Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 10:18:21 πμ
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 08:22

Χορός Ανατολικορωμυλιωτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές του ν. Κιλκίς, κος Γ. Φλωρίδης, κος Παραστατίδης  ο πολιτευτής κος Γεωργαντάς, ο Νομάρχης κος Μπαλάσκας  ο Δήμαρχος Πολυκάστρου κος Σμυδάκης,  οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι κ οι πρόεδροι  τοπικών πολιτιστικών φορέων του τόπου μας και γενικά του Ν. Κιλκίς καθώς επίσης  ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ) κος Ιωάννης Μηνούδης ο οποίος απένειμε στον Δήμαρχο κ. Σμυδάκη το βιβλίο των πρακτικών του 1ου Συνεδρίου Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ της ΠΟΣΑΡ τον Α’ Αντιπρόεδρο  κ. Πραντσίδη Γιάννη τον ταμία  κ. Μπουτσικούδη Κώστα και τον κ. Αστεριο Τάτση.
Το χορευτικό πρόγραμμα άνοιξε το νηπιακό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, που συγκίνησε μικρούς και μεγάλους, ενώ την παράσταση έκλεψαν τόσο το παιδικό όσο και το εφηβικό χορευτικό τμήμα με την επιδεξιότητα που επέδειξαν στους ρυθμικούς βηματισμούς των θρακιώτικων χορών. Αλλά και το τμήμα των ενηλίκων έδωσε τον καλύτερό του εαυτό με τον δυναμικό χορό Ζωναριάτικο- Τσέστο, όπως και το τμήμα  των αρχαρίων. ‘Ολο το εγχείρημα έγινε με την επιμέλεια που έχουν αναλάβει οι χοροδιδάσκαλοι κος Παύλος Λιτούδης και κος Μηνοβγίδης Νίκος τους οποίους ευχαριστούμε και από αυτήν εδώ τη θέση.  Τέλος το τμήμα γκάιντας και τουμπερλέκι μας παρουσίασε την πρόοδο του στους θρακιώτικους χορούς!!
Το συγκρότημα «ΟΡΦΕΑΣ» με φωνή την Μαρίνα Ζωγράφου επένδυσε μουσικά τη βραδιά με θρακικούς παραδοσιακούς σκοπούς διατηρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υψηλό το ποιοτικό επίπεδο, γεγονός που ικανοποίησε πλήρως όλους τους παρευρισκομένους.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους της αγοράς του Πολυκάστρου, Αξιούπολης και Κιλκίς, οι οποίοι στήριξαν για ακόμη μία φορά τη λαχειοφόρο αγορά με τις προσφορές και τις χορηγίες τους, ενώ τονίστηκε ότι είναι ανάγκη να υπάρχει συνοχή και συνεργασία με όλους τους Ανατολικορωμυλιώτες της περιοχής  για να υλοποιηθούν οι στόχοι του Συλλόγου, που είναι η ανάπτυξη του έργου του και η προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής του φυσιογνωμίας. Οφείλουμε να θυμόμαστε όλοι ότι η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας είναι έργο επίπονο και απαιτεί τη δραστηριοποίηση κάθε μέλους που σέβεται την καταγωγή του και την τοπική παράδοση τόσων χρόνων.
Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλει το Δ. Σ. του για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου  από όλους τους Ανατολικορωμυλιώτες Πολυκάστρου και Βαφειοχωρίου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και που με τη συμμετοχή τους συμπαρίστανται και θα συμπαρίστανται ηθικά στο έργο του Συλλόγου.