Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 4:21:35 πμ
etpa

Σχόλια

Η απαλλαγή των καφέ και των καταστημάτων της πόλης του Κιλκίς από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων, καθαριότητας και φωτισμού, για όσο διάστημα έχουν παραμείνει κλειστά λόγω κορονοϊού, ήταν από τα πρώτα υποστηρικτικά μέτρα που πήρε η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Κυριακίδη.

Ευχάριστα είναι τα νέα από την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού την Τετάρτη 29 Απριλίου, όπως είχαν αποκαλύψει οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Και ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του και τα δέκα δείγματα που πάρθηκαν από συναδέλφους του, μετά την αναγκαία ιχνηλάτιση, βγήκαν αρνητικά.

«Μετά από βαθιά μελέτη και ανάλυση εδώ και μέρες ζήτησα από τον πρωθυπουργό με ατράνταχτα επιχειρήματα, αυτό και μόνον που μπορεί αυτή την ώρα να κρατήσει ζωντανή την Καστοριά. Την μεταφορά της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας από το Κιλκίς. Σε αυτή την ρεαλιστική πρόταση σωτηρίας καλώ σε συστοίχιση όλους τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου αλλά και όλους τους πολίτες».

Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε... Κάπου 70 νοματαίοι υπέβαλαν αίτηση για να χριστούν διοικητές στην κρατική πλέον δομή φιλοξενίας (στο Υπουργείο Μετανάστευσης υπάγεται) προσφύγων Νέας Καβάλας,
Μάλιστα όλοι ετούτοι δεν είναι Κιλκισιώτες. Από όλη την Ελλάδα έσπευσαν καθώς το τριχίλιαρο (της μηνιαίας αντιμισθίας) αποτελεί ισχυρή ελκτική δύναμη.

Κι επειδή η επικαιρότητα δεν εξαντλείται εις τα του κορονοϊού, να σας ενημερώσουμε ότι ο δρόμος ο περιβόητος, η αούτομπαν Κιλκίς-Θεσσαλονίκης, ...κινείται.

Με ρυθμούς χελώνας, αλλά κινείται.
Η νέα σύμβαση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας (η τρίτη από τη δημοπράτηση του έργου το 2010) έχει αποσταλεί προς έλεγχο και έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή της ΠΚΜ.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 09:46

Κυρίαρχο το Κιλκίς στη διοίκηση της ΔΕΘ

Συντάκτης:

Στη μέχρι τώρα διοίκηση της ΔΕΘ το Κιλκίς είχε δυο δικά του «παιδιά», τον (μακροβιότερο) πρόεδρο Τάσο Τζήκα, με καταγωγή από τα Λιβάδια, και τον αντιπρόεδρο Λάζαρο Λαζαρίδη από το Κιλκίς, ο οποίος και απομακρύνθηκε από τη νέα διοίκηση, όπως σας είχαμε ενημερώσει.

Έχει γίνει πια της μόδας η live αναμετάδοση λειτουργιών, εσπερινών κ.λπ. από τις εκκλησίες και του νομού μας.
Είπαμε, ο κορονοϊός άλλαξε και θα αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μας, αλλά θέλει μια ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση και παρουσίαση χώρων λατρείας και τελετών λατρείας, και στο πως εκθέτουμε ανθρώπους στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς τη θέλησή τους.

Οικονομικός μετανάστης ο Δημήτρης Δαλακιάν. Αρμενική η καταγωγή του αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δροσάτο. Το πάλεψε σκληρά με τη δουλειά αλλά δεν έβγαινε στα μαύρα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Με βαριά καρδιά πήρε τα μάτια του κι έφυγε για τη Στουτγκάρδη της Γερμανίας.

Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 20:00

Ξαφνιάστηκε το Αλογάκι της Παναγίας…

Συντάκτης:

Ξαφνιάστηκε το Αλογάκι της Παναγίας. Ο φωτογραφικός φακός των ΕΙΔΗΣΕΩΝ το έπιασε σε στιγμές περισυλλογής, να… προσεύχεται αντίκρυ από τη Μητρόπολη του Κιλκίς!

Μην ξαφνιάζεστε κι εσείς. Και Αλογάκι είναι και «προσεύχεται»:

Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 18:55

Τα κρινάκια του Επιταφίου

Συντάκτης:

«Τσιτσέκια», χιλιάδες άσπρα κρινάκια που φύτρωναν αυτή την εποχή στα τσαΐρια (λιβάδια) του χωριού, με τα οποία στολίζαμε τον Επιτάφιο.

Αναμνήσεις…, νοσταλγίες..., περασμένα χρόνια…, αλλά ποτέ ξεχασμένα!

Τάσος Γιοβανούδης