι»  Διαβατών – Ιωνία Θεσσαλονίκης  και  τελούσαν υπό  την  αιγίδα  της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.). Στα πλαίσια  των  εκδηλώσεων  αυτών  πραγματοποιήθηκε  και η 2η Συνάντηση Προσφυγικών Συλλόγων – Σωματείων που υπάγονται  στην Ο.Π.Σ.Ε. (οι Συναντήσεις γίνονται  κάθε  πέντε χρόνια).
Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008 04:11

ΟΠΟΝΓΑ Κιλκίς : Μέρες πολιτισμού

Συντάκτης:
Με επιτυχία, που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών, παρουσίασαν το πρόγραμμα τους, τα τμήματα Κιθάρας και Αρμονίου του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. Δήμου Κιλκίς. Τα παιδιά που συμμετείχαν εντυπωσίασαν με την παρουσίαση της δουλειάς τους, που έκαναν καθ’ όλη τη χρονιά, και εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.
Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2008 15:06

Δραστηριότητες “Αγίου Τρύφωνα”

Συντάκτης:
Τον απολογισμό των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που συμμετείχε παρουσιάζει ο σύλλογος “Αγιος Τρύφωνας” της Γουμένισσας με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου. που έχει ως εξής:
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “Άγιος Τρύφων” προσέθεσε ζωντάνια στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά παρέλασαν δύο χορευτικά τμήματα, εφηβικό και παιδικό, παρασέρνοντας τον κόσμο σε ένα ζεστό παρατεταμένο χειροκρότημα.
Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2008 14:40

Μάγεψαν οι “Κουκλοπαίχτες”

Συντάκτης:
Οι ερασιτέχνες “κουκλοπαίχτες” της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών υποδυόμενοι με απόλυτη συνέπεια και υπευθυνότητα το ρόλο τους, μάγεψαν ακόμη μία φορά το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου στις 23, 25, 2 και 27 Μαϊου, για να απολαύσει τη θαυμάσια παράσταση κουκλοθεάτρου του Carlo Collodi “Πινόκιο”.
Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008 04:37

“Δον Περλιμπλίν”

Συντάκτης:
 Πέρασαν 110 χρόνια από τη γέννηση του Φ. Γκ. Λόρκα, του ξεχωριστού θεατρικού συγγραφέα και μοναδικού ποιητή, που τόσο νωρίς, άδικα και βίαια έχασε τη ζωή του και ενώ είχε τόσα πολλά ακόμα να δώσει. Αυτό το μεγάλο ανάστημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τίμησε η “ΤΕΧΝΗ”, ανεβάζοντας επί σκηνής το μικρό αριστούργημα του “Δον Περλιμπλίν”.
Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 04:46

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών στο Δουβλίνο

Συντάκτης:
 Στα μέσα Μαΐου πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών με τους εταίρους, Φιλανδούς, Νορβηγούς, Ισπανούς, Πολωνούς και Ιρλανδούς στο Δουβλίνο, στην Ιρλανδία, Στη διάρκεια της τετραήμερης συνάντησης, έγινε συζήτηση πάνω στην εξέλιξη του προγράμματος, παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες κάθε χώρας, ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και εκφράστηκαν τα συμπεράσματα για την επιτυχία του προγράμματος. Το θέμα της συνάντησης ήταν « Πολιτισμός και Γλώσσα προάγουν τον Πολίτη »  στα πλαίσια του προγράμματος Εκπαιδευτική Σύμπραξη Grundtvig – Δια Βίου Μάθηση, με έμφαση στην θεατρική διαδικασία.
Στην αίθουσα “Μανόλης Ανδρόνικος” της “ΤΕΧΝΗΣ” την Κυριακή 1 Ιουνίου 2008, οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων, που διδάχτηκαν “Αρχαία Ελληνικά για αρχάριους” από το φιλόλογο Θανάση Χατημητάκο, πρώην Λυκειάρχη, έδειξαν στους γονείς τους και σε πολλούς φίλους γονέων και της “ΤΕΧΝΗΣ” τι έμαθαν στη σχολική χρονιά που πέρασε παρουσιάζοντας ένα θεατρικό δρώμενο, που κατέληξε στην απαγγελία του νεκρικού διαλόγου του Λουκιανού -συγγραφέα του 2ου αιώνα μ.Χ. “Μένιππος”.
Tην Κυριακή 22 Απριλίου  2007 αναβιώθηκε από το Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών για 4η φορά το έθιμο της «Περπέρως». Δύο ομάδες κοριτσιών επισκέφθηκαν αρκετές γειτονιές στο Πολύκαστρο και αντήχησαν στα νοικοκυριά οι δροσερές φωνές των κοριτσιών που τραγουδούσαν
Σάββατο, 31 Μαϊος 2008 15:02

26α ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΑ

Συντάκτης:
 Πλούσιο θα είναι και φέτος το πρόγραμμα των ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΩΝ, που ξεκινά το Σάββατο 7 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Ιουνίου.
Για τα 26α Πολυκαστρινά, λοιπόν, θα έχουμε:
Σάββατο 7 Ιουνίου 2008
20:30  Παρουσίαση Μουσικών Τμημάτων του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού & Πληροφόρησης Πολυκάστρου. (ΑΙΘΟΥΣΑ Δ. Κ. Π. &Π.)
Κυριακή 8 Ιουνίου 2008