Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 2:26:40 πμ
etpa

Πολιτιστικά

1) Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Παιονίας «Το Πάϊκο» καλεί και κάνει γνωστό στα μέλη του ότι την 18/04/2021 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 πραγματοποιεί σε ανοιχτό χώρο –εφ’ όσον τούτο θα επιτρέπεται– την Ετήσια Τακτική Γενική του Συνέλευση με ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ και συγκεκριμένα μέσα στον ανοιχτό χώρο του γηπέδου ΠΑΙΚΟ της ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ, που έχει όλες τις προϋποθέσεις του πρωτοκόλλου που αφορούν την πανδημία, ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ που αφορούν την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής, έγκριση ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ και ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ως, και συζητήσεις που τυχόν στην πορεία θα προκύψουν.

Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 θα επαναλειτουργήσουν o Αρχαιολογικός Χώρος Παλατιανού στο Δήμο Κιλκίς και ο Αρχαιολογικός Χώρος Ευρωπού στο Δήμο Παιονίας, καθημερινά (εκτός Τρίτης), 8.00 - 16.00. Κατά την αργία της 25ης Μαρτίου οι χώροι θα είναι κλειστοί.

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 11:00

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς, γιορτάσθηκε μια από τις πιο λαμπρές γιορτές, η Κυριακή της Ορθοδοξίας, με την παρουσία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργου Γεωργαντά, και του δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη.

«ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΗΣ: «1821 - Αθέατες πλευρές της Μεγάλης Επανάστασης»

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΒΛΑΣΗΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ Δρ Σύγχρονης Ιστορίας ΑΠΘ, Συγγραφέας, Επιμελητής κύκλου μαθημάτων «Μαθήματα Σύγχρονης Ιστορίας».

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 20:40

Τέχνη Κιλκίς: «Η Ποίηση είναι μια πόρτα ανοιχτή». *

Συντάκτης: Eidisis.gr

Είναι ένας τρόπος να ορίσουμε την ελευθερία, ένα ολόκληρο σύμπαν. Και η ΤΕΧΝΗ την τιμά  26 χρόνια τώρα με την θεσμοθέτηση του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «ΚΟΥΡΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ», δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους αναζητούν το «δώρο ασημένιο ποίημα»**  να συνομιλήσουν,  να μοιρασθούν, να απολαύσουν, να κοινωνήσουν την ομορφιά του ποιητικού λόγου.

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 20:36

Δέος μπροστά στις αγιογραφίες του Θεοφάνη του Κρητός

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης.

Η Ιερά Μονή Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους, είναι η μικρότερη σε έκταση από τις είκοσι μονές. Είναι μια θρησκευτική φωλιά στο Περιβόλι της Παναγίας, πάνω σε ένα βράχο, που μοιάζει με καρίνα πλοίου, ένα διαμάντι πάνω στην αγιασμένη πέτρα, απ΄ όπου ατενίζει κανείς βορειοανατολικά το Αιγαίο Πέλαγος, που με καθαρό ορίζοντα διακρίνεται η Θάσος.

Δεν είναι γλυκό, είναι Συναίσθημα! Ενα υπέροχο βίντεο από τον "Τρυποκάρυδο" Κιλκίς:

Φρέσκο όσο τίποτα!
Το προφιτερόλ μας δεν είναι γλυκό, είναι ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος ως τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου χοροστάτησε στην πρώτη ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κιλκίς. Επανερχόμενος στη Γουμένισσα, χοροστάτησε αργότερα στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμένισσας, στην τελεσθείσα δεύτερη ακολουθία των Χαιρετισμών.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 18:37

Σαρακοστιανή εβδομάδα στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η έναρξη της εβδομάδας που πέρασε έγινε με την Καθαρά Δευτέρα. Παρ’ όλο που οι δομές ΚΔΑΠ όλης της χώρας συνεχίζουν να τελούν σε αναστολή λειτουργίας, οι δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids εναρμόνισαν τις διαδικτυακές τους δράσεις, ούτως ώστε να φέρουν τα παιδιά όσο πιο κοντά γίνεται στο κλίμα των ημερών, δίνοντας τους παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για το τι γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα και τι ακριβώς είναι η Σαρακοστή.

Ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, τη φλόγα του Έθνους.