Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 10:16:31 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (2-7-2021)

Με μια μεγάλη συναυλία στις  6  Ιουλίου στο Κιλκίς Θέατρο Λόφου  συνεχίζει  η Άννα Βίσση τις καλοκαιρινές της συναντήσεις με τους θαυμαστές της στα θέατρα της χώρας.

Η μοναδική ερμηνεύτρια ενώνεται ξανά με την «χρυσή» 12μελή μπάντα της και παρουσιάζει στο κοινό ένα -σχεδόν τρίωρο-ανατρεπτικό, μουσικό ταξίδι.

Από την Πέμπτη 01 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με την απόφαση 43/2021 του εφορευτικού συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού διαμορφώνεται ως εξής:

Ολοκλήρωση των διαδικτυακών σεμιναρίων για γονείς παιδιών ηλικίας 6-11 χρονών.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» για πρώτη φορά φέτος υλοποίησε διαδικτυακά  σεμινάρια για γονείς παιδιών ηλικίας 6-11 χρονών με τίτλο: «Ανακαλύπτοντας μαζί τα όρια».

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 21:01

Μνήμη Φούλατζικ στον Εύρωπο Κιλκίς

Συντάκτης:

Στον Ευρωπό - Ν. Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/6/2021 η καθιερωμένη ετήσια τελετή μνήμης γι' αυτούς που θυσιάστηκαν στις αλησμόνητες πατρίδες Φουλατζικ της Μ.Ασίας και Τσαντώ της Αν.Θράκης, από το Δήμο Παιονίας συνεπικουρούμενου από τοπικούς φορείς.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (1-7-2021)

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 16:08

Με επιτυχία το "Κρυφό Σχολείο" στα Πολυκαστρινά

Συντάκτης:

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η θεατρική παράσταση της παιδικής σκηνής του Γιάννη Χριστόπουλου, «ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» , που δόθηκε στις 29 Ιουνίου 2021 στο προαύλιο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου από επαγγελματίες ηθοποιούς, κείμενα –σκηνοθεσία Ειρήνης Ιακώβου, σκηνογραφία Στέλιου Κουτρούλη και μουσική Θωμά Καραχάλιου.

Φέρουμε σε γνώση του χριστεπώνυμου πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου ότι την Τετάρτη 30 Ιουνίου ε.ε. στις 19.00 θα τελεσθούν τα θυρανοίξια του νεόδμητου ναού των αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Θαυματουργών Αναργύρων στην πόλη του Κιλκίς.

Μετά τα θυρανοίξια θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός Εσπερινός εις τιμήν και μνήμην των ως άνω Αγίων, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την επαύριο στις 7.00 θα τελεσθεί ο Όρθρος και η πανηγυρική θεία Λειτουργία.

Καλούμε τους πιστούς να προσέλθουν για να επικαλεσθούν τις πρεσβείες των θαυματουργών Αναργύρων, ώστε ο Κύριός μας και Θεός μας, εισακούοντάς τους, να επιχορηγήσει την αφέσιμη λύση των παραπτωμάτων και να θεραπεύσει τα νοσήματα ψυχών και σωμάτων.

Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 21:53

Για την Έλλη…

Συντάκτης:

’Στα μάτια παίζει τ’ άστρο της αυγής,

ο ήλιος πλένει τ’ όνειρο της γης,

πλατύ ποτάμι η αγάπη και βαθύ,

κουράστηκε και πάει να κοιμηθεί.

Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας,

να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς,

σου κλέβει η ανατολή μικρό φιλί…’’

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έρχεται στο Κιλκίς με αριστουργήματα του συμφωνικού ρεπερτορίου τα οποία και θα παρουσιάσει στο κοινό την Παρασκευή 2 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύμπραξη ενός από τους κορυφαίους πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας με το Δήμο Κιλκίς με περίοπτη θέση  στο  φετινό πρόγραμμα του Πολιτιστικού του Καλοκαιριού.